На море в Гърция 2024 - I

• 65 175
  • 769
  •   1
Отговори
# 495
Миналото лято ходих в Сицилия. Плажове като в Гърция не видях. Средиземно море е студено, няма го това очарование на по-малките морета. Ходих и на Йонийското им море, пак не беше същото. Даже се чудех защо  така😂. Не знам може и в моите очи да е така. Но тези красоти, които съм виждала в Гърция единствено на Майорка съм срещала. Ходила съм в почти цяла Европа по на море.
На Сардиния не съм , но там цените са си в пъти над тези в Гърция.

Не е темата за това. А е и много важно къде точно сте били. Също и какво вие влагате в понятието "като гръцките". Но само един дребен пример:

Изключително топла вода, без изключение в южната част на острова и без вълнение по наше време. Държа да подчертая, че е пик сезон. Wink

# 496
  • Стара Загора
Този цвят като на последната снимка. Само, че аз никъде не го видях. Другото , което ми е важно е природата и околната среда. Китните улички, пълни с всякакви цветя, малките уютни къщички боядисани в бяло- синьо. Безвремието, което все още се е запазило на някои осърови… Сицилия ми беше изключително сива, мръсна и бедна. Това видях аз, не че не си изкарахме добре. Но не мога да ги сравня изобщо.

# 497
Този цвят като на последната снимка. Само, че аз никъде не го видях. Другото , което ми е важно е природата и околната среда. Китните улички, пълни с всякакви цветя, малките уютни къщички боядисани в бяло- синьо. Безвремието, което все още се е запазило на някои осърови… Сицилия ми беше изключително сива, мръсна и бедна. Това видях аз, не че не си изкарахме добре. Но не мога да ги сравня изобщо.

Снимките са лични, така че не е като да не е истински цвета. А и аз не умея да снимам добре. Wink Плажът е точно под Селинут. Другите също са в южната част. На север е тъпо.
Както казах, не е темата за Сицилия. И е важно къде сте били. Моите впечателния са коренно различни от острова. Сива беше само Катания. Сградите не са синьо-бели, а в италианските меки цветове на фасади. Но всичко останало си е там. Южната част на Сицилия и Пулия са точно Magna Graecia. Да свържем малко с текущата тема. Simple Smile

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/88/Magna_Graeci … d_dialects-de.svg

По мръсотия пазарът на Палермо ми се конкурира с обиколния път на Пелопонес, Порто Хели. Където има изключителни богаташки вили на атиняни. И не бяха чистили боклука сигурно от 2 месеца. Със съответните улични кучета и смрад. Сицилия не е мръсна, извън два/три големи града. В останалите селища не е по-различно от всяко средностатистическо място в Гърция.

Последна редакция: чт, 21 мар 2024, 20:41 от Аncy

# 498
  • СОФИЯ
Леко спам, според мен де, в последните страници. Просто спрете, всеки човек/семейство има различни усещания, представи и очаквания/удовлетворение и удоволствие.

Аз лично не се справих със Скиатос и този юни пак ще отида за кратко на Корфу, плаж Исос. Знам какво да очаквам там и не мисля че цените ще  са особено по-високи от септември 2023 г. Ще видим.
Важно е да се чувстваме комфортно задоволени!
И Саранда е срещу Корфу, ама няма какво да сравня/август 2023 г./ А морето си е все Йонийско.

# 499
  • София
Всеки има различна представа за почивка. Лично аз търся плажове с малко други плажуващи. Специално си ги подбирам с камъчета, дълбоки, без барове и без мобилен интернет. Може да ме сметнете за луда, но така си почиваме ние най-добре. Е, да, детето вече е голямо, дори не съм сигурна, че вече ще идва с нас.
За тази година още не съм измислила дестинация, но със сигурност ще е Гърция, на неорганизирани места, и със сигурност с нает кемпер. За мен това е почивка, това е свобода. Тази свобода не я виждам другаде.
Е, ще се прежалим за 24.05 със Северна Гърция за две нощувки с тийнеджерката .

# 500
Аз предпочитам пясъчни и с малко (или без) хора Simple Smile Ами, намирам. Но и да не е фин пясък като Елафонисос, не е чак такава драма. Важното е дъното на морето да не е с гадни, хлъзгави камъни. В Гърция не съм ползвала акваобувки никога за 20 години, преди няколко години в Хърватия си купих отнемайкъде - там друг начин няма.
На бар не държа, чадъри под наем не помня откога не сме ползвали (всъщност помня, 2022 бяхме на три острова, където бяха само срещу консумация и чат-пат взимахме). Но понякога сядаме на бара за питие или си вземаме нещо, докато седим на нашите си шезлонги. На много от плажовете, дето ходим, има естествена сянка от дървета - търся я и я предпочитам пред чадърестата.

# 501
  • София
За мен най-важна е водата на плажа - да е чиста и с красив цвят, тогава плувам с най-голям кеф. Не обичам да е супер плитко и да вървя навътре, за да поплувам. Дали ще лежа на пясък или върху обли камъчета не е най-важното. Но ако има вятър, по-добре да е с камъни, на пясъчните плажове е цяла мъка. Още помня на южния бряг на Крит как ми се бяха набили песъчинки в косата, цяла седмица след това не можех да ги изчистя.
Акваобувки ползвам за по-лесно излизане от водата при стръмен бряг, но не обичам много да плувам с тях. Помагат и при силно напечен черен вулканичен пясък, страшно много се нагрява и гори ходилата.
Чадъри и шезлонги ползваме супер рядко. Харесвам естествена сянка от дървета на плажа. На барове също не държа. Предпочитам натурални плажове без навалици, да си лежа на хавлия и да слушам цикадите. Това е моята гръцка идилия. В Сицилия ми се получи подобно усещане само на Еолийските острови, на големия остров навсякъде беше пълно с народ.

# 502
За мен най-важна е водата на плажа - да е чиста и с красив цвят, тогава плувам с най-голям кеф.
Напоследък някои от любимите ми плажове са с един кафяв, фин, но степан пясък и зеленикава морска вода Simple Smile Малки заливи с тамарискови дървета и друга растителност. Онези с лазура са много фотогенични, но всъщност на тези съм се чувствала страшно уютно. Иначе за цикадите и идилията съм изцяло съгласна.

Последна редакция: чт, 21 мар 2024, 22:52 от Параход

# 503
  • Sofia
Моята плажна идилия е малко, закътано плажче с кристално чиста вода. Камъчета на плажа не ми пречат, но не обичам и аз големите, хлъзгави камъни във водата. Харесвам скали и зеленина наоколо. Хубаво е и малка приятна таверничка някъде наблизо, но без шумна музика. Чадъри и шезлонги си носим, но под някое дръвче е най-приятно. Хора тук таме, да се чува морето, не глъчка. Тишина, красота, спокойствие. И вечер да седнем на терасата и да гледаме морето. Ей това е, скромно, но все по-трудно постижимо. Намерили сме си нашето местенце, и колкото и да искам да отидем и на други места, това е мястото, на което се зареждам и си почивам.

# 504
  • София
Параход, разбирам те. И аз харесвам подобни плажчета, типични за Додеканезите. Изкарах си страхотно на такива на Патмос. Обаче яркосинята, искряща вода някакси ми е по-силно въздействаща. Като тази на Наксос:

# 505
То никое от показаните не е на Додеканезите всъщност Simple Smile Но да, и там имаше подобни.

Аз също се наслаждавам на снимки като горната, и на същинските гледки, които стоят зад тях. Да не помисли някой, че и красивите връщам Simple Smile Но те със сигурност са по-пренаселени и разработени, защото най-привлекателното не остава дълго скрито. Освен ако не е супер сложно откъм достъпност. Като си помисли човек например колко трудно се стига до Балос, и пак каква лудница е там.

# 506
  • София
То всъщност на Наксос духаше вятър и водата беше студена, така че плажът беше почти празен и много ми хареса. Сигурно в друга ситуация щеше да изглежда различно. Но цветът на водата ми доставя огромно удоволствие да я гледам и да плувам в нея. Даже 20-те й градуса не можаха да ме откажат.
Първата снимка откъде беше? Именно тя ми прилича на Патмос.

Балос е уникално място - просто те оставя без дъх, особено гледката отгоре. Един от фаворитите ми, но наистина едно посещение стига.

# 507
Първата е на Сифнос (там има и по-впечатляващи плажове, но този ми е любим и две години все на него ходехме), другите са от Кеа и Самос.

На Патмос Грикос беше подобен сякаш, но не съм го снимала така. Помня, че имаше цяла гора във водата Simple Smile

# 508
  • София
Всеки има различна представа за почивка. Лично аз търся плажове с малко други плажуващи. Специално си ги подбирам с камъчета, дълбоки, без барове и без мобилен интернет. Може да ме сметнете за луда, но така си почиваме ние най-добре. Е, да, детето вече е голямо, дори не съм сигурна, че вече ще идва с нас.
За тази година още не съм измислила дестинация, но със сигурност ще е Гърция, на неорганизирани места, и със сигурност с нает кемпер. За мен това е почивка, това е свобода. Тази свобода не я виждам другаде.
Е, ще се прежалим за 24.05 със Северна Гърция за две нощувки с тийнеджерката .

Две неща не важат за мен от този пост - нямаме деца с нас отдавна и кемперът е собствен.
Всичко друго е 1:1.
Няма такава свобода никъде другаде.

# 509
Диво ли къмпингувате? Защото в Гърция това е извън закона. А не си представям "свобода" в къмпинг.

Общи условия

Активация на акаунт