На море в Гърция 2024 - I

• 65 150
  • 769
  •   1
Отговори
# 570
Май месец е най-хубавото време на острова- всичко е разцъфтяло и все още няма туристи. Не се ограничавайте на един плаж. Това е прекрасна възможност да обиколите острова. Цялата обиколка е около час-час и половина. Има карта на плажовете и спокойно може да обиколите по-голяма част от тях. Ако не искате да стоите на едно място, бих избрала нощувки в Лименас или Потос като удобни отправни точки за обиколки дори в рамките на 10-20 минути.

# 571
Сега видях, че съм спала и се говори за извън сезона - м. май.
Поддържам предложението от предишния пост за Лименас - столицата на острова, където има най-много живот целогодишно. За къпане е студено, в туристическите селца сравнително малко неща са отворени. Потос не ми харесва изобщо. Може би Лименария като алтернатива в южната част, около нея също има хубави плажове.

# 572
  • Варна
Здравейте.
Обмисляме посещение в Гърция обаче искаме близко местенце, тъй като тръгваме от Варна с две малки деца и дългото пътуване не е за нас Sad
Моля за предложения да започна разглеждане.

# 573
Здравейте! В кое градче бихте препоръчали да си взема хотел в Закинтос. Двойка сме и искаме да има къде да се разхождаме вечер. Може би столицата или Лаганас?

# 574
Лейси, в Лаганас няма място за разходка. Има една перпендикулярна на морето улица с барове и магазини за алкохол - това са ми спомените оттам. В столицата поне има дълга крайбрежна улица.

# 575
  • София
Но пък не става за плаж (столицата), ако това е целта на почивката. Реално не мога да се сетя за комбинация от двете. Ние спахме в Аликес и там имаше къде да се поразходи човек вечер, но се налагаше и кратко вървене по пътя, в случай че тръгнеш в посока Аликанас. Плажът си беше съвсем приличен, макар и нищо особено. Самото Аликес си е мъничко курортно селце, май е по-ориентирано към средна възраст и нагоре. Имаше и барове, но малко на брой.

# 576
Идеята ми е да има къде да се разхождаме, пък до плажовете с кола. Май най-добре ще бъде в столицата в такъв случай. А кои плажове бихте препоръчали? Има ли плажове освен Навагио с такава синя вода като на Лефкада? Миналата година бяхме там и много ми хареса и ми се иска нещо подобно, но доколкото видях в интернет май няма точно такава вода или пък снимките са много силно обработени.

# 577
Да, столицата е най-добре, щом искате места за разходки. Плажове с такава вода са Мизитрес и Уайт бийч, но и двата са достъпни само по море.

# 578
Значи ще трябва да си наемем лодка щом по суша няма как да се стигне до такъв плаж. Ако имате предложение за агенция моля да споделите.

# 579
  • София
Идеята ми е да има къде да се разхождаме, пък до плажовете с кола. Май най-добре ще бъде в столицата в такъв случай. А кои плажове бихте препоръчали? Има ли плажове освен Навагио с такава синя вода като на Лефкада? Миналата година бяхме там и много ми хареса и ми се иска нещо подобно, но доколкото видях в интернет май няма точно такава вода или пък снимките са много силно обработени.
Има по западното крайбрежие такива плажове със синя вода - Порто Вроми, Порто Лимнионас, но те са предимно скалисти и се влиза във водата по стълбички или се скача от скали.

# 580
  • София
Лейси, кога ще ходите на Закинтос? Аз лично не бих избрала за нощувки Закинтос Таун - твърде ми е градско. Щом искате синя вода, може би е по-добре да се преориентирате към Кефалония. Миртос е прекрасен, в миналата тема имаше доста снимки. И не е само той. А Навагио е напълно затворен засега, дори и по вода, май само отгоре може да се види.

# 581
Последната седмица на юни. Много голям мерак имам за Закинтос и то за рождения ми ден, иначе и аз точно заради водата и плажовете като цяло се двоумя между него и Кефалония.

# 582
Да питам нещо за вътрешността на Гърция. Някой има ли отзиви за района на Преспанското езеро, Костур, Козани? Искам да посетим македонския край също.

# 583
Последната седмица на юни. Много голям мерак имам за Закинтос и то за рождения ми ден, иначе и аз точно заради водата и плажовете като цяло се двоумя между него и Кефалония.
С място за разходки и заведения, без да е алкохолна дестинация като Лаганас, може да видите Аргаси. Циливи също, но там е доооста англичанско Simple Smile Аргаси няма изобщо плаж и е по-спокойно.

Достъпни места с хубава синя вода има на Порто Лимнионас, Порто Вроми, Порто Стенити, Порто Рокса (тези са скали, пътищата не са добри, но ги има), Хигия - по-прилича на плаж, има (студен) минерален извор в морето. В района на Сините пещери има слизане пеша от автомобилния път, не е задължително да се ходи с лодка. Навагио е затворен за посещение, но има други подобни заливи в северната и западната част, които можете да посетите с лодка.

На Кефалония има даже повече сини плажове, които са си плажове, а не скалист бряг - освен Миртос това са Петани, Агия Кириаки, Вути, Фтери, с известни уговорки - Антисамос.

# 584
Подкрепям идеята за Кефалония, там плажовете със синя вода са повече. А ако имате повече време и възможности, може да отидете за 2 дни на Закинтос (колкото да ви мине меракът Simple Smile) и после да се прехвърлите направо на Кефалония. Има ферибот от северната част на Закинтос до Кефалония и през лятото пътува всеки ден.

Общи условия

Активация на акаунт