На море в Китен - 2024/2025 г.!

• 27 550
  • 380
  •   1
Отговори
# 330
И ние бяхме миналата година в Мария, но тази година ми се струва, че доста са вдигнали цените. Иначе басейна беше много приятен и чист и готвеха вкусно.

# 331
Здравейте, дойде време да разкажа и за нашия престой в хотел ЕОС. Слагам в скрит текст, защото стана доста дълго.
Скрит текст:
Бяхме за 5 дни, със закуска, обяд и вечеря, с малко дете на близо две години. Цената която платихме беше по 55 лева на човек, за детето безплатно. Също доплатихме по 10 лева паркинг на ден.
Не знам дали поради ранната резервация или просто нямаше много желаещи, смятам второто, все пак бяхме средата на юни, изискванията ни бяха удовлетворени.
Бяхме настанени в ЕОС 2, както искахме и заради детето (понеже там няма асансьор) на нисък етаж, който се води втори, защото рецепцията и ресторанта, бяха под нас.
Първото ни впечатление беше че всичко е много чисто и изглежда ново или поне поддържано. Макар че отидохме по-рано, бяхме настанени веднага.
Стаята ни гледаше към вътрешната част, където има паркинг за около 5 коли, там оставихме и нашата. Самата стая беше доста голяма, имаше място и за кошарата на детето, банята също беше с доста добър размер. Имаше комарник на вратата към терасата, ее...скъсан тук там, но го имаше. На прозореца в банята обаче, такъв липсваше. Телевизор, нещо като голяма тоалетка с чекмеджета, където беше и хладилника, голям гардероб, и малко портмантото. Голямо легло с шкафчета отстрани.
Това което не ни хареса, единственото бих казала, е че препарата с който перат и/или чистят вонеше ужасно, поне според нас. Имаме непоносимост към силни миризми, дори вкъщи ползваме прах за пране без аромат. Така че, може на някой друг това да не му е проблем.
Изхранването беше долу в ресторанта, само за гости на хотела. Външни лица не можеха да го ползват. Самото изхранване е на блок маса, минаваш и казваш какво и колко да ти сложат, можеш да повториш или потретиш, колкото пъти искаш. Храната лично за нас, беше страхотна, винаги беше готвено, без скари и т.н. Нямаше голям избор, но според нас напълно достатъчен, няколко вида салати, няколко вида готвено - с месо и постно, супа, таратор, десерт - един или два вида.  Това което ни впечатли е че самата храна беше приготвена много вкусно, нямаше пържено, всичко беше с много малко сол, което беше перфектно заради детето и заради нас самите. Ястия имаше до последно, което също ме изненада. Отивали сме почти към края на обяда примерно и се вадеха нови тави, а не да ядеш каквото е останало.
Персонала беше любезен и усмихнат.
Не сме ползвали басейна, който е в другата част, като цяло не си падаме по тях, а и все пак имахме цяло море на разположение.
Самия хотел няма детски кът или нещо подобно, но детето ни е още малко и това не беше проблем.
В хотела нямаше много хора и беше супер спокойно, но според мен ако е пълен, ще си е лудница.
Честно казано, очаквахме че ще бъде доста мизерно за тази цена, храната кофти (визирам само кебапчета, кюфтета и пържени картофи, което за нас не е ок), но се оказахме супер приятно изненадани. Толкова ни беше хубаво, че не искахме да си тръгваме!

# 332
  • Пловдив
Чак сега откривам, че има отделна тема само за Китен! Полезно 🙂
Ние сме новаци - втора поредна година ще сме там, като сме си избрали (пак) Queen Nelly хотел. С дете на 3 г, има място за тичане, има дървета, които правят сянка, отделен детски басейн.
Тази година сме резервирали в разгара на сезона (средата на август) и ще видим как ще си прекараме. 
Цените за нощувките са се вдигнали. А иначе днес коментирахме и сладоледа от едно време и със сигурност ще го опитаме.

# 333
Айдеее... Направихме първото къпане.
Направихме си и една разходка по централните улици. От всеки втори-трети обект изскача някой, с когото дружески се поздравяваме...
Обичаме този курорт!

# 334
  • у дома
На кой плаж в Китен се вижда по-хубаво изгрева?

# 335
  • Буркина Фасо
източния (южния).
залеза се вижда по-добре на западния.

# 336
Скрит текст:
Сладоледите са на входа на северния плаж през деня, а вечер са на една от главните улици.
Не знаех, че през деня са до плажа. Само вечер като сме излизали съм ги засичала. А днес ми излезе някаква реклама във фейсбук, някакво капанче и на него пише: Сладолед от едно време. Така и не разбрах къде е, две усмихнати момичета бяха снимани.
Трябва някъде около Сен Тропе да е.

Ще почива ли някой следващата седмица в Китен.
Замисляме събитие с едно от заведенията и може да направим неофициална форумна среща.
(Без да си разкриваме анонимността пред останалите форумци, хаха)

Къде ще е това събитие? 😃

# 337
Скрит текст:
Сладоледите са на входа на северния плаж през деня, а вечер са на една от главните улици.
Не знаех, че през деня са до плажа. Само вечер като сме излизали съм ги засичала. А днес ми излезе някаква реклама във фейсбук, някакво капанче и на него пише: Сладолед от едно време. Така и не разбрах къде е, две усмихнати момичета бяха снимани.
Трябва някъде около Сен Тропе да е.

Ще почива ли някой следващата седмица в Китен.
Замисляме събитие с едно от заведенията и може да направим неофициална форумна среща.
(Без да си разкриваме анонимността пред останалите форумци, хаха)

Къде ще е това събитие? 😃
В хотел Теос тази вечер. При интерес пишете ЛС, моля.

# 338
А най-хубавите палачинки в цял Китен са точно от дясната страна на Едновремешния сладолед!
Няма година в която да сме го пропуснали! И скарата там също е много добра.

# 339
Водата е кристална, двамата сладоледаджии са налице. Въобще, всичко е топ.

# 340
Идваме и ниееее, надявам се да има утре места на водния бар за нас! 😃😎

# 341
Да уточня, че на "стария" сладоледаджия са му забранили да продава сладолед до плажа и там прави само фрешове и коктейли.
Масата му със сладолед е на улица "Атлиман" вечер.

# 342
Да уточня, че на "стария" сладоледаджия са му забранили да продава сладолед до плажа и там прави само фрешове и коктейли.
Масата му със сладолед е на улица "Атлиман" вечер.
Все пак го има, това е добре!!
Ще търсим и едно магазинче за футболни тениски, по ул. Атлиман е, мисля че около Пици Пацо беше, в магазинчето продаваше една жена, уникална търговка, много забавна и докато не ти намери това което търсиш или подобно не те оставя на мира 😄😄 сина ми всяка година от нея си купува футболен екип, смея да твърдя че съотношение цена:качество бива 😊 дано да си е там все още, че ни е традиция!!

# 343
Добро утро!

# 344
  • София

Изгледа от х-л Каменец ли е ?

Общи условия

Активация на акаунт