За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 697
  • 747
  •   1
Отговори
# 330
  • Бургас
  • Мнения: 24 085
Може и аз да бъркам 🤔Нямам спомен за грамажите. Понякога ги правя и на око ☺️

# 331
  • Мнения: 7 403
Може и аз да бъркам 🤔Нямам спомен за грамажите. Понякога ги правя и на око ☺️
Напълно възможно е да има рецепта и със 120 гр, просто аз ползвам тези съотношения за целувки, но не значи, че са единствено верни.
И аз имам 3 отделени от днес белтъка в хладилника, уж за макарони, ама дали ще стигна до тях?
Нищо чудно да станат на Павлова, че е по-бърза.

# 332
  • под тепетата
  • Мнения: 11 147
Направете на Mikkey финансиетата и няма да сбъркате!
https://www.mycookingcreations.com/2022/07/financier-pasticcini- … rancesi-alle.html

# 333
  • Бургас
  • Мнения: 24 085
Нямам бадемово брашно. Имам кокосово. 🤔
Но ми хареса рецептата,ще си я запиша.

# 334
  • In transit
  • Мнения: 14 199
Карз, с орехово или лешниково пак ще стане...с кокосово не съм убедена. Твърде хигроскопично е.

# 335
  • Мнения: 24 576
Бадемово и кокосово се държат съвсем различно, едното е смляна мазна ядка а кокосовото брашно е обезмаслено и е основно фибри. Не става точно тези да се заменят помежду си.

# 336
  • Бургас
  • Мнения: 24 085
Ясно,разбрах.
Ето това е.

За какво мога да го използвам?
Блатове за Рафаело?🤔
Идеи и за стъклените нудели?🤔

# 337
# 338
  • Мнения: 24 576
Ясно,разбрах.
Ето това е.
Скрит текст:
За какво мога да го използвам?
Блатове за Рафаело?🤔
Идеи и за стъклените нудели?🤔
Аз съм пробвала такова заради нисковъглехидратни рецепти, много е особено за работа и текстурата поне на мен не ми харесва. Живи трици са си, ако питаш мен, само дето миришат на кокос Grinning
Но пък други го харесват, може да погледнеш такива рецепти евентуално.

# 339
  • Бургас
  • Мнения: 1 729
Karzz, този сладкиш съм правила няколко пъти и съм импровизирала. Вместо прясно мляко бях сложила кокосова сметана, че нямах какво да я правя. Вместо бисквити съм слагала смлян корнфлейкс. Всеки път става много вкусен! Моята тава не е 20/20, а е по-голяма, но тамън идва. Така, че аз бих сложила кокосовото брашно вместо стърготините.

# 340
  • In transit
  • Мнения: 14 199
Карз,
Нисковъглехидратен кайзершмарн

Кокосови сладки с лайм и шоколад

Диетични палачинки с рикота и кокосово брашно

Това брашно на ДМ, не съм го ползвала, но гледам, че има 15% мазнини...т.е е по-средата между брашната на Лидл и Драгон фудс. За мен кокосовото брашно не е трици, но в никакъв случай не може да се замества там, където пише, че се слага настърган кокос (стърготини). Нямат нищо общо, като хигроскопичност двете.

# 341
  • Мнения: 24 576
О не, наистина нищо общо нямат, кокосовите стърготини не са обезмаслени. Брашното е голяма част фибри и абсорбира страшно много, освен че дава и тричава текстура на печивото особено ако е единственото брашно в него.

# 342
  • Мнения: 1 161
На това кокосово от от снимката си пише на пакета, че може да се замества част от обикновеното брашно с него, мисля 1/3 беше, но не съм сигурна. Мъжът ми слага няколко лъжици, сладкишите стават много пухкави.

# 343
  • In transit
  • Мнения: 14 199
Рейна, точно затова уточних, че е има мазнни в това, от ДМ. Защото брашното на Драгон фуд е само с 8% масленост и е най-сухото и тричаво за мен, а лидълското Велмондо е с около 20-23% и с него печивата стават пухкави.
За това, че брашното и стърготините нямат общо, беше по повод написаното от Ябълкова, за някакъв сладкиш, в който съветваше да се заменят изцяло стърготините с брашно.

# 344
  • София
  • Мнения: 4 952
На пуешко месо с ориз ще отива ли шафран ....за деца е?

Общи условия

Активация на акаунт