Случи ми се нещо странно XXIX

• 86 181
  • 817
  •   1
Отговори
# 270
В двора на селото ни имахме орех. Преди около 40 г дядо ми го отряза. Бях дете, но и до днес влизайки в двора, търся с поглед ореха. През последните години твърдо реших, че ще засадим нов орех.
Започнахме почистване на двора, бутане на селскостопански постойки. Имаме план за декориране на двора с включено място за засаждане на ореха. На това място имаше висока постройка ( обор за едър добитък и върху него помещение, в което са държали бали сено).
След бутането й,  зад нея се появи около триметрово дърво. Орех! На точното място! Самопоявило се и самосъхранило се, дори орехи паднали имаше.

# 271
Здравейте
Поста ми може би не е за тук,но съм доста притеснена!
Котката на наскоро починала жена,която живее до нас,двора ни дели една ограда ,тази сутрин мъжа ми я намери до нашата врата под масата умряла !
В шок съм! Какво трябва да значи това ?
Имате ли представа ? Или да не се вманиачавам 😞🫣😑

# 272
Здравейте
Котката на наскоро починала жена,която живее до нас,двора ни дели една ограда ,тази сутрин мъжа ми я намери до нашата врата под масата умряла !
Нищо не трябва да значи, успокой се! Обичайно котките не умират в дома си, а го напускат, когато наближи този момент, с изключение на случаите, когато не могат да се движат.
Градските затворени котки също са изключение. 
Котката, ако е била сама и гладна, щом жената е починала, може да се е опитала и да потърси помощ инстинктивно на най-близкото за нея място. Имало ли е друг в къщата, кой се е грижил за котката след смъртта на жената?

# 273
Здравейте
Нищо не трябва да значи, успокой се! Обичайно котките не умират в дома си, а го напускат, когато наближи този момент, с изключение на случаите, когато не могат да се движат.
Котката, ако е била сама и гладна, щом жената е починала, може да се е опитала и да потърси помощ инстинктивно на най-близкото за нея място. Имало ли е друг в къщата, кой се е грижил за котката след смъртта на жената?
Да,синът на жената живее в къщата !

# 274
Скрит текст:
Здравейте
Да,синът на жената живее в къщата !
Значи не е била гладна и едва ли е търсила помощ, просто е успяла само до това място да стигне.
Котките винаги знаят кога наближава краят им, освен ако не е внезапен инцидент.

# 275
Не само котките. Не напразно е казано-търси място къде да умре.

# 276
Най-вероятно е отровена.

# 277
  • София
Леле, каква е тая паника от една умряла котка?
За съжаление животинчето е починало, може да е от мъка по стопанката си,  може да е отровено, може да е било болно, може просто да е старо. Чак пък пост да пускате. Погребете го някъде в празно пространство  или се обадете да дойдат да го вземат за екарисаж.

# 278
  • София

Това няма как да го знаем по наличната информация, колкото и да обичам мистериите и внезапно изскочилите факти. Освен ако някой от нас не я отровил - тогава вече наистина има начин да сме информирани.

# 279
Изпитвали ли сте блаженство? Невероятно чувствао, неописуемо с думи. Имах подобно изживяване на 2 пъти. Като тинейджър и сега, в полусън. Първият път бях на море, слънце, любов, мир... Не исках да се събуждам. Вторият път бях в къщата на село, пак в полусън на стълбите седя, цветя разцъфнали, птички пеят, мир, радост, щастие, еуфория, неуписуемо с бедния ми речник...

Последна редакция: пн, 26 фев 2024, 23:18 от s-d-s

# 280
Веднъж легнах за малко, ей така да подремна без да заспивам. Усетих приятна топлина,бях в двор и държах кукла. Тя беше от детството ми, като се събудих се сетих,че играех с нея навън в двора на село. Усетих спокойствие, мирис на трева и се чуваха  врабчетата. Не мога да го опиша, но това чувство не съм го изпитвала отдавна, може би, защото в града се губи естествената среда.

# 281
Бях абсолютно изтерзана и отчаяна. Направо не на края, а след края. Лежа си по гръб, обляна в сълзи, боли ме душата. И решавам да си представя страшно много висока скала и скоча от нея. И се концентрирах, видях се там в безкрайно високото на ръба в момента, в който ще скачам си казах:"а защо вместо да скоча, не се опитам да полетя над бездната!?" И полетях. И това, което видях, което усетих, това неземно и неописуемо с думи състояние на духа, на душата. И се успокоих.

# 282
Аз съм скачала от скала във вода в нещо като визуализация. И имаше много интензивно ободряващо усещане като зареждане на тялото. (Не умея да плувам реално.) От мисълта много неща зависят 😆.
Правя подобни ,,опити,, точно, в трудни и тежки моменти, както каза съфорумката, когато ме боли душата.

# 283
Беше вечер, преди години, и станах за да отида до тоалетна. По пътя обаче се загледах в огледалото. Започнах да се взирам в очите си и колкото повече се взирах, толкова по-интересен ставаше погледа, който придобивах. Не изпитвах нужда дори да мигам. Погледът беше станал остър, проницателен, пронизващ, лукав, сякаш не гледах своите очи. Успях да погледна настрани  и казах на майка ми "лошо ми е". Нямах сили повече да стоя на крака. Майка ми ми помогна да легна на земята. Спрях да виждам, говорех, тя ме чуваше, бях с отворени очи, но не виждах, не можех и да се движа. Стоях си легнала пред онова огромно огледало, а не можех да мръдна, но сякаш и тя не правеше нужното за да ми помогне, сякаш не разбираше какво всъщност се случва. Мина цяла вечност (за мен) докато дойда на себе си. Още се чудя какъв беше този странен поглед отсреща и как така от перфектно здраве изведнъж се озовах безпомощна на земята. Започнах да мисля, че може би с това взиране сама себе си съм урочасала или съм изпратила сама на себе си лоша енергия тогава, въпреки че нямам идея как се прави това, а и като цяло външността ми създава впечатление на свита жена с наивен поглед (което се опитвам да коригирам, но и до ден днешен без успех Grinning ) Не знам, но от тогава, в огледало вече не се взирам в очите си, за всеки случай... 😀 Гримирам си очите, но без вторачване...

Последна редакция: пн, 04 мар 2024, 13:46 от Чебурек

# 284
И после отиде ли на лекар? Майка ти какво каза, как е изглеждало това в нейните очи? Защото е доста стряскащо, меко казано, някой просто да погледне в огледалото и да се свлече парализиран на пода...

Общи условия

Активация на акаунт