На море в Гърция 2024 - I

• 65 122
  • 769
  •   1
Отговори
# 675
В Гърция няма готови пюрета в магазина, не е като в България да има стотици видове - само ограничено предлагане на една марка, Нестле. Готви им се на бебетата. От познатите тук бебешки води се намира на Hipp в големи бутилки, но не навсякъде.

Минералните води в Гърция повечето са силно минерализирани и не са подходящи за ежедневна употреба от малки деца. Ако няма бебешка, търсете епитрапезио неро - трапезна вода.

# 676
  • Sofia
Честно казано малко са ви излишни притесненията. Нашето дете беше на 3м за пръв път в Гърция и не сме имали никакви проблеми с храната. Децата на много други хора от форума също. Наслаждавайте се на почивката и не се вторачвайте в излишни подробности.

# 677
Да, ама кърмени са били повечето, пък и не са ядяли пюрета още на тази възраст. Има си някои предизвикателства, когато бебето е на изкуствено хранене.

# 678
  • Sofia
Е да, но бутилирана вода не мисля че е проблем. Или пък ако е захранено с нещо да му приготвят прясно пюре. Дамата сама писа, че хотела е готов да съдейства. Аз повече бих се зарадвала на прясно пюре отколкото от бурканче

# 679
Вземете 2-3 бутилки от 1.5 л. в колата като тръгвате от БГ ако се притеснявате. За всеки случай, ако там не намерите подходяща вода, да имате нещичко по ръка да ползвате или да редувате с местната. Колкото и да нямате място в колата, все ще натъкмите 2-3 шишета в краката. Весело изкарване! Simple Smile

# 680
Каква кола като ще ходят в Крит със самолет? Четете ги малко тия постове Grinning Не бих се притеснявала след като хотелът е много добър и е готов да съдейства.

# 681
# 682
  • Sofia
Колкото и да нямате място в колата, все ще натъкмите 2-3 шишета в краката. Весело изкарване! Simple Smile

2-3 шишета?! Хи-хи! Simple Smile По 12 стека носим всеки път, като тръгнем за Гърция. Причината е, че просто не харесваме чак толкова вкуса на местната. А и е далеч по-удобно да имаме "провизии" в стаята, вместо мъжът ми да ходи всеки ден да купува и бутилки, на фона на всичко останало. Пием доста вода и ни е важно.

# 683
Чудим се за Великден накъде да забегнем (1-6 май). Гледам нещо по-близо от Варна. Насочихме се към Самотраки. Въпросът ми е да не е прекалено скучно извън сезона. Наясно съм, че около самия празник всичко ще е затворено, но поне през останалото време да има къде да хапваме. Ако някой е бил по това време,ще съм благодарна да сподели.

# 684
Много ви благодаря на всички за съветите 🙂 Ще опитам още вкъщи с Hipp да му подготвям шишетата и да видим как ще му понася на коремчето за да знаем дали да употребяваме и там тази вода🙂

# 685
  • Стара Загора
Здравейте, за Наксос какви еднодневни екскурзии има?  Чудя се 14дни да не ни дойдат много ,дали да разделим почивката на две места Наксос и Парос примерно или да се позиционираме на Наксос и да правим еднодневни екскурзии само.

# 686
  • София
Здравейте, за Наксос какви еднодневни екскурзии има?  Чудя се 14дни да не ни дойдат много ,дали да разделим почивката на две места Наксос и Парос примерно или да се позиционираме на Наксос и да правим еднодневни екскурзии само.

Аз бих разделила на две, че даже и на три места. Наксос, Парос и Иос примерно. Но ние сме си несвъртъци с ММ, и по принцип след 3,4,до 5 дни на едно място секлетясваме 😀. Както казва съпружието, като се преместим, и почивката ни почва отначало 😀

# 687
А аз бих избрала Наксос , Парос и Кофуниси (2-3 дни). 14 дни на Наксос са си много ..

# 688
На прима виста ми хрумват класическите - до Антипарос от Парос, от Наксос до Куфонися със спирка в Ираклия. Във всяка туристическа агенция ще ви предложат варианти. Следете за скоростта на вятъра в дните, в които мислите да правите еднодневни разходки, за да сте сигурни, че ще се случат и няма да носят неприятни спомени.
За мен са много тези дни само за един остров. Делила съм така почивка между Наксос и Парос, с повече време за Наксос, като времето общо за двата острова беше по-малко от 14 дена, но то зависи и от начина на почивка и какво обичате да разглеждате, ако обичате въобще.

# 689
  • София
raf11, нали имаш предвид, че на 1 май в Гърция винаги има общонационална стачка на траспорта и фериботите не пътуват (май само до Тасос се движат, но не съм сигурна).

Общи условия

Активация на акаунт