Аз, като Ялом, психолога, също отчитам, но не се доверявам на първите впечатления, той ги нарича примитивни (вместо интуитивни) и има истории за това колко неприятна му е пациентка, докато не разбира, че прави неволна асоциация с друга своя позната, след което неприязънта изчезва.
Понякога сме прави с първото впечатление, понякога не сме. Който твърди че е винаги прав, понякога просто не си е направил усилието да даде шанс, това е моето впечатление.
Имах колежка, симпатична ми беше много първите 2 години, срещахме се седмично, идваше от друг офис. После ни я натресоха в офиса и се оказахме с дълбоко селска натура, която направи много интриги в екипа и гарнираше общите ни обяди с пространни разкази на коя хижа пекли наденици и как пътували до Враца на мотор, с пълни детайли за бензиностанциите.
), но купихме съседния апартамент и не мога да седя там. По-необичайното за мен е и че мъжа ми отказва, твърди, че има негативна енергия и не се чувства добре. Обзаведохме си го вече, направихме тотален ремонт - същата работа. Чудя се дали има нещо или ми е нагнетено от скандалите на бившите наематели в жилището. Все си мисля, че случките вкъщи си бяха в контекста на случващото се у тях и в момента, в който те се изнесоха - всичко приключи.