На море в Гърция 2024 - I

• 65 175
  • 769
  •   1
Отговори
# 480
Ние пък обожаваме каменсти плажове, обикновено те са най-живописни и най-малко населени. А и от каменисти до каменисти има разлика колкото от земята до небето. Да не говорим, че в Гърция има и достатъчно много пясъчни, с тази дълга ивица не могат да се сравняват с нашите... Да не говорим и за липсата на водорасли и по-чистото море въобще на повечето места. В Хърватия също е много красиво, пък нека са им каменисти плажовете.

И... не разбирам, все пак в тази група сме се събрали любители на гръцкото море и споделяме впечатления от познати и по-непознати места. Тук съм намерила много информация, от която съм се възползвала, надявам се и аз да съм била поне малко полезна на други любители на гръцкото море. Затова не разбирам какво правят тук хора, на които Гърция не им се струва достатъчно привлекателна, много скъпа, камениста и прочие. Няма ли групи, които възхваляват нашето черноморие? Достатъчно поспамихме.

# 481
Хърватска е прекрасна, запланувала съм я за още едно кратко екскурзоморе, както аз си го наричам, с 50:50 разглеждане и топване в морето, а ти вземи една гумичка и изтрий на картата там, където е Хърватска, защото няма една песъчинка🤣

# 482
  • софия
... Аз наистина не знаех, че голяма част от плажовете в Гърция са каменисти.. 😀 Да носиш аква обувки на море...не,благодаря.
Може ли някакви данни, на които се базира това обобщение или са лични впечатления от Северна Гърция (което не е обективно и е силно невярно)?

# 483
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Сега проверих какво сме платили преди 2 години и за мое учудване цената е същата.

# 484
Същото гореспоменато студио на Закинтос струва под 60 евро на вечер в края на юни за двама + дете. Не знам на кой ще му се види скъпо, след като на мен ми се вижда без пари. Съмнявам се, че на тази цена може да се намери нощувка на нашето крайбрежие през лятото.
Миналата година за Сицилия трудно намирах спане под 100 евро за двама (с изключение на Палермо), тази са вече твърдо над 100. Проверих едно от местата в Чефалу - от 85 евро е станало на 105 за същия период. През 2022г. бяха още по-ниски.
За предстоящата ми почивка в Гърция най-скъпото спане е на Халки - 75 евро, иначе имам и по 45 евро на Карпатос.

Сифнос, тази къща https://www.booking.com/hotel/gr/white-house-siphnos.html?ssne=% … up_recommendation за едни и същи дати в конфигурация 2+1
2022 г. 1956 лв.
2024 г. 2 359 лв. 
20% увеличение. и това е най-ниското, което видях от местата на които сме били.

Алтернативи в Пулия за същите дати и човеци Wink 1073 лв.: https://www.booking.com/hotel/it/appartamento-cisternino.html?ai … s_src=hp_iw_btn#_

Целта ми не е да се заяждам, но ако тръгнем да си навираме примери.....

# 485
Аз съм много благодарна на всички, които споделят впечатленията си от местата за плажна почивка, защото при мен именно така се зароди желанието да посетя и по-далечни места и сега съм като пристрастена. За мен колкото по-далеч и с по-малко българи е по-приятно. Но понеже още пътуваме с малки деца, гледам да е по-лесно достъпно и да има повече пясъчни плажове. Ако трябваше да отида само с мъжа ми, веднага резервирам за Паксос например.
Имам много приятели, които само като чуят къде ще ходим на море и казват, "о, това е много далече" и че не биха пътували толкова за едно море. Но и аз по същия начин не разбирам хора, които като отидат на море стоят само на едно място и единствено, което правят е да се придвижат от хотела до морето и от морето до кръчмата/хотела.

Последна редакция: чт, 21 мар 2024, 15:14 от mladamama

# 486
  • София
От линка за Пулия става ясно само, че е за Чистернино, което не е на брега. Не мисля, че сравнението е удачно.

# 487
От линка за Пулия става ясно само, че е за Чистернино, което не е на брега. Не мисля, че сравнението е удачно.

В Италия:
От вилата до плажа - 20 мин. Да не говорим, че локацията е по-добра, защото имаш относително еднакво време за достъп до двете крайбрежни ивици на полуострова.

В Гърция:

От вилата до плажа - 10 мин. Ако беше погледнала, също не е на брега. Wink

За разликата от 1 300 лв. ще преживея 10 мин. повече. На цената на вилата в Гърция, в Италия мога да наема по-голяма с басейн.
Наистина е безсмислен спора.

# 488
  • Стара Загора
Вилата на Закинтос е тази. https:// [url]https://www.booking.com/hotel/gr/villa-di-pietra-z … =total;type=total&[url]
Ние се запознахме с Василис собственика като бяхме на Левкада. И там имат вилички. Изключително сърцат човек, както и съпругата синът и дъщеря му.

# 489
  • Под Сините камъни
Здравейте, пак Smiley
Тъй като ще ни е първа почивка в Гърция и то на така не харесваната Северна Гърция Grin ще може ли малко помощ за плажовете.
Ще почиваме в Аспровалта, гледах, че има 3 плажа. Централния плаж в Аспровалта, Вресна и Нея Вресна( дано не греша имената). Та въпроса ми е, кой е най хубавият плаж? И има ли свободно място за плажуване без  чадъри и шезлонги?

# 490
Ще почиваме в Аспровалта, гледах, че има 3 плажа. Централния плаж в Аспровалта, Вресна и Нея Вресна( дано не греша имената). Та въпроса ми е, кой е най хубавият плаж? И има ли свободно място за плажуване без  чадъри и шезлонги?
Еднотипни са - пясък с камъчета. Най-спокойно е в най-южната част  - Паралия Врасна, почти към Ставрос, което е само вилна зона. Но на Аспровалта плажът е много широк и голям и също има свободни зони.

# 491
  • София
.... Ако беше погледнала, също не е на брега. Wink

Нямаше как да погледна, защото при кликане върху линка се активира търсене по място, а не се показва конкретен имот с дати и цени.
Като цяло по островите е по-скъпо. Важи и за италианските.

# 492
За Гърция съм забелязала, че много места са тотално изкупени от англичани. Това важи и за Италия, особено южните части. Та не знам дали покачването на цените не се дължи и на това.
Англичаните много хейт отнасят и като собственици, и като туристи, но отдавна съм забелязала, че островите, на които ходят англичани, имат най-широк спектър от предлагане и най-хубави цени (всъщност цени във всички сегменти, но като цяло адекватни на качеството). Разбира се, това често върви със съответната инфраструктура и развлечения по техен вкус, но е възможно и да се избегне.

Там, където преобладават французи или американци например, най-често е необосновано скъпо. От друга страна обаче, французите имат страшен нюх за най-хубавите места в Гърция. Колкото и да са затънтени, французите вече са стигнали там преди теб. Американците са изцяло вредни, за тях нищо добро не мога да кажа Simple Smile

# 493
.... Ако беше погледнала, също не е на брега. Wink

Нямаше как да погледна, защото при кликане върху линка се активира търсене по място, а не се показва конкретен имот с дати и цени.
Като цяло по островите е по-скъпо. Важи и за италианските.

Можем да навлезем и в по-детайлен сърч, щом искаш. Остров. Италиански. Сицилия. Къща, като посочената в Гърция. С две спални. До плажове, които максимално приличат на гръцките. Същите дати. Същата конфигуация.
По-висок рейтинг. Този път на първа линия.
1 496 лв. Съжалявам, но както и да споделя или копирам линка, все така излиза. Но е пределно ясно, че става за първия имот в списъка. Както и по-горе. Wink
https://www.booking.com/hotel/it/elimar-suites.bg.html?aid=23112 … ucfs=1&#hotelTmpl

И в Гърция, и в Италия могат да се намерят много евтини, и много скъпи места за престой. Въпросът е, че Гърция преди беше значително по-евтина във всички сегменти. Сега вече не е така. Не знам как е в ниския сегмент на студията и стаите. Отдавна не съм резервирала подобни за дълга почивка. Но в отделните къщи/вили или по-големи имоти с минимум две спални нещата са в обратна пропорция вече.
И да, американците и французите страшно вдигат цените в Гърция. И много ме дразнят.

На Кимолос основен контингент бяха французите. На Праса те очевидно бяха постоянните с резервации. И минимално количество гърци. След първия ни ден на Праса успяхме да дешифрираме къде ходят местните от острова. Рай. https://maps.app.goo.gl/GpBTtcEarYzXZSGC7 И западен с максимално слънце.

Последна редакция: чт, 21 мар 2024, 17:43 от Аncy

# 494
  • Стара Загора
Миналото лято ходих в Сицилия. Плажове като в Гърция не видях. Средиземно море е студено, няма го това очарование на по-малките морета. Ходих и на Йонийското им море, пак не беше същото. Даже се чудех защо  така😂. Не знам може и в моите очи да е така. Но тези красоти, които съм виждала в Гърция единствено на Майорка съм срещала. Ходила съм в почти цяла Европа по на море.
На Сардиния не съм , но там цените са си в пъти над тези в Гърция.

Общи условия

Активация на акаунт