За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 30 591
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
  • Sofia
Здравейте!
Някой да има предложение за бърз и вкусен сладкиш? Неочаквани гости след около час… Имам три яйца, брашно, кисело мляко, прясно мляко, и други основни продукти, но идеи нямам… Сладко нямам също - гугъл предложи бърз сладкиш със сладко, обаче не става за сега…
Късно е, ама да си знаеш за друг път. Simple Smile  Снимката е линк.

# 556
Загрях 1 кенче кондензирано мляко с 250 гр бял шоколад. След това разбих 500 гр маскарпоне и 1 пакетче крема сирене и добавих горната смес. Дали ще стегне и ще мога ли да го сложа върху основа за чийзкеик?

# 557
Благодаря много, Пейч и Морена!
Нямах орехи, но стана вкусно с какао! Сервирах и с малко ягоди (че имах 3-4 останали).
Ще изпробвам и рецептата на Морена в скоро време.

# 558
  • София
Загрях 1 кенче кондензирано мляко с 250 гр бял шоколад. След това разбих 500 гр маскарпоне и 1 пакетче крема сирене и добавих горната смес. Дали ще стегне и ще мога ли да го сложа върху основа за чийзкеик?
За да съм сигурна, че няма да се проваля бих добавила и 1 пакетче желатин, хайде да не е 1 пакетче но 2 ч.л. със сигурност.

# 559
  • Sofia
Без печене ще е предполагам и да, с 250г шоколад ще стегне според мен. 
С желатин ще стане парфе,  чийзкейк с желатин не съм чувала. Simple Smile

# 560
  • София
Имам тази сметана
Ако добавя кондензирано мляко и маскарпоне ще стане нщли хубав крем за торта с бисквити закуска ?

# 561
Ще стане, само трябва да разбиеш сметаната много студена и в студен съд и бъркалки на миксера, после да смесиш внимателно с останалите продукти. Аз смесвам първо маскарпонето с кондензираното мляко без миксер, само с бъркалка, накрая добавям разбитата сметана. 

# 562
  • София
Утре ще имам гости, та довечера мисля да правя торта Карпатка. Дали вместо да деля тестото на 2, ще стане наведнъж в тавата от фурната, да не стане прекалено тънко? Като количество - чаша вода, чаша брашно и половин чаша мазнина + 3 яйца, чаша 200 мл
Ако не стане, ще режа плодова салата Simple Smile

# 563
Не става тънко, блатът е кух, както при еклерите. Ако го изпечеш наведнъж, ще трябва да го режеш и тогава вече няма да е Карпатка, а голям пълнен захлупен еклер.   

# 564
  • Русе
Скрит текст:
Утре ще имам гости, та довечера мисля да правя торта Карпатка. Дали вместо да деля тестото на 2, ще стане наведнъж в тавата от фурната, да не стане прекалено тънко? Като количество - чаша вода, чаша брашно и половин чаша мазнина + 3 яйца, чаша 200 мл

https://ipeychev9.blogspot.com/2021/03/blog-post.html

# 565
  • София
Не, наведнъж да го печеш  няма добре да се получи
ЕКЛЕРОВА ТОРТА - КАРПАТКА - ПОЛСКА ПЛАНИНСКА КАРПАТСКА ТОРТА - ECLAIR CAKE - KARPATKA - POLISH CARPATHIAN MOUNTAIN CREAM CAKE

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2022/02/eclair-cake-karpat … h-carpathian.html

# 566
  • София
Имам предвид да изсипя всичкото тесто в голямата тава, а после да срежа изпечената платка на 2. Ще стане правоъгълна торта.

# 567
  • Sofia
Препоръчайте какво да направя с един закупен от турция каймак, моля Simple Smile

Яла съм едни мини хлебчета с каймак в Македония, но рецептата не намирам.  Ако някой може да каже- ще се радвам.

# 568
Аз го влагам в кремове за сладкиши (замества и маскарпоне), слагала съм в млечна салата,  смесвала съм с извара за пълнени печени чушки като предястие, зависи какво обичате. Точна рецепта не мога да предложа, че често и не записвам, но общо взето в такива неща го ползвам - каквото ме осени в момента.   

# 569
Препоръчайте какво да направя с един закупен от турция каймак, моля Simple Smile

Яла съм едни мини хлебчета с каймак в Македония, но рецептата не намирам.  Ако някой може да каже- ще се радвам.
На препечена филийка, гарнирана с него и печени чери домати със зехтин подправки. Разкош е.

Общи условия

Активация на акаунт