За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 677
  • 747
  •   1
Отговори
# 390
  • София
  • Мнения: 12 217
.....
Сигурни ли сте, че не говорите за суровата шунка (прошуто крудо) с Морена, не за варената? Тя се слага след изпичане, другата става по-вкусна, ако се изпече и не е солена. На снимката на Морена не видях варена шунка(прошуто кото).
Мики, прави са момичетата, прошуто крудо, а не кото, направих грешка при изписването. Прошуто крудо не обичам, много е тежко също и като аромат , а и ми е жилавко. То върви с чаша вино, примерно, но ние не пием алкохол по никой начин, такива сме, така че това крудо за нищо не става и ще отиде в боклука, жалко ,количеството е голямо. Може на пица... не е моето. Благодаря на всички ви, че ми отговорихте!

# 391
  • Варна
  • Мнения: 2 133
  Моля да ми простите, но като чуя/прочета ,,в кофата" чиста храна ...Дайте на съсед, роднина...

# 392
  • Мнения: 5 184
Марчева, да дам адрес? Аз много обичам крудо. Вчера даже купихме от лидл италмо, много ми е вкусно, ама е само малка опаковката.

# 393
  • In transit
  • Мнения: 14 197
Марчева, как ще хвърляш крудо! Cry И аз давам адрес, веднага!

# 394
  • Sofia
  • Мнения: 22 570
Мики, при мен е брезаола.
Иначе и аз давам адрес. Simple Smile  За нула време ще го свършим като гледам...

# 395
  • Мнения: 7 387
Е, да се наредя и аз за прошуто или не остана? Simple Smile
И ние не пием нищо, но то си върви и без пиене.
Минавам за кратко, че съм с пълна уста и не мога да говоря Stuck Out Tongue Winking Eye
Ей от това нещо на Пейч: https://ipeychev9.blogspot.com/2015/11/blog-post_4.html
Благодаря, Пейч! Страхотни питки се получиха, ама ела да ги пазиш, че уж ги правих за ММ, а той пътува още, пък аз ги наченах.
Месалът е сигурно над 70-годишен и ми е ценен спомен. Прави питките още по-вкусни Heart 

Скрит текст:

 

# 396
  • БГ
  • Мнения: 1 412
Здравейте, не знам как, но успях май да прецакан варено парено тесто.. не ми стана на топка, а седи по рядко иначе чудя да му добавям ли яйца въобще ..

# 397
  • Sofia
  • Мнения: 29 084
По коя рецепта го правихте и за какво ?

# 398
  • БГ
  • Мнения: 1 412
По рецепта от лидл: 125 гр. пр. мляко, 125гр. вода, 125 гр. масло, 150 гр. брашно и 4 яйца. Пратя го за брат за еклерова торта .

# 399
  • Мнения: 7 387
Можеш ли да дадеш снимка да се види колко точно е рядко.
Да не се окаже пресечено?

# 400
  • In transit
  • Мнения: 14 197
По рецепта от лидл: 125 гр. пр. мляко, 125гр. вода, 125 гр. масло, 150 гр. брашно и 4 яйца. Пратя го за брат за еклерова торта .
Да не сте сипали повече течност по погрешка? Щом не сте сложили още яйцата, не виждам как ще стане рядко с продуктите от рецептата.

# 401
  • Sofia
  • Мнения: 29 084
Според мен брашното е малко.
На толкова течност,поне 250гр трябва 🤔

# 402
  • In transit
  • Мнения: 14 197
Според мен брашното е малко.
На толкова течност,поне 250гр трябва 🤔
Ами не, по моята рецепта, маслото е с 10г по-малко, но и брашното ми е с 10г по-малко...т.е 140г и става идеално гъсто.

Скрит текст:
125г прясно мляко
125г вода
5г захар
5г сол
115г краве масло на кубчета
140г бяло брашно
190-200г яйца (4 броя)

# 403
  • Мнения: 7 387
Моята рецепта е като на Мики, само маслото ми е 110 гр, ама то е никаква разлика. И пак при тези грамажи има разлика в тестото, защото пък зависи какви точно са брашното, млякото и маслото.
Първите еклерчета, които правех през 80-те години (и още правя, когато ми трябва малко по-твърдо тесто след изпичането), бяха с мерки в чаши: 1 ч.ч. вода, 2 непълни к.ч. олио, щипка сол, щипка захар, 1 ч.ч. брашно, 4 яйца средна големина. Продуктите са долу горе в същото съотношение в грамове. Технологията на приготвяне е идентична.

Последна редакция: пн, 12 фев 2024, 16:24 от Кубратова

# 404
  • Sofia
  • Мнения: 22 570
Значи (лидълската гледам) - 250 течност и 150 брашно просто не мога да си го представя като гъсто тесто, каквото трябва да е преди течността от още 4 яйца.   Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт