На море в Гърция 2024 - I

• 65 199
  • 769
  •   1
Отговори
# 405
  • някъде ... тук ...
Гергьовден е на Велики понеделник и 7.05 е работен.
Ние смятаме пак по Пелопонес да обикаляме.

# 406
  • Пловдив
Не знам колко е вярна тази новина, но не пречи да си събираме боновете. Трудно бихме се съдили, като вече сме си и в България, дано не се среща често, защото си представям неприятностите.
https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Preduprediha-da-se- … v-Gurciya-2039937

# 407
Здравейте! Иска ни се тази година да отидем на море за първи път с бебето ни (лятото ще е на 9-10 месеца), като предпочитаме да е пясъчен плажът и ни се иска да е една идея по-близо до България заради малката (тръгване от София). Били сме в Катерини през септември, но водата не беше толкова чиста, колкото сме свикнали да виждаме, в Закинтос, но предвид разстоянието отпада, в Неа Перамос и Неа Ираклица, които може би са вариант, защото имам спомен за пясъчни плажове с чиста вода, и последно бяхме в Ханиоти и Пефкохори. Та, сещате ли се за някое местенце, което отговаря на критериите (пясъчен плаж, по-близо до Кулата, кристални води) и не сме посетили вече?  Благодаря Ви!

# 408
Ситония, Амулиани, Тасос. Вече зависи колко оживено искате да е мястото, тип настаняване и т.н.
Избягвайте района около Аспровалта-Ставрос, там заради устието на Струма е по-мътна и от Катерини.

# 409
  • софия
В момента по 24 kitchen Джейми Оливър е в Гърция. Беше в Солун в Stou Mitsou, а сега на е на Скопело.

# 410
Една от най-старите традиционни таверни в Атина - Diporto (от 1900 г.), скоро ще затвори врати, та който ще ходи натам в близко време и има интерес, да побърза.
https://www.gastronomos.gr/eidiseis/kleinei-to-istoriko-diporto- … s-athinas/256588/

# 411
  • София
Здравейте,
В планиране на лятната ваканция сме:)
тази година се спряхме на Крит. Купихме си самолетни билети. Ще пътуваме с трите си деца (2,4, 8г.)
Четох доста, но има няколко неща, за които бих помолила наскоро посетилите Крит да споделят опит. Ще летим до Ханя, оттам рент-а-кар.
Първо питане- препоръчайте сигурна компания за рент-а-кар, трябва да е от летището.
Ясно е, че с малки деца ще ни е трудно да обикаляме всеки ден, а и не държим на това. Искаме да обиколим 3-4 хубави плажове, без да държим да са най-известните и най гъчканите. Искаме да разгледаме Ханя и може още някоя забележителност.. най важно е да се позиционираме до хубав плаж, но и който да е в оживено място, в което да има възможност да изхраним челядта.
В тази връзка бих била благодарна да споделите къде сте отсядали и харесало ли ви е. По препоръка на Параход, а и от всичко което четохме сме се ориентирали към Фаласарна или Палеохора, затова ако конкретно препоръки за настаняване из тези местенца ще ни помогнете да вземем решение:)  не харесваме хотели и ол инкл., но ни е важно да има двор със сянка, кухненско оборудване и пералня. Също да има магазин за хранителни стоки в близост, пекарна за закуски, хубава таверна.

# 412
Ние сме нармали кола от https://www.mustang-crete.com/ от летището на Ханя и там я върнахме,всичко беше наред. Фаласарна не знам дали е подходящ за малки деца, два пъти ходихме и духаше ужасно, хвърчи пясък в очите. Шезлонгите са оградени с някакъв плат да спира поне пясъка. Освен това беше дълбоко,поне ние не намерихме плитко място. Иначе плажът е много красив наистина. На нас ни е любим плажът на Ставро. За друго не мога да помогна.

# 413
  • В средата на времето
А нас в Палеохора ни отвя. 😊 Едва издържахме час и малко и си тръгнахме, но може да било инцидентно. Иначе плажът си беше ок - достатъчно широка плажна ивица, водата беше спокойна и постепенно ставаше дълбоко.

# 414
Eos,
Вие сте за Agii Apostoli, три залива един до друг са, леко западно от Ханя.

# 415
  • Пловдив
Не е инцидентно, духа си навсякъде. Ние бяхме изтеглили приложение за вятър и планирхме деня /в коя посока да хванем/ според него.
Eos, с децата бих се насочила около Франгокастело, писали сме доста за там. Има плажове /не толкова ветровити/, чудна храна, магазини и всичко. Освен това е на час с кола от Ханя или Ретимно. Къде да идете от там, ще си прецените на място. Балос и Елафониси ще ви дойдат далечко /не и невъзможно/, но пък примерно Превели - на децата им е супер интересно плаж/море/река и палми на едно място, че и патки за разкош Smile

# 416
С деца на 2, 4, Превели е възможно само с лодка от Плакиас. Иначе ще трябва да ги носят.

# 417
Здравейте, иска ми се да планирам почивка в Лимнос или Скиатос,но за 2 възрастни+2 деца+ кола фериботните билети излизат почти 400 евро (двупосочно), което ми се струва твърде много (самолетните билети до Скиатос са по-евтини). Та, въпросът ми е дали наистина са такива цените? Гледам ги онлайн с Блу стар или нещо такова, като нямам опция да посоча децата като деца...не знам дали на място цената би се променила и с колко. Благодаря

# 418
Вижте през Ферихопър (линкът е на 1-ва стр.), интерфейсът му е много разбираем и там ще си отбележите намаленията за деца - безплатно е до 4.99 г. и 50% до 10.99 г. Но цените не са ниски, особено до Скиатос ми се струва невероятно да платите по-малко.

Самолетните билети е вероятно да излизат по-изгодно, като остава разходът за рент-а-кар, ако искате да сте мобилни на острова. До Лимнос фериботът е единствена опция от България и цената е малко по-ниска от тази до Скиатос, макар че пътуването е по-дълго.

# 419
  • гр. София
Тъй като и ние сме се ориентирали към Скиатос за 4 възрастни и кола през ferryhopper е някъде около 350 евро, ако не се лъжа.

Общи условия

Активация на акаунт