На море в Гърция 2024 - I

• 65 211
  • 769
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Действително Диагорас има 131 каюти (сега проверих), а БС Миконос - 29. Но Диагорас си е по-бавен. Всъщност аз не съм пътувала с Диагорас, а с БС Миконос, но без каюта, защото тогава целях по-бюджетно пътуване.

# 376
Благодаря за уточнението, Миленка.

Абе през юли свършваха като топъл хляб и на Диагорас. Та, Marilinaa, имайте го предвид в зависимост от сезона, в който планирате да пътувате - местата за коли свършват също. Трябваше да преосмисля навиците да купувам в последния момент (което за мен значи 1-2 седмици по-рано, не в деня на пътуване, нали). Но последните лета се оказва, че това е твърде късно.
За щастие, Лесбос е изключително спокойно и нетуристическо място и фериботът е единствената част от пътуването, на която ще видите тълпа.

# 377
Здравейте, спряхме се на Неа Фокея, бих се радвала да споделите всичко за тази дестинация. Плажа как е, пясък или камъни, плитко или дълбоко е? Предложения за други плажове близо до Неа Фокея? Заведение за хапване и съответно кое е нак-хубаво на даденото място? Места от където да си вземем прясна риба и ние да си я приготвим. Всякакъв вид забележителности които можем да посетим освен крепостта до пристанището? Места за разхождане вечер? Всякаква информация би ми била полезна, благодаря предварително.

# 378
Вече броя дните до гръцкото лято, напук на мрачното време тук Bowtie Вече дори чувам вълни а вчера в една стара раница намерих и пясък от някой гръцки плаж. Heart Decoration

Нещо, на което попаднах днес. Тъй като практикувам йога много ми допадна заглавието, без да очаквам нещо дълбоко уау. И докато другата част от групата ми мечтаят за ретрийт на Бали, аз мечтая за сутрешна йога на Балос. Flowers Hibiscus  Хахаха

Скрит текст:
Единственият лек за разбитото сърце е добрата стара амнезия. Когато тя не е налична, йогата помага. Особено ако е на гръцки остров.

„Йога, любов и други митове“ е историята на Моника Круз. Отчаяната сценаристка се впуска на йога ритрийт в Гърция, за да забрави изпепеляващия си романс с по-млад мъж. Ала на постелката спомените ѝ оживяват по-ярки от всякога.

Не помага и че йога практиките са далеч по-нетрадиционни от очакванията на младата жена, а похватите на ръководещата ритрийта Шанти – доста спорни и прекалено холистични. Ала между дребнавите конфликти и предразсъдъци, вдишванията и асаните, сред божествената природа на острова Моника, както не е истинското ѝ име, започва малко по малко да сваля пластовете на защитната обвивка около сърцето си.

Готова ли е обаче за среща със самата себе си?

Нахално, смело, стилно и силно навътре в женската природа с хумор,  прецизност на хирург и лудост на самодива. Сценаристката Виктория Пенкова пристига до читателите с първия си роман и с вселената си, която си струва да опознаем, ако ни се доплува до остров в Гърцията на женските мечти по следите на Дивата жена на Клариса Пинкола Естес.

- Зорница София, режисьор, сценарист, продуцент и преподавател

# 379
Имам чувството, че извират на килограм  подобни четива. Sunglasses
Героинята - ранена от несполучлива връзка, рязко се оказва на неземен гръцки остров (обикновено не този от корицата), където винаги намира смугъл, локален и самотен бог, с когото да упражнява любов по дребни гащи на безлюдни (сириъсли ?) плажове до залез слънце.
anitaxx, нищо лично към публикацията Ви, разбира се, държа да уточня, само отбелязвам тренда. Даже напротив - много се радвам, че споделяме и книги, които ни водят задочно на любимото място. То за плаж си трябва нещо по-лежерно.
Едно предложение и от мен. Не съм я чела още, ще я осолявам лятото уж, ако устискам.

# 380
Ба, ако знаеш за Италия колко подобни бозици има!
Мисля, че най-ниското, до което съм падала на плажа, е "Островът" на Виктория Хислъп. До това с йогата и в книжарницата не бих се доближила. Но си има пазар и за тях.
Ще погледна тия разкази на "Ерго", те издават сериозни неща, макар и често странни.

# 381
Имам чувството, че извират на килограм  подобни четива. Sunglasses
Героинята - ранена от несполучлива връзка, рязко се оказва на неземен гръцки остров (обикновено не този от корицата), където винаги намира смугъл, локален и самотен бог, с когото да упражнява любов по дребни гащи на безлюдни (сириъсли ?) плажове до залез слънце.
anitaxx, нищо лично към публикацията Ви, разбира се, държа да уточня, само отбелязвам тренда. Даже напротив - много се радвам, че споделяме и книги, които ни водят задочно на любимото място. То за плаж си трябва нещо по-лежерно.
Едно предложение и от мен. Не съм я чела още, ще я осолявам лятото уж, ако устискам.

Въобще не се притеснявай Yum Самата аз казвам , че този тип книги нямат особена литературна стойност, но са идеални за излежаване на пясъка. Някой път се случва да има и някой важен гръцки детайл. При мен това се случи с една от книгите и това стифадо на което толкова се възхищаваха. Поръчах си и аз една такова да не остана по-назад на почивката ни на Скиатос и беше ммммммммм:purple_heart: Още го сънувам.

Тази книжка я виждам за първи път. Благодаря за препоръката, ще  си я сложа в Гудрийдс.

# 382
  • София
Стифадото от "Когато кипарисът шепне", нали? 😂 Така беше описано, че да ти прималее от мерак по него.

# 383
Скрит текст:

в очакване на Великден Wink

# 384
  • София
Marilinaa, току-що видях, че Blue Star са обявили лятното разписание от Кавала за Лесбос и аз не съм познала с прогнозите. Ще пътува само Диагорас във вторник и четвъртък през нощта, времетраене на пътуването - около 10 часа. Доста странно решение, но това е. Вече можеш спокойно да планираш почивката Sunglasses

# 385
Какъв е шанса да има и в  други дни фери Кавала Лесбос,на друга фирма?Миналата година са били повече май...

# 386
Миналата година Seajets пътуваха Кавала-Лесбос и други острови, но за момента нямат такъв курс. Забелязах обаче, че всяка неделя Blue Star Diagoras ще пътува от Солун до Лесбос (13 часа), ако на някой му върши работа.

И едно нещо, на което попаднах случайно тези дни. Имаше преди една компания, Aegean Speed Lines, която беше преустановила дейност и дори я обсъждахме тук. Сега вече се казва Aegean Sea Lines и освен че са подновили връзката Пирея-Серифос-Сифнос-Милос, са пуснали и нова: Лаврио-Агиос Ефстратиос-Лимнос-Кавала.

# 387
са пуснали и нова: Лаврио-Агиос Ефстратиос-Лимнос-Кавала.
Тази винаги е я имало, тя е от субсидираните, просто никой не я иска и държавата се чуди на кого до я тропоса. Преди са я изпълнявали други компании.

Seajets не бяха ли само до Лимнос от Кавала? Поне аз не съм виждала да пътуват до Лесбос и надолу.

# 388
Благодаря ви много за информацията и съветите, които виждам чак сега. И аз предвиждах поне 3 пъти седмично да са фериботите и откъм цена ми се видя малко по-висока от очакваната. Разглеждах и вариант от Айвалък (Турция), откъдето мисля има всеки ден ферибот до Лесбос, там неудобното е, че е сутринта и трябва да се пренощува.

# 389
  • София
Цената за кола ли имаш предвид? Защото за пътници ми се виждат дори ниски. На Диагорас двойна каюта е 93 евро. Ако ти се струва скъпо - виж цените на Seajets за Цикладите и на Dodekanisos Seaways за Додеканезите. През 2022 г. отказах да платя 62 евро за билет от Санторини до Фолегандрос за 1 час път и пътувахме за 40 евро с конвенционални ферита, а за остатъка - цял ден се мотахме из Наксос и видях прекрасната синя вода на Агиос Прокопиос. За тази година Нисирос-Родос с Додеканисос цената за пътник е 35 евро, като разстоянието не е никак голямо, при Блу Стар е около 12, но нямам удобен кораб за моите дни. Много високи са традиционно и цените за Спорадите, но това си е от години.

Общи условия

Активация на акаунт