На море в Гърция 2024 - I

• 65 242
  • 769
  •   1
Отговори
# 255
Привет, привет! Blush
Имам питане : Някой с впечатления от Лутра, Агия Параскеви - на Касандра? Точно там пък никога не сме ходили. Резервирах за края на юни, но ще съм ви благодарна за отзиви - къде има хубави плажове,  как са пътищата... въобще каквото смятате за полезно.
(ММ не обича да се "завира из драките", аз пък съм любопитка и половина. Та ще видим.)

# 256
На Лутра плажът е с камъчета. С минералните извори не знам как стоят нещата, мисля, че Peterky2002 може да се включи.
За хубав плаж трябва да пресечете полуострова през Агия Параскеви - до Хрусо и Гларокавос.

И една добра таверна в района https://maps.app.goo.gl/jPbkXNaDHB6QHetU8

Последна редакция: пт, 16 фев 2024, 23:10 от Параход

# 257
И аз идвам с въпрос за плаж... Препоръчаха ми Торони като супер пясъчен плаж, но сега разцъквам едни хотели, и от снимките не ми се струва да е точно ситен пясък това.

# 258
Не. Доооста едър пясък е (но няма камъни). И морето става бързо дълбоко. Супер му е това, че плажът е дълъг 2 километра и широк, никога не се пренаселва и голяма част е свободна зона.

# 259
Привет, привет! Blush
Имам питане : Някой с впечатления от Лутра, Агия Параскеви - на Касандра? Точно там пък никога не сме ходили. Резервирах за края на юни, но ще съм ви благодарна за отзиви - къде има хубави плажове,  как са пътищата... въобще каквото смятате за полезно.
(ММ не обича да се "завира из драките", аз пък съм любопитка и половина. Та ще видим.)
Здравейте,не смятам ,че ще му хареса на съпруга ви. За разходка става,но за почивка ,според мене -не. Има един комплекс с минерални води,но те не са топли като нашите.Близките плажове са с камъчета.Както е писала Параход,за да стигнете до хубавите плажове на Касандра Glarokavos   и Chrousou,трябва да минете от другата страна ,откъм Палиури.

# 260
Хммм, морето в Гърция го е хванал отливът и го е изпратил на втора страница.  Не е точно по темата, ама разглеждам Г мапс и доста области в Гърция са маркирани в сиво-кафяво. Предимно по крайбрежието, острови и т.н. Та преди да попитам Г., реших че бг мамите ще имат мнение по въпроса. 

# 261
https://mashable.com/article/google-maps-color-change
Част от редизайна на Гугъл мапс в края на 2023 г.

# 262
Благодаря Параход, знаех си че си по-бърза от Г. Следващият бенчмарк ще е срещу Чатгпт Simple Smile

# 263
  • Варна
Наплажът е с камъчета. С минералните извори не знам как стоят нещата, мисля, че Peterky2002 може да се включи.
За хубав плаж трябва да пресечете полуострова през Агия Параскеви - до Хрусо и Гларокавос.

Минералната вода е мноого минерална и с висока радиоактивност( внук ми НЕ ГО ПУСНАХА в басейна) - рекламираха я като мн.полезна , хеле са дърти кокали Simple Smile .
Като цяло Касандра хубави плажове тип слънчака и Голдън = йок.
Крузо и още 2 -3 ако намериш сезона в тарапаната да постелиш носна кърпичка.
Баш на Лутра си е тип ''чакъл'' - дето се виждаме на снимката е под хотелчето ни

# 264
На Лутра плажът е с камъчета. С минералните извори не знам как стоят нещата, мисля, че Peterky2002 може да се включи.

Ох...а поне шосетата там добри ли са? Гледам че е планински релеф.

# 265
Здравейте, имам следното питане: след Солун до Напфлион къде е удачно да се спре за една нощувка, за да се раздели пътят - хем да е до морето, хем и да може да се разходи човек - има ли някое интересно място? Въобще не го познавам този район надолу.

# 266
Чак интересно не, но Камена Вурла е приблизително по средата на тази отсечка. От България разстоянието е много, но от Солун не изисква междинна нощувка.
Ако питането е от София къде да се раздели пътят - ние спираме около Волос или в Глифа. Иначе има интересни места в планината Парнас (Бралос, Делфи, Арахова, Епталофос), и там сме спирали 5-6 пъти, но не е на море.

# 267
  • София
През октомври разделихме пътя в Камена Вурла. Дори извън сезон има голямо предлагане на хотелчета на ниски цени. Мисля, че беше удачен избор. Стигнахме, настанихме се, разходихме се по крайбрежната улица, хапнахме и дойде време за спане. Simple Smile На другия ден се помотахме доста около Коринтския канал, чакайки да мине някой кораб, но и за Нафплио остана време за вечерна разходка.

# 268
Здравейте, моля препоръчайте по-добрата дестинация за края на май. Колебанията са между Корфу и Лефкада? Кои са населените маста с хубави пясъчни плажове? Предпочитаме хотелче или настаняване за двама възрастни на първа линия. Всякакви други препоръки и предложения са добре дошли! Много благодаря! Flowers Hibiscus

# 269
Ако основното условие са пясъчните плажове, от двата само Корфу отговаря на него. Общо са в западната част, има и на север, но югозапад е по-добре от гледна точка на температура на водата (не че май ще е много топла).

Общи условия

Активация на акаунт