На море в Гърция 2024 - I

• 65 232
  • 769
  •   1
Отговори
# 300
Аз съм писала и преди, но ние в Антуса прекарахме чудесно, беше спокойно и тихо, имаше си място за паркиране към хотелчето, ходехме с колата на различни плажове и пак бих отишла там. Вечер в Парга паркирахме на онзи паркинг дето Параход май го беше сложила.

# 301
  • София
Аз пък не бих повторила почивка в района на Парга. Бяхме през септември м.г., спахме в Антуса. Селото ми хареса, но лудницата в Парга ми дойде в повече.

# 302
На Парга и в началото на септември беше адска лудница, но това място те кара да преглътнеш всичко. Невероятна магия! Въпреки лудницата в града и на Валтос, и на Лихнос нямахме проблеми с шезлонгите. Използвам случая да препоръчам едно заведение за вечеря, което е със спираща дъха гледка. Med Parga
+30 2684 032032

# 303
  • София
Аз да ви се оплача... чакам си аз фериботни разписания за юни, ама няма. Само до края на май. За юни сигурно ще чакам поне до април Cry И никак не ми харесват часовете на Блу Стар за неделя от Родос до Карпатос. Миналата година са били 11.00 - 14.40, а сега - 14.00 - 18.30. Освен че е по-късно, пътува и с близо час повече, което означава, че първият ден го губим изцяло. А връщането в събота си е по обяд, както е било и през 2023 т.е. ще ни станат точно 5 пълни дни на Карпатос въпреки шестте нощувки. Дано за юни да ги изтеглят малко, но м.г. са били еднакви и през май, и през юни.
И полетът на връщане до София ни го преместиха с 4 часа по-рано, та и последният ни ден на Родос ще бъде орязан. На каквото, такова. Поне да излязат разписанията, за да мога да си оптимизирам плана. 
Хубав уикенд ви пожелавам!

# 304
Миленка, не искам допълнително да те разстройвам, но миналата година след Великден обявиха юнските курсове. През 2023-та обаче бяха последните курсове на Превелис и си мисля, че затова допълнително се замотаха, но по-скоро е обичайно около Великден да очакваме летните разписания.
За малко оптимизъм добавям само, че в крайна сметка ми се изпълни по план програмата, разчитайки само на информация от предходната година, дните на курсовете поне бяха същите. Не съветвам обаче да се разчита на същите часове и продължителност на плаване, особено ако от това зависи прибирането. Миналата година трябваше директно на Пигадия да ни изсипе ферито, в последния момент размислиха и обявиха спирка и в Диафани, което увеличи времето на пристигане в Карпатос.
По мои си наблюдения, дните и часовете на директните ни полети до/от Родос не са хич удобни за айлънд хоопин' и изискват междинни нощувки и по други направления.

# 305
  • Бургас
А лятното разписание за фериботите за Лимнос и то ли ще излезе началото на май?
Ние запазихме настаняване в Мудрос Лимнос и ще сме там две седмици края на август началото на септември.

# 306
Здравейте,включвам се в темата с няколко въпроса тъй като досега не сме били в Гърция?Лятото мисля да отскочим до Гърция за няколко дни(няма да имаме време за повече от 4-5дни почивка).Гледам в Booking какви оферти има,но не съм сигурно в кой град да търся.Иска ни се да не е много далеч,смисъл да не пътуваме много на юг тъй като няма и смисъл според мен.Та кои са най-добрите плажове,градчета,хотели които сте посетили в Гърция?Всякаква информация ще ми бъде полезна.
Прекрасна уикенд на всички.

# 307
  • София
молец, дано не си права за Великден, че тази година е максимално късно. Все пак през 2023 е бил 20 дни по-рано. Аз в дните на полетите не планирам пътувания, така че не ме притесняват толкова часовете, неприятното е само, когато ми намаляват разполагаемото време.
maya_76, разписанията зависят от компанията и дестинацията, някои вече са налични.

# 308
Имате ли впечатления от Самотраки? Удачно ли е да се направи еднодневна екскурзия там с ферибот от Керамоти?

# 309
Няма такъв. Фериботът е от Александруполи.

# 310
  • Стара Загора
И ние миналото лято бяхме за 2 дни край Парга края на юли. За мен това е оптималното 2-3 дни да ѝ се нарадваш иначе за повече си е лудница. Така не ни дотегна , то единия ден бяхме на Паксос -Антипаксос ,другия -разходки из Парга и околните плажове. Много са ми приятни спомените от там.

# 311
Здравейте.

Да попитам почивалите на Кефалония, към коя част / селище бихте се насочили, ако отново правите резервация, от гледна точка достъпност до повече плажове? 
Харесваме живописни плажове с опция за шнорхелинг и свободна зона, да не са пренаселени, малките камъчета не ни притесняват.
Благодаря.

# 312
Ние бяхме отседнали в Ликсури, което не беше лошо, но ако пак отидем ще е по-близо до Антисамос.

# 313
Ние сме отсядали два пъти в района на Аргостоли, веднъж във Влахата и два пъти в северната част (Диварата и Макриотика). От тези смятам Аргостоли за най-добра база, но ако наистина държа на плажове и то по-спокойни, малкият п-ов Пали е вероятно най-добрият избор.
Иначе както е казано в горния пост, Антисамос е топ дестинация за шнорхелинг, но той е ужасно комерсиализиран и пренаселен. Ако е за хубав плаж в традиционния смисъл - Мунда/Каминия е дълъг 9 километра, с няколко бийч бара и див в по-голямата си част, но е пясъчен и плитък и сигурно няма богат подводен живот. Освен това е далеч от всичко.
Около Порос има каменисти плажчета с неизвестни имена, които сигурно дават възможности за шнорхелинг. Това е най-неразвитият район на острова, тъй като няма нито един пясъчен плаж в продължение на десетки км.

# 314
Привет!
Гледам тази програма: https://www.bohemia.bg/p/%D0%9F%D0%BE%D1%87%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0 … D1%82/1100019785/ и този хотел https://www.giannoulishotels.com/hotels/giannoulis-santa-marina-beach/ , някакви отзиви за програмата имате ли?
За първи път ще ходим в Крит и то без кола. Ще оцелеем ли, или ще ни се налага да наемаме?

Общи условия

Активация на акаунт