На море в Гърция 2024 - I

• 65 161
  • 769
  •   1
Отговори
# 525
  • Стара Загора
На Кедродасос малко трудно ще стигнат кемперите, може би веднъж🤣
Ее, с палатки бяха. Кемпери чак -не 😂.Иначе горе до паркинга колите си стигаха нормално.

# 526
Е, знам, била съм, но са изключително нахални бивакуващите там, разпростират се на най-хубавите места и завземат по много територия.
Ако стигна някога пак, ще се обадя на полицията, съжалявам, че чак сега ми хрумва, много ме вбесиха.

# 527
  • Стара Загора
И на мен не ми беше привлекателна гледката. Но го дадох за пример, че на толкова голям и известен плаж свободно си къмпингуват хората и никой нищо не им прави. А със сигурност ги знаят .Та явно си има вратички и места, които официално или не са за свободно къмпингуване.

# 528
  • sofia
Здравейте, 4-членно семейство сме с едно голямо и едно дете на 2. До сега сме ходили само на Халкидики, понеже е най-близо за ходене с кола и малко дете, но за мен там отдавна се изчерпа. Моля за препоръка за място за почивка в Гърция, до което можем да стигнем с кола (не искаме със самолет), да е самобитно, но и да има живот. Да има песъчлив плаж и плитки плажове. Simple Smile
Благодаря ви предварително за отделеното време! 🫶🏻

# 529
truetrue, с кола можете да стигнете навсякъде, но от поста не става ясно дали искате това да включва ферибот или не. И колко дълго разстояние сте склонни да изминете с колата.

# 530
  • София
Има места, където общината официално е разрешила и дивото къмпингуване, и нудизма.

# 531
  • sofia
Привет! Предполагам като не е Халкидики и е с кола, ще трябва и ферибот. Стига да не е много скъп, а като ви чета гледам, че има разлики в зависимост от дестинацията. Иска ни се за ден да стигнем. Simple Smile
truetrue, с кола можете да стигнете навсякъде, но от поста не става ясно дали искате това да включва ферибот или не. И колко дълго разстояние сте склонни да изминете с колата.

# 532
  • София
Привет! Предполагам като не е Халкидики и е с кола, ще трябва и ферибот. Стига да не е много скъп, а като ви чета гледам, че има разлики в зависимост от дестинацията. Иска ни се за ден да стигнем. Simple Smile

Лимнос
Шофирате до Кавала, после с ферито е около 4 часа. Струва си всеки километър, и всеки час.
Прекрасни пясъчни плажове, хубава храна и сравнително разумни цени. Поне така беше, за тази година не съм проверявала.

# 533
  • Стара Загора
Аз това лято гледам към Лесбос за по-дългата ни почивка юли месец. Чудя се нощувките как да разделим. Как са пътищата там?
Ще върна назад да прочета коментари.

# 534
  • sofia
тодоричка, звучи супер! Благодаря ти 💙

# 535
  • Sofia
Аз бих препоръчала Тасос, ако не сте ходили. На мен много ми хареса, а поначало не съм фенка на Северна Гърция.

# 536
Йонийското крайбрежие (около Парга) бих предложила на truetrue, за да "спести" ферибота. Предлага разнообразие от плажове и е отправна точка  до Лефкада и Корфу. На мен лично ми идва много като път, особено с деца, но е "правуемо". За съжаление, нашето пътуване до там беше малко злощастно, та не можах да добия много впечатления, но се влюбих в Парга.
Друг вариант с кола е околностите на Волос. Май не са много атрактивни, но съм сигурна, че човек може да си намери нещо.

# 537
  • София
Около Волос изборът е голям, но ако слязат към Пелион, там се пътува бавно, а след миналогодишните катаклизми и отнесени пътища, не знам......
Но пък слязат ли до Волос, фери до Скиатос и пак има избор от пясъчни плажове и т.н. Но ми се струва, че е по-скъпичко.
Тасос наистина също не е лош избор, но смятам че Лимнос ще е къде, къде по-спокоен спрямо Тасос в сезон. А за септември според мен(понеже не разбрах по кое време смятат да ходят truetrue) и Тасос и Лимнос не са добър избор, лично мнение, разбира се.

# 538
Понеже се искат плитки плажове с пясък, аз също се сетих за Лимнос и Скиатос (на Скиатос обаче със сигурност ще е по-скъпо и по-пълно). Така че Лимнос може би е по-добър избор за това, което търсят.

Други две предложения - Кефалония и югозападната част на Корфу. Но дотам се пътува по-дълго и на самите острови си отнема време придвижването, което за малкото дете може да не е много ок.

# 539
Аз това лято гледам към Лесбос за по-дългата ни почивка юли месец. Чудя се нощувките как да разделим. Как са пътищата там?
Без забележки. Единственият неасфалтиран път, на който съм попадала, е по крайбрежието от Скала Сикаминеас до Ефталу, но не е необходимо да се минава по него. Има отсечки с по-неприятни завои в южната част (особено около Тарти и Пломари), но нищо екстремно. Нощувките не ги делихме, но не е лоша идея по принцип, островът е голям.

На Truetrue и аз бих предложила Йонийското крайбрежие, ако целта е да се избегнат разходите и плаването с ферибот. Самите плажове на Парга не струват, но градът си заслужава да се види. На половин-един час на юг от нея Амудия, Луца, Врахос и надолу към Превеза, както и на север от Парга - Арила, Каравостаси и около Игуменица, си има чудесни пясъчни ивици.
Лимнос и Корфу не са лош избор също. Скиатос отива към доста по-висок бюджет както за ферибот, тъй и за разходи за настаняване и заведения.

Последна редакция: нд, 24 мар 2024, 14:31 от Параход

Общи условия

Активация на акаунт