На море в Гърция 2024 - I

• 65 122
  • 769
  •   1
Отговори
# 690
Ние миналата година имахме 8 нощувки на Наксос, като единия ден ходихме до Куфониси, и 7 нощувки на Парос, откъдето един ден ходихме до Миконос и един ден до Антипарос. Като цяло това разпределение беше добре, но и на Наксос, и на Парос останаха непосетени места/плажове, които първоначално бях планирала. Фактор за това беше вятърът, с който трябваше да се съобразяваме често и заради който не винаги беше подходящо да отидем там, където искаме.
Допълвам се - ние не винаги успяваме да оползотворим деня по най-оптималния начин, защото често излизаме около 11 ч., защото детето много се мотае сутрин, и като се добави времето за придвижване, на практика дневната ни програма често започва около обяд. Ако човек излиза по-рано, 7-8 дни на Наксос и също толкова на Парос биха били напълно достатъчни за посещение на емблематичните места и селца и плажуване на най-известните плажове.

Последна редакция: нд, 07 апр 2024, 11:54 от Divi_86

# 691
raf11, нали имаш предвид, че на 1 май в Гърция винаги има общонационална стачка на траспорта и фериботите не пътуват (май само до Тасос се движат, но не съм сигурна).
О, благодаря. Въобще го нямах предвид. Значи отпада . Ще мислим нещо на континенталната част.

# 692
Здравейте Simple Smile
Отново идвам тук за помощ и насоки, като се надявам след това и аз да съм полезна с нещо. 🌷
Плануваме почивка на о. Корфу. Прегледах някои места в Corfu town, но не се спрях на нищо.
1. В коя част около него (до 10-15 км) е приятно и оживено за настаняване? Ще пътуваме със собствен транспорт, така че няма да разчитаме на градски автобуси за транспорт до централната част.
2. Има ли в Кофу, както в Лефкада туристически корабчета за еднодневни обиколки? От къде е качването и кои места обикалят?
Благодаря предварително 🍀

# 693
  • София
Здравейте Simple Smile
Отново идвам тук за помощ и насоки, като се надявам след това и аз да съм полезна с нещо. 🌷
Плануваме почивка на о. Корфу. Прегледах някои места в Corfu town, но не се спрях на нищо.
1. В коя част около него (до 10-15 км) е приятно и оживено за настаняване? Ще пътуваме със собствен транспорт, така че няма да разчитаме на градски автобуси за транспорт до централната част.
2. Има ли в Кофу, както в Лефкада туристически корабчета за еднодневни обиколки? От къде е качването и кои места обикалят?
Благодаря предварително 🍀
За настаняване не мога да помогна, ние бяхме в стария град. На мен по ми хареса на север от града, поне има малки пясъчни плажчета, а на юг е Беницес - каменисти плажове, но градчето е по-живо.
Еднодневните екскурзии тръгват от северната част на пристанището. Има до Поксос/Антипаксос, до Саранда(Албания). Има и обиколка с лодка със стъклено дъно от старото пристанище.

# 694
Здравейте Simple Smile
Вижте района на Пелекас, плажовете Глифада и Кондоялос. Отговарят на описанието. На юг от града (по източния бряг) плажовете са кофти. На север тук е много англичанско. Като цяло аз харесвам само западния бряг на Корфу, с малки изключения.

Екскурзии до Паксос и Антипаксос има и от Лефкими, по-кратки и по-евтини - тъй като островите са на юг от Корфу и дистанцията е много по-малка. С лодка също можете да се разходите по недостъпните плажове около Палеокастрица и Лиападес, търсите я за наемане там.

# 695
Какво имате предвид под "оживено"? Защото Пелекас не може да се нарече оживено, ако го сравнявате с Корфу, макар да е на около 15 км. Извинявай, Параход. Миналата година бяхме на Контогялос, ходихме и на Глифада - да, самите плажове са много оживени, но селото Пелекас си е едно малко село, нищо няма там, има един ресторант. Ние даже бяхме във вилната зона над плажа, където са само хотели и няма много къде да се разходиш, а самото село Пелекас е на високото. На нас ни хареса, защото ние търсим обратното на оживено, затова и не ходихме много на плажа Контогялос, който ни беше буквално на 100 м от хотела.
Ако искате оживено място за разходки и с много народ и заведения, близо до Корфу - на север вижте курорта Dassia, Gouvia също. Там е доста оживено, още по- на север са Рода и Сидари, но това е на доста повече от 15 км от Корфу. И разбира се в Палеокастрица е доста оживено, но е още по-далече.

# 696
За селото е така, но плажовете за моя вкус са супер гъч и шумни Simple Smile Иначе вероятно си права, добре е съфорумката да уточни какво разбира под "оживено".

Raf11,
честванията (съответно и стачките), традиционни за 1 май, тази година в Гърция са отместени за 7 май - първия работен ден след Великден.

Последна редакция: вт, 09 апр 2024, 00:54 от Параход

# 697
Между другото в това село Пелекас ресторантът (мисля, че е един, каза се "Розовата пантера Пинко" - странно име за гръцки ресторант, ама това е) има прекрасна гледка. Терасата му е надвесена над плажа Контогялос, но тъй като е много високо, гледаката е наистина незабравима.
Иначе да, така е, плажовете са много нагъчкани. Контогялос е поносим за нашите разбирания сутрин до към 10 -10.30. Послед става яко населен. На Глифада ходихме веднъж - и там също много народ. Не издържахме много, но трябваше да го видим. Иначе плажовете са много хубави, пъсък, плитка вода, ландскейп чудесен. Но не са за нас.

Ето една снимка от тераста на Розовата пантера в Пелекас.

# 698
  • Пловдив
.....
честванията (съответно и стачките), традиционни за 1 май, тази година в Гърция са отместени за 7 май - първия работен ден след Великден.
Ей това е, няма да си развалят празниците, я Laughing

# 699
Миналата година на Глифада таксуваха 30 Е за чадър без консумацията. Имайте го предвид при настаняванията.

# 700
Здравейте, бих искала да посетя за първи път Закинтос, но нямам идея дали да тръгнем със собствен транспорт или с агенция, бихте ли дали отзиви също и за агенции? Благодаря предварително. 🌷

# 701
Със собствен транспорт ще ви е по-добре и ще имате значително по-голяма свобода на място - стига да сте свикнали да шофирате на дълги разстояния. Ще имате и значително по-добър спектър от настанявания, между които да избирате, отколкото при агенциите. Пътува се до Килини на Пелопонес, оттам има 1 час ферибот - много пъти на ден, не е нужна предварителна резервация.
Има тема за Закинтос, която не е активна, но сме описвали подробностите там в продължение на години - ако искате, прочетете я и може да се върнете тогава с конкретни въпроси, ако имате.
За агенции не мога да помогна.

# 702
Островът е лесно достъпен с кола. Не мисля, че бихте имали преимущество от ползването на агенция за тази дестинация.

# 703
Може би има смисъл, ако агенцията предлага самолетен трансфер, спестява се много време за път. Доста години изпълняваха чартъри до тази дестинация, сега не знам как е. Но остава проблемът с придвижването на острова.

# 704
Здравейте! Къде бихте ми препоръчали да отидем в Гърция? Задължително фин пясък и кристална плитка вода. И да е в оживено селце/градче. Вкусна морска храна. Нощен живот не търся, но вечер разходки и хубав център -  да Simple Smile С тийнейджърка на 14 сме.
Имам опит с Тасос и Керамоти. Но искам нещо ново.

Общи условия

Активация на акаунт