Чакането ще приключи, чудото вече ще се случи. ~бебеправене 427~

• 34 421
  • 934
  •   1
Отговори
# 765
То оставаше и да не е нормално, да опитва нормално преди да се реши на подобна стъпка. Къде казах това...
Аз също съм опитвала нормално. Просто не бива да си заравяме глава в пясъка когато не се получакат нещата дълго време.
Явно доста се разменахме в мненията.
Това за мисъла на написаното от мен ще го подмина.
При 5 години опити за естествено забременявяне съм съгласна единствено, че нямя смисъл от обвинения. Само дейстия са нужни тук.

# 766
  • София
мдам, аз бях с нагласата, че след като всичко ни е идеално като изследвания и хоп от първото инвитро ще решим проблемът, да ама не...

# 767
Момичета, водим онлайн комуникация все пак. Най-много погрешни разбирания има при нея. Не усещаш тона на отсрещния човек и често приемаш по различен начин това, което е искал да каже. Някой може да се засегне, но съм сигурна, че целта отсреща не е била такава:) Вярвам, че всички сме тук, за да си помагаме и даваме от личния си опит.

Кукуруку (това ме сеща за вафлата), благодаря ти за споделянето, чудесно ми подейства! Особено края, че всички жени от тогава отдавна са с деца. Аз и в предишната тема бях споделила това ми наблюдение. Yellow Heart

Аз пък тъкмо се върнах от поредния преглед за проследяване на О. Миналият вторник ми беше 9-ти ден от цикъла. Сега видяхме, че се е спукъл фоликулът и си я е имало най-вероятно на 11-ти или 12-ти ден. Направихме си домашното с ММ, така че каквото сабя покаже (демек тест). М би трябвало да дойде следващия петък или събота.
Тия лекари веднъж кажат едно, другия път друго. Миналата седмица ми каза, че следващият път ще ми пусне микробиология, за да ме прати за цветна снимка, ако сега няма бременност. Сега пък ми каза как 2-3 месеца още, ако не ставало, да правим снимката, което по се връзва с личните ми намерения. Мен и без това ме е шубе от тази снимка и се надявам да не стигна до нея, ама ще слушам, ако се наложи...
Отбелязах й днес, че от 2 дни имам доста засилен по мое мнение бял секрет, но тя не се впечатли и не видя нещо необичайно. Няма дискомфорт или миризма, просто ми се видя повече от обикновено, ама и тя си ме скастри лекичко, че прекалено много се ровя във всичко.

# 768
Момичета, няма нужда от сърдене и приемане навътре на коментари. Аз самата се старая да не съм рязка, но пък и виждам как понякога съвети, които давам с ясната идея, че са нещо, на което трябва да се обърне внимание, биват пренебрегнати. И може би в такива случаи е наистина е по-добре да си го кажем "право куме, та в очите". Не говоря конкретно за тази група, а по принцип. Тука ще си измрънкам моята болка тези дни:
Скрит текст:
момичетата, които следят проблемно са видели дискусията за броя ембриони в едната тема. Аз много се въздържам да не плаша или засегна излишно някого и си мълча, давам съвети най-деликатно, ама като имам личен опит, и като съм прочела толкова истории за загуби от многоплодни бременности, не мога да приема за аргумент "на мен лекар ми е казал, че мога да ги износя". Хубаво, дано е така, ама износване пак не е равно на живи и здрави деца, щото и аз моите ги износих до раждането, бях на 29г и пак стана каквото стана, а не съм само аз на този свят с такава история. Наистина, надявам се при всички са наред нещата, но се подхожда прекалено наивно към вероятността за многоплодна бременност.

Обаче осъзнавам, че понякога човек не е готов да приеме съвет, най-вече защото не е готов да приеме, че може да има проблем. Това е път и всеки го извървява със собствено темпо. Слушаме лекарите, които ни успокояват, не търсим второ мнение, не си назначаваме сами изследвания (дори и да имаме тази възможност). fayona, извинявай, че ще те дам за пример, но за теб знам, че доста време не искахте да се впускате в изследвания и се стараехте да подобрите първо цялостното си здравословно състояние. И аз лично уважавам това. Човек узрява за следващата стъпка по различно време, по различни причини (и съжалявам, че при теб причините бяха точно тези)

А дали човек трябва да се обвинява, че е закъснял с прегледи, репродуктивен специалист или инвитро, ей това отразява моето виждане:
Скрит текст:

Да разведря малко обстановката, ще сложа малко пролетни предложения за заглавия (май вече не искам да е зима):
    * Кокичета красят земята, втората черта изпълва с радост сърцата.
    * Цвете бавно почвата прорязва, а втората чертичка плахо се показва.
    * Сълзи по бузите потичат, но този път от радост те се стичат.
    [/list]

И последно, ъпдейт за мен:
    Скрит текст:
    Бях днес на преглед, почвам подготовката за трансфер. Мноооого ми е нервно с февруарските дати. Следващия преглед ми е на 09.02, а преди 3 години на тази дата ми беше трансфера с близнаците. Осъзнавам, че има вероятност трансфера да се падне примерно на 19.02, когато ми беше теста и не знам дали се надявам да е тогава или не... Иначе в болницата се засякох с другия си доктор (при който ще следя бременност) и както винаги той успя да ми вдъхне малко спокойствие и ми каза, че ме чака да си ме поеме за следене.

# 769
    Има хора които дълго време не намират правилния партньор, други които нямат финансии , трети които не искат ин витро по религиозни причини. Всички тези причини са за уважение. Има всякакви съдби. Не можеш да кажеш на някой , че просто си е седял без да имаш цялата картина.
    Ин Витрото не само, че не е панацея , но и е инвазивна процедура. Хубаво е жените, които не са правили и сега тръгват по тоя път да си дадат равносметка, че при такава процедура за около 14 дни тялото произвежда яйцеклетки колкото за цяла година. Не е нито безболезнено нито без последствия.
    Може да не съм те разбрала правилно, но ми се стори че слагаш етикет на жените, които са отлагали забременяването и ин Витрото за кариеристки. За това и те попитах какво имаш предвид. Ти не пожела да обясниш.
    Също така останах с впечатление, че се изтъкваш как имаш дете и колко е хубаво във форум с жени с проблеми със забременяването. Дано съм разбрала погрешно заради писмената комуникация защото иначе никак не е готино 😉

Последна редакция: вт, 30 яну 2024, 16:08 от Empathy

# 770
    empathy , аз по никакъв начин не приех написаното от cinnamon по начина, който ти го тълкуваш. Наистина с писмената комуникация е трудно да се разберем (още повече като се напрегне обстановката и натрупаме 2 страници коментари за 2 часа).

# 771
    2402, няма какво да ми се извиняваш, че ме даваш като лош пример. Аз самата съм на ясно, че първата година изцяло я пропиляхме, а втората освен да гледаме само ИР можех да се погрижа и за дефицитите на витамини. Да не говорим, че при първата ми бременност можех да пусна изследването за вродена тромбофилия още при положителния тест или преди това и да не се стига до първата ми загуба, а оттам и до следващите две. За мен съм наясно, че не бяхме готови да търсим проблеми по-рано и да обикаляме по лекари и лаборатории. Вероятно и момичетата тук, които пробват от по-малко от година не са готови, и в това няма нищо лошо, стига да са наясно, че правят избор в момента и да не се самообвиняват после, колкото и да е изкушаващо да го направят.

Затова и аз станах като досадните приятелки и пиля на главата на една приятелка да почнат рано с изследванията (като й казах да ми каже, ако й се стори, че съм прекалено остра или преминавам граница).

И не на последно място, 2402, успех с трансфера, имаш здраво стиснати палци от мен! Flowers Four Leaf Clover

# 772
    2402 и от мен също, надявам се всичко да се развие повече от прекрасно🫶🏻

Аз имам едно въпросче.. знам че точно преди говорехте за ову ама и на мен сега ми скимна да се тествам... дали е възможно тестовете за ову да отчитат Кломифен цитрат, но самото лекарство, не ЛХ( не знам как да го обясня, скарайте ми се ако е нужно😅😆) обаче не знам какво ме накара да отида и да си направя тест🤷🏻‍♀️  виждам черта, разбира се не е плътна, ама я има. Това е 2 дни след като ми свърши кървенето, а по принцип съм си правила експерименти 6 дни след като ми спре Ц, пак не е отчитало никакви черти. Бъгнах се нещо🤣 но някак си ми идва странно и ако се налага, да звъня веднага на АГ

# 773
    Емпати, ти изобщо имаш ли представа колко години се боря за дете. И през колко трудности, операции и аборти съм минала, че да твърдеш подобни небивалици. Не съм забравила по никакъв начин какво е да нямаш дете, докато всички блики и приятели забременявят с 1во и 2ро. Много добре познавам усещането да чуеш , как другите гледат бебета, а аз гледам коте.  Знаейки вече, че аз няма да забременея естествено.
    И как инвитро бебетата са увредени, понеже Господ не искал да ги има.
    То голямо съчувстие и емпатия да обясниш на дълго опитваща жена колко е гадно инвитрото, и как ще се повреди.
    И понеже съм сигурна, че пак няма да ме разбереш правилно, категорично отказвам да спамя повече на тази тема.
    Хайде да отваряме скоро новата без излишни полемики.

# 774
    Ех момичета, надявах се многото съобщения да са за някой положителен тест Grinning! Наистина често писмената комуникация се разбира погрешно, но тук всички са добронамерени. А е нормално да не сме всички на едно мнение.

2402, много палци за трансфера и само нещо за датите
    Скрит текст:
    По едно време ми се случваха страшно много съвпадения на дати, свързани с баща ми и втората му жена. Най-фрапантното беше, че им се роди дете в деня на сватбата ми. В един момент реших, че от мен зависи да не обръщам внимание на такива съвпадения и че каквото има да става, ще става, без значение на какъв ден. От тогава нямаме никакви случайни съвпадения. Та мисълта ми е, опитай се да не се вглеждаш много в датите и ако все пак търсиш символика, да е положителна - че нещо хубаво ще компенсира нещо лошо. Heart

# 775
    2402, стискам ти много палци!!! 🍀

Относно грубото изказване да дам и моето мнение - понякога истината звучи грубо. Не мисля, че някой тук иска да нарани/нагруби по някакъв начин друг член на форума. Хубаво е (според мен) когато се почувстваме засегнати да не нападаме веднага, а да се опитаме да разберем какво е искал да каже автора. Не е нужно да приемаме нещата чак толкова лично. Всяка от нас тук мечтае за едно нещо и търси подкрепа и информация, но какво решение ще вземем си зависи само от нас.

Аз също до скоро не бях готова за всички изследвания, които може би ни предстоят. Имам си проблем с тсх и ми препоръчаха среща освен с ендокринолог, но и с имунолог. Не знам какво ще открие и препоръча после и Калчев, но мисля, че вече съм психически готова да започна търсенето на проблема защо няма бременност вече почти година. Този месец съм на първото си мерене на фоликули при АГ и много с е вълнувам, но и притеснявам. Ами ако нямам О какво следва, как ще дочакам прегледа при Калчев, все въпроси в моята глава. Ако имам О ще бъдат големи надежди и ще се моля на успех. 🍀

# 776
    Относно съвпаденията на датите, и аз това се шегувах с ММ, че сега сигурно съдбата така ще нареди нещата, че новата бременност да настъпи или март (когато беше и първата) или април (когато загубих първата) и най-интересното е, че МЦ ми се пада горе-долу на същите дати, като през 2023. Но да видим, когато тогава. Дай боже повече пролетни положителни тестове да има ❤🙏

# 777
    Чудесно,
    Мен също ми отегчи разговора.

# 778
    2402 Успех с трансфера! 🍀
    Аз също на моменти се замислям за дати и числа и малко или много, вярвам, че има някаква връзка и смисъл във всичко.

Tity тестовете за О винаги имат втора бледа черта (защото ЛХ винаги го има в организма, дори и в малки количества). Съвсем нормално е. Понякога в деня преди пик чертата е много бледа и после изведнъж се насища за 1 ден. Конкретно на тези oview чертите им като цяло са много бледи, дори и при + тест и двете черти са бледи, а са май най-скъпите на пазара. Аз и затова спрях да купувам от тях. С три думи - всичко е наред! Продължавай да тестваш 🙂

# 779
    И при мен също има странно съвпадение на дати. Макар да не вярвам, че е станало този месец, тъй като нямах типичния секрет тип яйчен белтък по време на О., се пада да си направя тест на 01.02. Преди три години на същата дата си направих теста за Б с момченцето ми Heart. Не отричам, че имам някаква надежда това да е съдба, но ще видим...

Общи условия

Активация на акаунт