На море в Гърция 2024 - I

• 65 217
  • 769
  •   1
Отговори
# 345
Eй това е селекция, а не някакви популярни и изтъркани места! Simple Smile По-скоро са мини острови, но пак върви.

https://www.ekathimerini.com/society/1233189/10-lesser-known-gre … m0mzFqjNLFKIdLWaI

# 346
  • София
Ако правилно разбирам този плаж е със свободен достъп. Той един ли е в тази част, как се казва? Мисълта ми е какво да задам в търсачката като информация,  за да ме насочи точно там.

Плажа е голям и има бийч барове с чадъри и шезлонги , има и свободна зона. Няма  отделно име всичко си е Сарти. В Букинг има опция да ви показва местата за настаняване на карта, airbnb също.

Новият град вечер предлага ли някакви  атракции, алея с магазинчета, улични сергии има ли?
Предполагам, че до стария се ходи с кола, далечко ми изглежда за ходене пеш.

# 347
Не знам какво имате предвид под далечко, но Сарти от край до край е 30 минути пеша. Не е Париж или Лондон Simple Smile

# 348
Алиа, да нямаш предвид Мегали Мантинеа? В района на Каламата, малко по в източната част препоръчвам един страхотен ресторант, задължително трябва резервация за него - Kastraki-Meteoro. Гледката към залива на Каламата е невероятна.
В най-югозападната част на Пелопонес също е много красиво- Пилос, Метони. В Метони има византийска крепост с гледка към съседния остров Сапиенца. Самата крепост е сравнително добре поддържана.

Ами така го копирах от Букинг. Но май е едно и също, като го погледнах на maps. За съжаление няма да има как да стигнем и най-югозападната част. Много ми се искаше, но няма да има време. Решихме да оставим за следващо посещение.

Сега ще се съсредоточим на Мани и Монемвасия, с посещение на Елафонисос. Събирам места на западната част на Мани, които не са за изпускане.

Благодаря за ресторанта, ще го имам предвид, несъмнено.

# 349
Как да разбера какви фериботи е имало миналото лято до Лесбос от Кавала-засега ми дава само един,в сряда ?

# 350
Три или четири пъти седмично бяха.

Пътувах и 2022, и 2023 в тази посока. Миналата година е било в петък вечер с нощен от Кавала, а по-миналата - в понеделник към Лесбос и в неделя наобратно. (2023 не сме се връщали по този маршрут.)

Иначе има един сайт openseas.gr, където могат да се въвеждат и стари дати и да се види какво е вървяло в търсения период предишната година.

# 351
  • София
Не знам какво имате предвид под далечко, но Сарти от край до край е 30 минути пеша. Не е Париж или Лондон Simple Smile

Тази информация е доста полезна, благодаря!
Водя комуникация със собственик, който не предлага имота си по установените платформи от сорта на Букинг и  Air Bnb. Плащане на капаро по банков път за резервация. Въпреки, че сумата не е огромна, как бих могла да се защитя от евентуален проблем с резервацията, най- вече да не ,,увиснем" в последния момент.

# 352
  • софия
Няма как при подобни взаимоотношения.
Разчита се на коректност и се четат отзиви за имота.
Парите са пари. Неприятното е, че можеш да останеш без вариант за настаняване. Имаше подобни случаи на некоректност.

# 353
Плащане на капаро по банков път за резервация. Въпреки, че сумата не е огромна, как бих могла да се защитя от евентуален проблем с резервацията, най- вече да не ,,увиснем" в последния момент.
Това е обичайното за Гърция от десетилетия. Платформите се ползват сравнително отскоро. Повечето хора са коректни (от моя опит - всички). Разбира се, с бързия растеж на туризма и съпътстващото печалбарство вече сигурно се срещат и измамници - чела съм за инциденти тук-таме. Особено както много имоти вече се отдават от българи и представители на други народи.

Вижте дали мястото има собствен сайт, фейсбук страница, отзиви в Гугъл мапс.

# 354
  • София
Имат фейсбук страница, в едно от съобщенията споделят, че скоро са се преименували, откривам ги с новото име в чужда платформа, изглежда достоверно.
Отзивите в гугъл са оскъдни, броят се пръсти, но всички са 5 звезди! А къщата я отдавали от 15 години!

# 355
  • софия
Потърси за старото име, ако се знае.

# 356
Ползвала съм няколко пъти такова авансово плащане без посредник. До сега не сме имали проблеми, но винаги е имало поне някаква малка страничка в интернет и в повечето случаи отзиви на нея. Пазя си кореспонденцията, не, че ако нещо стане ще помогне, ама така, за спокойствие. И винаги ми е леко притеснително, докато отидем на място, признавам.

# 357
Три или четири пъти седмично бяха.

Пътувах и 2022, и 2023 в тази посока. Миналата година е било в петък вечер с нощен от Кавала, а по-миналата - в понеделник към Лесбос и в неделя наобратно. (2023 не сме се връщали по този маршрут.)

Иначе има един сайт openseas.gr, където могат да се въвеждат и стари дати и да се види какво е вървяло в търсения период предишната година.
Много благодаря!
И като сме на тема Лесбос,заливът Калони как е като място за настаняване?

# 358
  • София
Здравейте,  мнения за Ставрос?

# 359
  • София
Здравейте!
Тази година се спряхме на Полихроно. С търсачката не откривам мнения, за съжаление. Може ли да препоръчате плажове наоколо? Ще се ходи до Афитос на разходка. Но общо взето това ни е трети път в Гърция и нямаме много опит...

Общи условия

Активация на акаунт