За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 685
  • 747
  •   1
Отговори
# 375
  • Русе
  • Мнения: 6 145
Скрит текст:
Тогава да вметна, че обикновените палачинки вкъщи ги прави мъжът ми, затова ми трябва изпитана рецепта на американските.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/pancakes.html

# 376
  • Мнения: 17 116
Здравейте, няколко пъти вече се пробвам по различни рецепти да направя американски палачинки и не се получават. Има ли някой сполучлива рецепта?
В какъв смисъл не се получават?

# 377
  • на последния етаж
  • Мнения: 9 888
Ще правя бобена чорба, но имам и малко сушени манатарки, които искам да сложа. Накрая ли се слагат, пържат ли се, накисват ли се?

# 378
  • Sofia
  • Мнения: 29 086
Накисват се за малко и се слагат да поврат поне 1/2ч преди края на готвенето.

# 379
  • Мнения: 1 161
Здравейте, няколко пъти вече се пробвам по различни рецепти да направя американски палачинки и не се получават. Има ли някой сполучлива рецепта?
В какъв смисъл не се получават?
не бухват въобще, остават си плоски,слагам набухвател

# 380
  • Мнения: 24 575
Да не би да разбъркваш сместа много продължително? Пробвай както когато правиш кексчета и прочие, с минимално бъркане веднъж щом и брашното е в сместа. Ако не е въпрос на пропорции (предполагам че не е, поне рецепти лесно се намират), това може да е причина също. Ако бъркаш сместа прекалено, развиваш глутена и става по-жилаво. Разбъркай колкото да не е без хич там, даже може да оставиш за малко да постои също.

# 381
  • Мнения: 7 392
Освен казаното от natka, бих помислила за смяна на набухвателя или виж срока му на годност, ако си купила по-голямо количество наведнъж и още ползваш от същата партида. Ако, макар и в срок на годност, е съхраняван в по-влажна среда (включително в магазина), се компрометира действието му.

# 382
  • Мнения: 1 381
Остана ми повече от половин кисела зелка на листа. Искам да я съхраня във фризер за сарми. Вие как съхранявате?

# 383
  • Мнения: 5 411
Накъсвам, сгъвам листата, оставям да се отцедят и вакуумирам с машинка( може и просто в торбичка).

# 384
  • Мнения: 17 116
не бухват въобще, остават си плоски,слагам набухвател
Сместа трябва да е по-дебел слой в тигана.

# 385
  • Мнения: 443
Ако сирената с плесен (синьо сирене, бри, т.н.) минат термична обработка на високи градуси, то би трябвало да се убие плесента, нали? Съответно да няма риск при бременност и кърмене.

# 386
  • Мнения: 11 106
Може ли кокосово масло в рецепти да се замени с краве? И едно към едно ли е замяната? Гледам повечето здравословни десерти без захар са с кокосова масло, но аз не съм веган, купувам и си ползвам стандартно.

# 387
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Може, същото е.

# 388
  • Мнения: 5 184
Здравейте! Има ли някой рецепта за домашни бисквити, които да се ползват в бисквитена торта? От известно време съм се спряла на рецептата на pep-4o.
Правих от интернет случайна рецепта, но не ми се получиха добре и не стигнах до торта.
Също така - веднъж съм правила сладкарки крем с яйца и мляко и нишесте (захар и масло също), но имаше странен вкус, мисля от нишестето - 50 гр на 500 мл мляко. Също стана и като желе като стегна - а не искам чак така да стяга. Пробвах още една рецепта с брашно, но искам да попитам - би ли станал крема само с жълтъци, мляко и захар, без брашно или нишесте?
Предварително благодаря за отговорите.
Според мен, в рецептата на Пепчо кремът е идеален. Няколко пъти правя тази торта (вкл. преди 3 дни отново). Който я е опитал, всеки ми е търсил рецептата после  Simple Smile


Първата ми рибена чорба Heart Eyes


Ползвах за база рецептата на Мики, но с промени
https://www.mycookingcreations.com/2021/03/zuppa-di-pesce-alla-bulgara.html
При мен е с цял лаврак + 2 глави и 2 опашки; без сухите подправки, защото имах около 500-600 мл бульон от скариди, и исках да усещам вкуса. Благодаря на която дама преди доста време писа как прави бульон от такъв "боклук" от глави и люспи на скариди - мисля, че Ябълкова беше

Бисквитената торта на Пепчо  Heart Eyes

При мен - със сладко от къпини, че такова имах.
https://pep-4o.blogspot.com/2015/10/blog-post_16.html

Последна редакция: сб, 10 фев 2024, 16:28 от Рошличката

# 389
  • In transit
  • Мнения: 14 198
Но да питам, имам ..  прошуто кото. Нарязано, нагласено, ... и второто е да приготвя пица, върви на пица, нали,  но малко, колко да сложа?
Душата, върви, но аз бих го сложила на опечената пица.


Подкрепям! При печенето става изключително солено.
Сигурни ли сте, че не говорите за суровата шунка (прошуто крудо) с Морена, не за варената? Тя се слага след изпичане, другата става по-вкусна, ако се изпече и не е солена. На снимката на Морена не видях варена шунка(прошуто кото).

Общи условия

Активация на акаунт