За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 30 716
  • 747
  •   1
Отговори
# 315
Благодаря, момичета, ще пробвам довечера!

# 316
  • При децата ми
Да си задам въпроса и тук:  Дайте изпитани рецепти за броколи със синьо сирене моля? Може и без него де, вкусно да е. Simple Smile
Кое синьо сирене купуваш, защото са много различни и резултатът ще е доста различен.

Сега виждам въпроса. Последния път купих от щанда с разтеглените сирена в "Кауфланд". Мисля, че беше датско.
И един въпрос: Отдаван се каня да правя пюре от карфиол. Може ли изпитана рецепта?

Последна редакция: пн, 05 фев 2024, 16:37 от Hrispa76

# 317
  • Бургас
Някой правил/а ли е този крем? Дали е сполучлив? Бешамел със захар и шоколад. Чудя се дали да рискувам и мисля, че добър готвач като прочете рецептата ще знае дали ще е вкусно нещото. Надявам се на мнения 😊

# 318
Аз правя подобен крем с препечено брашно, сварена пасирана  тиква и канела вместо шоколад .

# 319
  • In transit
Някой правил/а ли е този крем? Дали е сполучлив? Бешамел със захар и шоколад. Чудя се дали да рискувам и мисля, че добър готвач като прочете рецептата ще знае дали ще е вкусно нещото. Надявам се на мнения 😊
Като се има предвид, че снимката е открадната от този италиански сайт, https://www.ilclubdellericette.it/ricetta/bicchierini-alla-crema-di-castagne, а оригиналната рецепта няма нищо общо, защото е с кестени, аз лично не бих се пробвала да изхабя продуктите.

Сайтове, като този, който си показала, ползват готови снимки, преписват рецепти от интернет и не ги пробват дали и как се получават.

# 320
  • под тепетата
С толкова брашно ще стане по-скоро сос.

# 321
  • Бургас
Благодаря! 😊 И аз помислих, че е малко брашното за крем, ама викам си, и без това бешамела все с повече брашно го правя, та и тук ще сложа повече. Много пъти съм хвърляла храна, затова няма да рискувам.
И понеже оня ден питах разни работи, да докладвам:
1. В керамична тава много хубаво се пече и не залепва.
2. Пилешка супа, приготвяна в продължение на два дни става много по-вкусна. Моите казаха, че досега толкова вкусна супа не са яли.
3. Кекса на тиган - направих с половин доза кексово обикновено тесто и въпреки капака стана сух. Ко да прая, ко да прая... разредих сладко от ягоди с вода, набучих кекса тук-там с нож и го залях. Толкова вкусно стана, че реших, че често ще го приготвям.

# 322
Ябълкова, смело напред! Всичко се учи, само мерак да има, продукти и време, като първото е най-важно  Simple Smile
Този крем и аз не бих приготвила - на цял литър мляко грубо 3 с.л. брашно са нищо, а няма друг сгъстител.
Я си направи един класически шоколадов мус, че да си разберете от яденето. Ама преди това седнете удобно на дивана, даже полулегнали - такова нещо се яде бавно, с голям кеф и легнал, с очи към тавана Simple Smile
На някои рецепти изначално им личи, че не стават, за други се иска да ги изпълниш, но пък ако не е съвсем провал, се получава нещо друго, добавяш от теб импровизация тип "спасителна" и става нов и понякога страхотен сладкиш, който влиза в постоянния репертоар.

# 323
Отдаван се каня да правя пюре от карфиол. Може ли изпитана рецепта?
1 сварена глава карфиол, 3сл масло, 2-3сл кисело мляко или заквасена сметана, 3сл настърган пармезан, сол на вкус, по желание чесън на вкус.

# 324
Може и индийско орехче малко да добавиш на пюрето.

# 325
Момичета и Пейч,
Правя бисквитената торта на Пеп4о (ммм Yum )
Но какво да правя с 2 белтъка, 100 гр маскарпоне и 100 гр заквасена сметана?

Колко траят белтъци в хладилник?

# 326
3-4 дена нищо няма да им стане на белтъците в хладилник.

# 327
Аз даже замразявам белтъци в кутия. В хладилник трябва да издържат поне 3-4 дни, за толкова време зреят белтъците за френски макарони, така че не мисля да е проблем. 

# 328
  • Бургас
Подсетихте ме,че имам два белтъка в хладилника.
Ще ги направя на забравени сладки/целувки.
Обаче 🤔 как беше - на 1 белтък,120гр захар 🤔 правилно ли съм запомнила?

# 329
Подсетихте ме,че имам два белтъка в хладилника.
Ще ги направя на забравени сладки/целувки.
Обаче 🤔 как беше - на 1 белтък,120гр захар 🤔 правилно ли съм запомнила?
Множко ми се вижда тази захар. То си зависи и от размера на белтъците, че даже вече и от захарта (колко подслажда, колко е едра или ситна...), но аз ползвам съотношение в тегло 1:2 - една част белтъци, две части захар.
Ако измервам в брой белтъци - на 1 белтък приблизително 80-90 гр захар.
За Павлова - на 1 белтък -60-70 гр захар.

Общи условия

Активация на акаунт