На море в Гърция 2024 - I

• 65 199
  • 769
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте, иска ми се да планирам почивка в Лимнос или Скиатос,но за 2 възрастни+2 деца+ кола фериботните билети излизат почти 400 евро (двупосочно), което ми се струва твърде много (самолетните билети до Скиатос са по-евтини). Та, въпросът ми е дали наистина са такива цените? Гледам ги онлайн с Блу стар или нещо такова, като нямам опция да посоча децата като деца...не знам дали на място цената би се променила и с колко. Благодаря
С кола е скъпо до Скиатос. Ние платихме около 600 лв с едно дете преди 5 години.

Последна редакция: вт, 19 мар 2024, 20:56 от BettyBoop

# 421
  • София
От Волос до Скиатос пътуват 3 компании всеки ден с различни цени - Blue Star, Seajets и Aegean Flying Dolphins. Последните са бързи и не возят коли. От другите две Seajets са малко по-евтини  - 4 възрастни и кола са 180 евро на посока. Фериботите до Спорадите винаги са били скъпи. Най-достъпни са феритата до Йонийските острови.

Последна редакция: вт, 19 мар 2024, 20:25 от миленка_д

# 422
Миналата година билетите до Лимнос в едната посока струваха 100 евро с Blue Star и 120 евро със Сийджета (2 възрастни + 2 деца+ голяма кола). Сега дори да са поскъпнали, не вярвам да са станали 200 евро еднопосочно.

# 423
  • софия
До Лимнос никога не са били скъпи, но до Скиатос - винаги са били скъпи. Е, има и по-скъпи де, но до Спорадите са си цифра.
Миленка добре е обобщила.

# 424
Да обобщим приказките с факти:

За това лято фериботът Кавала-Лимнос за двама възрастни, две деца 5-10 г. и голяма (което значи нормална) кола е 202 евро двупосочно. Понастоящем има разписание само на Blue Star три пъти седмично, очакваме да се появи и още една компания - м.г. беше Seajets.

От Волос до Скиатос същата комбинация с Blue Star е 367 евро. С по-евтиния превозвач - Seajets, по някаква причина във Ферихопър не могат в момента да се избират намаления за деца. Въпреки това дори за 4 възрастни е с 26 евро по-евтино. Ако се спрете на този вариант, пробвайте и през сайта на компанията.

Ако децата са на различна от посочената възраст, ще има леки разлики, но като цяло това е.

# 425
Гърция за мен е много надценена дестинация. Градовете са ужасни, а курорти в близост до България пълна скука и скъпотия за нищо. Приключвам със Северна Гърция и големите градове. Може би някой ден островите.

# 426
Не ходете на островите, там е още по-надценено Simple Smile

# 427
  • Sofia
Абе, в Гърция не е особено скъпо (все още). Simple Smile Сега, че не е кой знае каква дестинация и повече разчита на "слава" сред чужденците, мда, по-скоро съм съгласна – макар и аз да съм ходила там n на брой пъти вече. Simple Smile
Другото ключово е, че за нас, европейците, топлите места, в които можем да прекарваме летните си отпуски, пътувайки с кола, не са толкова много. По този показател Гърция също трупа точки.

# 428
Туризмът в Гърция разчита не толкова на хотели и вериги, колкото на "селски" тип - студия, вилички. Сред тях има и доста луксозни варианти разбира се. И който не харесва тълпите и прекалената организираност, на доста ниска все още цена, си избира Гърция. По много показатели разбира се "не е кой знае какво". Но гърците си правят милиарди от туризъм и история, и не ни слушат нашите философии. До следващата световна или гръца криза. Simple Smile Удобна е много, с много малко транспортни грижи и си на плажа. Основното предимство за мен е все още сравнително  ниска цена и липса на прекалена организираност. Но напоследък първото вече все повече започва да не отговаря на истината. Та може да си избираме други дестинации на същата цена.

# 429
Днес коментираха, че гърците се надигнали и искали 70 % свободни плажове,  държавата се е намесила и от това лято ще е в сила
https://lupa.bg/news/novite-pravila-za-plazhove-v-garciya_285534news.html

# 430
Сега, че не е кой знае каква дестинация и повече разчита на "слава" сред чужденците
Тъй е. Само трийсетина милиона туристи годишно, три пъти колкото населението Simple Smile Затова и цените растат.

"Лупа" не е особено надежден източник, но в случая е вярно. Да видим колко ще го спазят, че и там инвестиционните интереси са много, а законът, също както и у нас, е по-скоро врата у пòле, отколкото нещо задължително.
https://greekreporter.com/2024/03/15/greece-new-beach-law-bans-sunbeds-beach/

# 431
Ама страшна мярка срещу пренаселеността. Ахахахах. И сега по свободните зони на по-популярните плажове са гъз до гъз от чадърчета, хавлии, тенти, дисаги с храна. Просто организираната навалица сега ще стане навалица в хаоса. Вместо да заложат минимално отстояние между чадъри и шезлонги. И да ги задължат да вземат пари само за консумация... Че на Милос имаше и по 35 евро чадър с два шезлонга.

# 432

"Лупа" не е особено надежден източник, но в случая е вярно. Да видим колко ще го спазят, че и там инвестиционните интереси са много, а законът, също както и у нас, е по-скоро врата у пòле, отколкото нещо задължително.
https://greekreporter.com/2024/03/15/greece-new-beach-law-bans-sunbeds-beach/

Сутринта го коментираха и в сутрешния блок на БТВ също

# 433
35 за чадър + два шезлонга е даже евтино Simple Smile
Масово беше 40-50 евро по Цикладите м.г., да не говорим за извращения като някои цени на Миконос. Аз не го разбирам това шезлонгът на плажа да ти струва колкото нощувката, но хора си има за всичко. Та даже и с резервации на някои места, толкова е пълно.

# 434
  • София
И все пак никой никого не кара насила да се вре в гъсто чадъросаните зони.

Общи условия

Активация на акаунт