На море в Китен - 2024/2025 г.!

• 36 046
  • 492
  •   1
Отговори
# 405
  • загубено
Последните 3-4 години отсядам в Китен за няколко дни. До сега не си намерих хотел в който да искам да повторя. Не смениха спално бельо ,нямаше тоал хартия ,не чистеха и т.н. Леко дразнещо + нелюбезни собственици ми кофти. Тази година се насочих  около южен плаж и където намеря.
За слаб сезон говорят последните 5-6 години. Всеки е слаб та слаб.
Не знам какво е силен. Плажа претъпкан , по заведенията с резервация ,вечер по централната улица не може да се върви в права линия.  Ама слаб сезона викат.

# 406
Аз бях края на юни в Китен и беше фул, хотела, в които бяхме  е пълен до края на сезона.
И как разбрахте, че ще е пълен до края на сезона?

# 407
Аз бях края на юни в Китен и беше фул, хотела, в които бяхме  е пълен до края на сезона.
Исках да резервирам през сайта повторно, всички дати които посочвам са "нямаме свободни стаи". А и във фб ги следя и там  отговорите на запитванията са " нямаме свободни стаи" .Значи ако не е резервиран, имат странна политика .

# 408
Слаб сезон е по-скоро за къщите за гости, а не хотелите. Преди години още от началото на юни къщите бяха пълни, чаак до средата на септември. Сега разбираемо за предпочитане са големите хотели, с басейни,изхранване и т.н. Нямаше толкова много големи хотели.

# 409
Исках да резервирам през сайта повторно, всички дати които посочвам са "нямаме свободни стаи". А и във фб ги следя и там  отговорите на запитванията са " нямаме свободни стаи" .Значи ако не е резервиран, имат странна политика .
Зависи какъв е хотела. При бюджетните в силен сезон важи правилото "който дойде на място с парите ми е най-мил" и не се занимават с резервации. Ощи повече, че при голямо търсене веднага вдигат цените, което не могат да направят с вече резервиралите на по-ниска цена. Разговарям с хотелиерите... Wink
Тези, които пишат в сурат-тефтеря са отчаяните нискобюджетни и с лоша локация места за настаняване.

# 410
Последните 3-4 години отсядам в Китен за няколко дни. До сега не си намерих хотел в който да искам да повторя. Не смениха спално бельо ,нямаше тоал хартия ,не чистеха и т.н.
За Вас това е негатив, но за мен е огромен плюс. Не обичам да ми влизат в стаята, това ми е първата работа като отида някъде, да кажа че не желая почистване. Като отида на място, си правя една чистка и повече не желая никой да ми пипа нещата. Чаршафи си нося, няма нужда да ми ги сменят, а и вкъщи не знам кой си сменя чаршафите на два дни, но това е друга тема. Боклука си го събирам и го оставям пред вратата, те си го изхвърлят, но нямам проблем и аз да си го хвърля. Тоалетна хартия си нося, откакто видях как сменят мръсните торбички от тоалетната и после слагат тоалетната хартия със същите мръсни ръце, това ми беше достатъчно за да не пожелая никога повече да ми чистят стаята. Едва ли си мият ръцете и като Ви сменят спалното бельо. А и за една седмица колко да се измърси една стая?!
Това, разбира се, не е критика към Вас. Просто всеки търси различни неща, и за един нещо е положително, а за друг отрицателно.

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 20:32 от malinakupina

# 411
Уффф, да. Това за слабия сезон го слушам всяка година.
В същото време продължава да се строи и Китен отива към преминаването на критичната точка, до която градчето изглежда уютно.
На северния плаж трите хотела на входа, Каменец малко по-назад и станцията на МВР не натежаваха в общата картина.
Като направиха къмпинга, гората между плажа и вътрешния път за Приморско някак оплешивя.
Да кажем, че все още е поносимо.

Направиха по-широки и добре осветени улици - ОК.
Бившето "Единство", сега "Атлиман бийч" и "Куин Нели парк" допринасят за цивилизования изглед и са по-скоро положително явление.
"Палм бийч" - готин е, зад дюните. Да кажем, че не разваля пейзажа. (Собствениците на малки къщи за гости може и да са на друго мнение, но няма как да се конкурират

Сега започва обаче строителство в парцела зад хотел "Каменец",  до почивна база "Морско утро" (мисля че преди беше на Министерство на земеделието, сега не знам)
Ами, много ми идва. Започва да заприличва на "Младост 4" до околовръстното.
Освен това да изсекли голяма ивица от гората, за да свържат новия строеж с ул. "Атлиман"..

На южния плаж строят голяма сграда, която засега наднича зад дърветата, но кой знае колко дървета ще пострадат, докато се изгради инфраструктура наоколо.
И като погледне човек откъм морето, вече е съвсем друг пейзажът.

# 412
Морско утро си е все още на Министерството на земеделието, но трето лято не се ползва по предназначение, защото са настанени украинци в станцията.

# 413
  • Буркина Фасо
сезона е слаб, спор няма. навсякъде предлагат свободни стаи. голяма къща, а заети 4-5 стаи.
някъде и по-малко. хотелите и те празни. за атлиманската част не знам как е. много заведения не работят. има
свободни места за колите, свободни чадъри. а сега е най-натоварено.
сравнявам всичко това от последните 10 год.  всяка година по това време съм тук.

# 414
И за мен сезона ще е слаб. Заведенията по плажа бяха полупразни(това на южния), по улиците е една идея по-спокойно, но забелязах и доста празни и неработещи магазини. От 10 години само на Китен ходим и определено тази година идва слаба. И след отварянето на границите, народа предпочита Северна Гърция. "Морско утро" както е тръгнало, няма да я освободят скоро.

# 415
  • Буркина Фасо
няма ги руснаците.

# 416
  • загубено

Уважавам мнението ти.
Но аз лично няма да седна да чистя хотелски стаи ,нито ще си нося чершави. Просто не ми се разправя. Както и не готвя,като ми кажат за кухня и посуда иприхвам. Добра кафе машина не бих отказала,но почти никъде няма.
Знам как чистят по хотелите,но не мога да го променя.
Не знам къде почиват българите ,но Гърция съвсем не е бюджетна дестинация вече.
Като чета как се навиват един друг колко е евтино ,чак се чудя вярват ли си.
На кой където му харесва.

Има украинци.

# 417
За мен отмина времето на квартирите и стаите. Вече сме европейци, дет се вика, никой не иска хазаи, общи кухни, бани и п.р. А и цените им са близки до хотелските. За сметка на това, ходят в "на Гърция" селата по разни квартири и пр. И да много евтино, водата чиста,/мдааа там са пречиствателна до пречиствателна/ отношение, безплатни паркинги, чадъри. Само аз не ги виждам и не случвам, явно.

# 418
Хм, Китен от кога е в Гърция? Flushed

# 419
Здравейте, през юни бяхме на море в Китен и съм доволна доста - от хотел, плаж и др. Обмислям почивка в последните дни на август или първите на септември, дали ще е ок отново за море? Някой плажувал ли е през миналите години в този период там? Знам, че обичайно след 15 август навсякъде морето е преобладаващо бурно, опасно, та искам да си сверя часовника.

Общи условия

Активация на акаунт