За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 30 685
  • 747
  •   1
Отговори
# 375
  • Русе
Скрит текст:
Тогава да вметна, че обикновените палачинки вкъщи ги прави мъжът ми, затова ми трябва изпитана рецепта на американските.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/pancakes.html

# 376
Здравейте, няколко пъти вече се пробвам по различни рецепти да направя американски палачинки и не се получават. Има ли някой сполучлива рецепта?
В какъв смисъл не се получават?

# 377
  • на последния етаж
Ще правя бобена чорба, но имам и малко сушени манатарки, които искам да сложа. Накрая ли се слагат, пържат ли се, накисват ли се?

# 378
  • Sofia
Накисват се за малко и се слагат да поврат поне 1/2ч преди края на готвенето.

# 379
Здравейте, няколко пъти вече се пробвам по различни рецепти да направя американски палачинки и не се получават. Има ли някой сполучлива рецепта?
В какъв смисъл не се получават?
не бухват въобще, остават си плоски,слагам набухвател

# 380
Да не би да разбъркваш сместа много продължително? Пробвай както когато правиш кексчета и прочие, с минимално бъркане веднъж щом и брашното е в сместа. Ако не е въпрос на пропорции (предполагам че не е, поне рецепти лесно се намират), това може да е причина също. Ако бъркаш сместа прекалено, развиваш глутена и става по-жилаво. Разбъркай колкото да не е без хич там, даже може да оставиш за малко да постои също.

# 381
Освен казаното от natka, бих помислила за смяна на набухвателя или виж срока му на годност, ако си купила по-голямо количество наведнъж и още ползваш от същата партида. Ако, макар и в срок на годност, е съхраняван в по-влажна среда (включително в магазина), се компрометира действието му.

# 382
Остана ми повече от половин кисела зелка на листа. Искам да я съхраня във фризер за сарми. Вие как съхранявате?

# 383
Накъсвам, сгъвам листата, оставям да се отцедят и вакуумирам с машинка( може и просто в торбичка).

# 384
не бухват въобще, остават си плоски,слагам набухвател
Сместа трябва да е по-дебел слой в тигана.

# 385
Ако сирената с плесен (синьо сирене, бри, т.н.) минат термична обработка на високи градуси, то би трябвало да се убие плесента, нали? Съответно да няма риск при бременност и кърмене.

# 386
Може ли кокосово масло в рецепти да се замени с краве? И едно към едно ли е замяната? Гледам повечето здравословни десерти без захар са с кокосова масло, но аз не съм веган, купувам и си ползвам стандартно.

# 387
  • Sofia
Може, същото е.

# 388
Здравейте! Има ли някой рецепта за домашни бисквити, които да се ползват в бисквитена торта? От известно време съм се спряла на рецептата на pep-4o.
Правих от интернет случайна рецепта, но не ми се получиха добре и не стигнах до торта.
Също така - веднъж съм правила сладкарки крем с яйца и мляко и нишесте (захар и масло също), но имаше странен вкус, мисля от нишестето - 50 гр на 500 мл мляко. Също стана и като желе като стегна - а не искам чак така да стяга. Пробвах още една рецепта с брашно, но искам да попитам - би ли станал крема само с жълтъци, мляко и захар, без брашно или нишесте?
Предварително благодаря за отговорите.
Според мен, в рецептата на Пепчо кремът е идеален. Няколко пъти правя тази торта (вкл. преди 3 дни отново). Който я е опитал, всеки ми е търсил рецептата после  Simple Smile

Първата ми рибена чорба Heart Eyes

Ползвах за база рецептата на Мики, но с промени
https://www.mycookingcreations.com/2021/03/zuppa-di-pesce-alla-bulgara.html
При мен е с цял лаврак + 2 глави и 2 опашки; без сухите подправки, защото имах около 500-600 мл бульон от скариди, и исках да усещам вкуса. Благодаря на която дама преди доста време писа как прави бульон от такъв "боклук" от глави и люспи на скариди - мисля, че Ябълкова беше

Бисквитената торта на Пепчо  Heart Eyes

При мен - със сладко от къпини, че такова имах.
https://pep-4o.blogspot.com/2015/10/blog-post_16.html

Последна редакция: сб, 10 фев 2024, 16:28 от Рошличката

# 389
  • In transit
Но да питам, имам ..  прошуто кото. Нарязано, нагласено, ... и второто е да приготвя пица, върви на пица, нали,  но малко, колко да сложа?
Душата, върви, но аз бих го сложила на опечената пица.

Подкрепям! При печенето става изключително солено.
Сигурни ли сте, че не говорите за суровата шунка (прошуто крудо) с Морена, не за варената? Тя се слага след изпичане, другата става по-вкусна, ако се изпече и не е солена. На снимката на Морена не видях варена шунка(прошуто кото).

Общи условия

Активация на акаунт