На море в Гърция 2024 - I

• 65 262
  • 769
  •   1
Отговори
# 210
Голям ферман изписах, да ме прощавате, ама вълнения, вълнения ... още отсега ми се тръгва, ама ме спира, че не е лято Smile
Приятни вълнения са това, ще го наредите маршрута и отсега ви завиждам Simple Smile

Розова магнолия,
напълно се солидаризирам с поста над мен. Сарти, южната част към Сикия. Може и южната част на Никити, като ще ходите на плаж на Кастри или следващите заливи (няколко минути с кола).
Като се казва, че Кариди е лудница, не си представяйте, че има шанс да го видите по друг начин. Плажът е миниатюрен и е претъпкан още от края на май.

# 211
Здравейте, имам конкретен въпрос. Плажовете около Милина в Пелион, достъпни ли са с кола, защото сме около 10 човека с няколко коли и ще отнеса някой линч, ако трябва да се ходи много пеша до тях? Ще се върна да изчета всички теми назад, където сте коментирали Пелион, но ще загубя време. А местата за настаняване, бързо свършват. Трудно ми е в Гугъл мапс, не навсякъде е ясно видимо. Предстои ни резервация и много се чудя дали да е за там. Миналата година септември, бяхме в Кала Нера, когато станаха огромните наводнения. Много ми се ще тази да пообиколим. Плануваме да сме там началото на юли.
Говорихме със собственика на хотела в Кала Нера, как е обстановката и ни каза, че всичко е наред, единствено в Платания още два месеца щели да продължат с възстановяванията.

# 212
  • Sofia
Няма проблем да ходите с кола до плажовете,  само до тези от източния бряг пътя е малко тегав понякога.
Дано наистина всичко да се възстанови бързо. Ще чакам с нетърпение впечатленията ви от там. Ние бяхме в Хорто по време на потопа.

# 213
Bo Bo Va,
достъпни са с кола. Но се чудя дали не са изядени от потопа част от плажовете, миналата година в края на септември минахме през два около Глифа и буквално НЕ СЪЩЕСТВУВАХА, не можех да повярвам дали съм на същото място. Дано нямате неприятни изненади.
Кала Нера не е от особено пострадалите райони, но в Платанияс и Катийоргис например беше много зле.

Приключенията на Monadirs в реално време всички ги следихме с вълнение тук Simple Smile

# 214
  • София
Ако не са пострадали от дъждовете препоръчвам да посетите Потистика, Микро, Кастри, Палци и Мелани. Всичките са ви горе-долу на 20-25 км. ot Милина.  Много харесвам Агия  Саранта, Милиопотамос и Плака, но те са в горната част на полуострова.

# 215
Благодаря за отговорите ви момичета, ще разгледам всичките ви препоръки. Много се чудя още дали няма да сгрешим с Пелион. Едната девойка от компанията, преди малко  звъня и в хотела в Милина, в които искаме да направим резервация, отговорили са й, че няма проблеми с инфраструктурата, пътищата и плажовете.
Не е късно и да променим дестинацията, лошото е,че в Северна Гърция и по ръкавите, пък грам не ни се иска. А желанията на всички ни са някъде на хубаво място, на което не сме ходили и по възможност по близо, без скъпи фериботи и т.н. Laughing
Иначе на мен ми се обикаля навсякъде, но едва ли ще ми стигне живота Smile

Последна редакция: вт, 13 фев 2024, 17:28 от Bo Bo Va

# 216
Аз отново съм с въпрос не за море в Гърция. Simple Smile

Някой наемал ли е кола в Солун?
Как е пътя оттам до Метеора?
Заслужава ли си да се отиде с още 3ма човека, които изобщо не си падат по манастири? Simple Smile

# 217
  • София
Аз отново съм с въпрос не за море в Гърция. Simple Smile

Някой наемал ли е кола в Солун?
Как е пътя оттам до Метеора?
Заслужава ли си да се отиде с още 3ма човека, които изобщо не си падат по манастири? Simple Smile

Пътят е екстра, до Гревена е магистрала и после леко завоест нормален път. Обаче, шофирането в Солун, и излизането, и влизането в него е ад, ама буквално ад и ужас.
Иначе си заслужава ходенето, много е красиво и впечатляващо.

Последна редакция: вт, 13 фев 2024, 12:20 от yovanka

# 218
ММ не иска да шофира, което означава, че аз ще трябва да наема колата и шофирам. А при това положение, започвам да се колебая. Аз в София мразя да карам, а ако Солун е по-зле, май ще го пропуснем.
Благодаря за инфото.

# 219
От Солун можете да отидете до Метеора и с автобус или влак. Иначе да, шофирането (и най-вече паркирането) в града е доста по-зле от софийското, особено ако човек няма опит.

Разписание на автобусите Солун-Каламбака
https://ktelmacedonia.gr/en/routes/tid=34

# 220
Гледах варианта с автобус или влак, но е към 4-5часа само в едната посока. А да прекараме към 10часа в път, не ми е опция.
Ще го пропуснем, и без това само аз искам да отида. Simple Smile

# 221
Е то и без това не е за един ден работа. Трябва ви поне една нощувка там, за да разгледате повече от 1-2 манастира.

# 222
В Солун бяхме за НГ...толкова години го подминаваме...Изкарахме си страхотно...Шофирането в града не е толкова трудно ( може и заради празниците тогава), но паркирането, ах паркирането в центъра....нещо кошмарно...а пък  в паркингите- колите на една боя разстояние...
Метеора за мен е уникално място...но си трябва една нощувка...Ние първия ден направихме 1 манастир и на другия още 2....мисля че след третия повече няма нужда...Но то си зависи от интересите на хората...Иначе пътя е много хубав до там...

# 223
В тази връзка - солунското метро, което го чакахме да отвори някъде към 2100 г. Simple Smile, може би ще заработи още през ноември 2024.

https://www.tovima.com/society/govt-contractor-pledge-to-open-th … iki-metro-in-nov/
https://www.ekathimerini.com/news/1225773/thessaloniki-metro-to- … -says-staikouras/

Аз докато не го видя това с очите си, не вярвам Simple Smile Но със сигурност ще реши доста проблеми с трафика и паркирането в центъра.

Последна редакция: вт, 13 фев 2024, 20:54 от Параход

# 224
Аз лично не мисля, че Солун е толкова кошмарен за шофиране и кой знае колко по-различен от София в час пик. Просто по 2-3-и успоредни на морето булеварди сутрин и вечер в пик не следва да се минава. Винаги преди влизане в града поглеждам Гугъл трафик, и ако има червени зони избираме по-малки улици.
В големия общински паркинг зад кулата винаги има места. До тук сме го ползвали стотици пъти и нито веднъж не е бил пълен. Но вярно - скъп е.

Общи условия

Активация на акаунт