Чакането ще приключи, чудото вече ще се случи. ~бебеправене 427~

• 34 429
  • 934
  •   1
Отговори
# 780
Днес явно всички сме станали с г*за нагоре, хахаха
Относно мрънкането и реването, не си мислете, че като влезете тук и се оплачете (няма нищо лошо да се оплачем, всички го правим), но не очаквайте, че някой ще ви държи ръката, ще ви направи кафе и ще ви каже, успокой се, ще стане. Да, то ще стане, но когато му е времето...... И когато си извадим главата от пясъка и си кажем, може би наистина имаме проблем, затова че не става толкова време. И аз си мислех като влязох тук след първия ми аборт, че ще си измрънкам, ще ми мине, ще ме успокои някой. Всъщност успокоих се като видях колко жени има с моята съдба, че и по-лоша. Успокоих се, че аз не съм единствената на която не й се получаваше, не бях единствената с проблемно забременяване, нито с проблемно износване, нито с проблемно инвитро и много лоша СГ. Наревете се, говорете се мъже ти си , ГОВОРЕТЕ, не ги щадете. Те трябва да знаят през какво минаваме. Моят мъж за три години влачене по клиники вече знае повече и от мен, разказвам му истории от темите. Не е нужно да знаят всичко разбира се, не го натоварвам с психическото си здраве, затова си имам психолог и след всяка среща с нея се чувствам нов човек. Така и не натоварвам мъжа ми с всяка моя емоция, особено негативните. Но говорете! Мечтата за бебе се прави от двама човека!!! Сега ги щадите от една спермограма, утре от един хормон, после ще ги щадите от сменянето на памперси, после от оценките в училището на детето. Пътят е много труден, но слава Богу почти всички, които срещах за толкова години по темите тук и с проблемно вече са бременни и имат деца, някои дори работят за второ и нашия ред ще дойде. Първо ти се вижда най-трудното нещо да забременееш, после да го износиш, после да го родиш живо и здраво, после да го отгледаш, всеки период е труден. Ако не беше АА нямаше да знам, че Аспирина в ранен етап на Б прави лигавицата рехава. И досега се питам дали това не беше грешка на АГ за неуспеха на втория ми трансфер, може и друго да е , няма как да знам. Безумни предписания и съвети понякога дават лекарите и трябва да проверяваме информацията по сто пъти и да търсим второ, дори трето мнение, защото на докторите не им пука за нас.
Рейна, не помня много от историята ти, но ако не сте правили спермограма на мъжа ти ( разширена по Крюгер и ДНК фрагментации) пускайте. В днешно време около 60 % от репродуктивните двойки са с мъжки фактор.
2402, много се радвам, стискам палци всичко да мине успешно Simple Smile

# 781
2402, нека подготовката върви по учебник и да се похвалиш с хубаво ЧХГ ❤️☺️
Salsera, пожелавам ти да нямаш повече пречки и скоро да направите трансферът.

# 782
Успех на всички и от мен! Идва новият месец с нови опити и надежди. Пък и все пак нали си е един такъв любовен, може да ни навести Купидон/щъркел. 🤣🤩

Забравих да кажа и честито на всички с положителни тестове, пожелавам спокойна бременност и до финал! ❤🍀

# 783
2402, нека подготовката върви по учебник и да се похвалиш с хубаво ЧХГ ❤️☺️
Salsera, пожелавам ти да нямаш повече пречки и скоро да направите трансферът.

Благодаря, Кактус Simple Smile Пожелавам и на вас успех и скоро да се похвалиш с успешен транфер Innocent

# 784
Много ти благодаря, Салсера ☺️🍀 Дано имаме и двете добри новини скоро 🫶

# 785
Аз избрах интересен момент да си помрънкам, ще прощавате. За мен групата е за всякакви съвети, въпроси и понякога мрънкане. Всичко това е част от процеса. Някои повече мрънкат, други по-малко и понякога стават спорове.

Имам въпрос сега за новата тема - пак ли трябва да пращаме на Rave датите на МЦ, като още не са минали? Или направо ще се пренесат тези?

Едит: snowflake, моята О нямам идея какво стана с нея. Може и днес да е, може и вчера да е била. Днес последно ще правим опит и каквото стане.

Последна редакция: вт, 30 яну 2024, 18:37 от mommy22

# 786
За мен мрънкането е нормално при опити за бебе, стрес и неясноти. Но трябва да е ръка за ръка с действието. Още на 5-6 месеца от опитите ни усещах, че нещо не е наред, макар да бяхме под 35 г. Записах час за репродуктивен и се започна...и при двамата нямаше сериозен проблем. Само тромбофилия, дефицит на витамини при мен и лоша морфология на материала при ММ. Неизяснен стерилитет. Мисълта от инвитро ме плашеше в първите месеци от опитите ни. Но то се оказа по-малко страшно от месеците чакане при естествените опити и чуденето ми дали изобщо някога можем да сформираме ембрион...казвам го, защото наистина много двойки чакат твърде дълго, преди да посетят репродуктивен лекар. Това освен да изпили нервите им, може да изиграе лоша роля при качеството на яйцеклетките. Знаем, че с времето то се влошава. Просто съвет от мен - да не се отлага разговор със специалист, а и често не се стига до инвитро.

# 787
Има ли някоя, която да е пускала изследване на femoflor screen в МЦ КИРМ, и да закъснява резултата с повече дни от опоменатите за излизане на изследването. В петък беше 5ти ден от както ги пуснах и им звънях казаха, чр не са готови, днес е 7ми ден и пише че излизат до 7 работни дни. Утре пак ще им звъня, просто започнах да се притеснявам..

# 788
Има ли някоя, която да е пускала изследване на femoflor screen в МЦ КИРМ, и да закъснява резултата с повече дни от опоменатите за излизане на изследването. В петък беше 5ти ден от както ги пуснах и им звънях казаха, чр не са готови, днес е 7ми ден и пише че излизат до 7 работни дни. Утре пак ще им звъня, просто започнах да се притеснявам..

Аз не мисля, че повечето време е индикация за проблем - този тест търси ДНК, така че най-вероятно са започнали да го работят по-късно. Аз съм имала ситуации, когато е излизал в рамките на 2-3 дни след предаване, както и такива, когато съм чакала 5 дни, а резултатите са били сходни.
Иначе да ви кажа момичета, за 18 часа бая сте изписали, ама всичко ви прочетох!
П.С.: moon ❤
П.С.2: шантал, не знам защо някакси те усещам близка, много се надявам да не се откажеш!

# 789
Лелеее, влизам след работа и гледам 80 известия ...
Момичета, благодарете на Бог, че сте живи и здрави, че имате любими половинки до себе си, някои от вас са и с по 1 детенце ... Има толкова по-тежки съдби и болести ...
А тук смятам, че всички сме умни, разумни хора, а помощта, която си отдаваме една на друга е много важна ... ❤️❤️❤️

P.S. Предложение за новата тема: "Февруарски валентински рози и вино, с любов пълна нощ, а после - бебешки плач за разкож" 🤣

# 790
  • София
theDoodLe, по заповед имаме две пункции още, след това със сигурност спираме с целенасочените опити.

# 791
Аз тъкмо се похвалих, че всичко е наред и ново 20. Следващите два месеца поне спираме опитите. Заради прекаран на крак вирус и последвали силни болки в ухото, пих антибиотик. Вече не ме боли, но за сметка на това не чувам с дясното. От днес съм на кавинтон, стдоразширяващо и куп други лекарства. Това е последен опит преди да ме хоспитализират, а ако вляза в болница, ще ме натъпкат с какво ли не.. Надявам се само да ми се оправи слухът. Мрън!

# 792
Аз да се набутам между шамарите/емоциите от днес с един въпрос 😁 - или както се казва у нас “Аз само да попитам…”.
Та, идната седмица съм на контрола при АГ поради три неуспешни месеца поред след аборта. Освен регулярните микробиология и цитонамазка, бихте ли ме посъветвали какво друго мога да си поискам като изследване? За референция, тогава ще съм точно във фертилен прозорец, ден 17 от 33-дневен МЦ.

# 793
Момичета ... как се борите с постоянното бяло течение? Скоро не съм пуснала микробиология, но аз откакто съм с Ц, от ученичка, винаги съм била с подобно течение, което според фазата на месеца се мени... по-силно, по-слабо с различна консистенция и т.н. Всички АГ казват "нормално е"... ползвала съм и Глобули... ефекта е временен.... постоянно съм с ежедневни превръзки ама с тая ешерихия мои близки ми казаха да ги забравя, защото и те може да са ми направили проблем... като се срещна със Сенкова ще говоря с нея и за това ама ми е важно да чуя и вас... 🫢

# 794
Believe , това е цервикална слуз. Има жени, които постоянно я имат, но е различна в различните фази на цикъла, ако няма мирис, парене, сърбеж или различен цвят всичко си е топ.

Общи условия

Активация на акаунт