За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 30 728
  • 747
  •   1
Отговори
# 300
  • In transit
Кубратова, да същите. Онзи ден изядох последните две от Нова година... Бях ги забравила в една кутия. Blush Идеални си бяха. Това относно трайността им. Благодаря ти за доверието и, че отново ми направи деня. Kissing Heart Joy

Станислава, погледни съдържанието на двете опаковки. Имам спомен, че втората показана от теб имаше нещо друго освен мляко и захар. Т.е, като избираш такъв продукт, гледай да няма излишни съставки. За мен лидълското кондензирано е най-добро за момента.

# 301
  • под тепетата
Mikkey, захванала съм твоя огретен с броколи.   Чудя се да го мина ли първо на пара малко? Достатъчно ли му е печенето като е суров?

# 302
  • In transit
Mikkey, захванала съм твоя огретен с броколи.   Чудя се да го мина ли първо на пара малко? Достатъчно ли му е печенето като е суров?
Ще омекнат много броколите, ако ги минеш на пара. Така остават хрупкави.

# 303
  • под тепетата
Ок, мятам ги тогава в тавата. Заради мъжа ми няма да минем без картофи Joy
Благодаря за бързия отговор!

# 304
  • София
Тази сметана животинска ли е и ще стане ли хубав крем за торта ако я смеся с маскарпоне и кондензирано мляко ?

# 305
  • Стара Загора
И аз на темата сметана. Каня се да правя крем брюле, чудя се каква сметана да взема за него? И друго ще има ли проблем ако вместо захар сложа кленов сироп? Някой пробвал ли е?Освен, че ще трябва да намаля течните съставки , друга особенност има ли?
Благодаря!

# 306
  • София
Здравейте, търся рецепта за бисквити тип чаени, Траяна, нещо от този вид.

Последна редакция: нд, 04 фев 2024, 18:34 от Sour Cherry

# 307
И аз на темата сметана. Каня се да правя крем брюле, чудя се каква сметана да взема за него? И друго ще има ли проблем ако вместо захар сложа кленов сироп? Някой пробвал ли е?Освен, че ще трябва да намаля течните съставки , друга особенност има ли?
Благодаря!
Аз ползвам сметана на Президент 35 % за всичко, рядко друга - ако не намеря.
За кленовия сироп не знам какво ще се получи, не съм пробвала - колко трябва да сложиш, за да заместиш количеството захар в яйцата и да постигнеш същата консистенция, то не е само до сладост.
Има ли някаква специална причина да заместваш?

# 308
  • Стара Загора
Не, от здравословна гледна точка само. Мога да взема кокосова или кафява захар. Благодаря за предложението за сметана ще взема такава.

# 309
  • In transit
Не, от здравословна гледна точка само. Мога да взема кокосова или кафява захар. Благодаря за предложението за сметана ще взема такава.
По-добре сложете кафява захар.

# 310
  • Варна
С кленовия сироп, дори и да се получи, няма да е ,,брюле''.

# 311
  • София
Тази сметана животинска ли е и ще стане ли хубав крем за торта ако я смеся с маскарпоне и кондензирано мляко ?

Можеш спокойно да я ползваш. Даже аз я предпочитам пред другите защото пастьоризирана и няма консерванти.

# 312
Имам 1кг кофа "гръцки йогурт". Моля за идеи за оползотворяването и. Mikkey, може ли да ползвам от йогурта вместо рикота в кексчетата ти от вчера? Знам че са различни, но...толкова са апетитни, а не знам дали ще намеря рикота.

# 313
  • София
Имам 1кг кофа "гръцки йогурт". Моля за идеи за оползотворяването и. Mikkey, може ли да ползвам от йогурта вместо рикота в кексчетата ти от вчера? Знам че са различни, но...толкова са апетитни, а не знам дали ще намеря рикота.

Първото, което се сетих е дзадзики.
Също така - много подходящ за приготвяне на индийския хляб Наан.

Ето още няколко предложения, в които може да се вложи това мляко:

Сос със сирене Рокфор и салата

Празнична салата-торта

Кисело мляко с плодове и корнфлейкс

# 314
  • In transit
Ако е тип цедено кисело мляко и с по-висока масленост ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт