Чакането ще приключи, чудото вече ще се случи. ~бебеправене 427~

• 34 526
  • 934
  •   1
Отговори
# 420
  • На изток от Ада
Моят не чете. Даже като прави Сг по препоръка от форума мрънка...
Рейна , малко прекалява твоят извини ме,но при бременност да те пази ок ...

# 421
Рейна, с това подуване на тестисите и кръв причина може да бъде и полова инфекция, най-често хламидии, уреаплазми. А една такава инфекция, ако я имаш и ти, защото се предава по полов път,  няма да казва какви бели прави при бременност. Така че, да си прибере страха в задния джоб и поне една микробиология и/или спермограма пуснете. Не е толкова голям проблем да свършиш в чашка. На моя близка приятелка баща й го оперираха, единия тестис щял да му се пръсне, а той не казвал и си мълчал. Оказало се някаква инфекция, ама спасиха му едното достойноство, доктора казал, че е можело и без него да остане.

# 422
Може и да има, просто да не ти споделя. Моят ако не бяха моменти като описаните наистина щях да си мисля, че му е все тая, защото той иначе дума не отваря за тея неща. Хубаво е, че очевидно иска деца, но не помага, че си фокусира вниманието върху грешните неща. На мен честно казано темата ми е малко болна вече и сама не желая да я отварям.

Салсера, такива неща е пускал, нищо му няма. Аз също съм пускала, също съм чиста. Това преди година, но тези уреаплазми са полови инфекции и ако не сме сменяли партньори не би трябвало да има проблем, или?

Последна редакция: чт, 25 яну 2024, 19:23 от Анонимен

# 423
  • На изток от Ада
Уреаплазма ме карат няколко пъти да правя. Ми не сме сменили партнира вече 10г

# 424
Моят влезе няколко пъти да чете в интерес на истината, но беше след резултата от СГ. Той реално не беше и лош, но съм безкрайно благодарна на първата репродуктивна, че се изказа толкова остро, че била лоша, за да се задейства. Както и за да намали алкохола. Не можел да яде салата без ракия, не можел еди си какво без биричка... Е, вече може. 😁
Аз и първо си направих тест като му пратих на Шерев някакъв ebook със съвети за забременяване, и чаках да видя ще каже ли нещо. Всичко изчел и дори ми говореше какво трябвало и не трябвало. Ноо от всичко най-много повтаря как Кацаров му казал да пие вино...
А сега дори е решил да говори с негов приятел, при когото много време св мъчили за бебе. Ти да видиш....

Рейна, не е шега работа. Опитвам се да те разбера, но наистина имай куража да говориш сериозно с него.

# 425
theDoodLe, Enterobacteriaceae spp. е група бактерии, която включва ешерихия коли, другите са анаеробни бактерии на които май не всички лекари обръщат внимание. ММ също ги имаше. Лекувахме се, чак когато и аз си направих и излязоха при мен същите, та гинеколога изписа и на двама ни антибиотици. НО, зависи и какво е микробното число, защото ако пише нормоценоза, мисля че си означава, че всичко е в нормите, просто в малки количества се намират и от бактериите, които ти си изредила. При нас просто бяха по-голямо микробно число. Онази скала която е с различни цветове, ако е зелено, жълто е ОК, но ако има някъде червено е хубаво да се погледне от лекар и ако трябва да се лекува.
Благодаря, S.G.C.! Направо си свети в червено:
Скрит текст:
Интересното е, че от същата проба пусна и микробиология и там нищо не излезе. Пуснах една консултация с уролог през Healee, да видим какво ще каже... Не знам вече и аз какви доктори да търся.
Тъпото е, че покрай моя цистит този месец не сме се обичали. Аз тъкмо закрепих положението и се надявах сега да си наваксаме (съвсем предпазено, докато не мине още един цикъл), но вече почвам да си мисля дали и това би било ок...Границaта ми между хипоходник и реалист вече съвсем се размива Grinning
Иначе съм абсолютно съгласна за романтиката - винаги има как да се постигне въпреки всичките тестове, лентички, гелчета и т.н.
Рейна, аз щях да съм го замъкнала на лекар вече, че даже щях да настоявам и аз да слушам докторът какво казва Grinning

# 426
Аз хем ги разбирам мъжете, хем не. Ясно че при тях репродуктивните им способности са и донякъде въпрос на достойнство, и трудно приемат, че може да имат проблем. От там пък вероятно една част от тях се страхуват да не би наистина да се окаже, че не са ок нещата и не искат да правят изследвания. Още нещо, което не е за подценяване при липсата на желание на мъжете да се изследват, е че продължава да битува вярването, че един мъж цял живот може да прави деца без проблеми, дори на 80 години. Нищо, че науката отдавна е доказала противното.

Ама пък не ги разбирам точно, защото и двамата партньори са в тази битка и така или иначе повечето товар е на плещите на жената. Така че да си свършат работата в чашка не е такава голяма жертва.

Моя чете, но не си признава, освен ако не е уплашен. Сега заради ИР постоянно ми казва "аз четох, че това не трябва да го ям", "ти защо ядеш еди-си какво", с извънматочната уж ми мрънкаше, че се филмирам, но ме питаше дали имам симптоми на ИМБ. Онзи ден ми каза "напомни ми да си купя широко бельо". Просто не иска да обсъждаме прочетеното и сам няма да реши да ходи на лекар.

# 427
Моят едно време доброволно си отиде на спермограма, обаче не му беше за пръв път, заради проблеми от детството. И витамини си взе тогава, сам си чете и избира, ама той принципно е леко хипохондричен. Виж за спорт и здравословно хранене не иска и да чуе, но то и ние тепърва започваме, а витамини този път също не пие специално за това, само малко други. Но не го закачам, че хем иска второ, хем машко го е шубе и тъкмо се е навил, не бързам. А и знам, че ако се наложи ще действа. Та мисълта ми е, всеки си знае кога какво, но при много мъже по-недиректния подход май работи по-добре. Но все пак не омаловажавайте нещата, и на мен това с кръвта би ме алармирало.

# 428
Може и аз да го подценявам, не знам. На доста негови приятели се беше наложило, говорят си явно и мъжете за такива неща.

Дудъл, аз понеже го знам за другите болежки каква драма е с лекарите всеки път, може би затова още не съм. А може би се опитвам и себе си да успокоя, че все пак ако се доверявам на тестовете сме нацелили овулацията “само” 4-5 пъти, пък то можело да отнема време. Аз живея в чужбина и тук не е лесно с лекари и изследвания, колко се тръшках пред лекарката като ходих и казах, че почваме опити и искам да направя изследвания - нямало нужда, защо да се товаря психически от самото начало? Трябвало без стрес.

2402, да, и моят май е така, чете ама ще каже нещо само ако е притеснен.и ние това с бельото го имахме и подобни неща.

# 429
  • На изток от Ада
Аз мн се тревожа за ММ с тези лекарства за холестерол и сърцето...  Вероятно и Ир има. Уж на диета но пък прегрешава понякога. Не е ок с кг... Не му се спортува...
Може би ако  правим опити да го карам пак да пусне Сг да пие добавки няколко месеца

# 430
theDoodLe, добре си направила като си записала час за уролог, защото тези червеничките леко притеснителни ми изглеждат. На ММ беше подобна и пи антибиотик. Но ние така и не направихме контрола за което ме е яд. Сега може и да да си запиша някой час да вземем проба пак.

# 431
Моят доста си чете, но понякога си го запазва за себе си, за да не ме товари с допълнителна информация, много добре знае, че най-вероятно съм изчела всичко що има за нещото и не иска да се стресирам допълнително  😅  както споменах и преди малко, гледа да направи всичко възможно аз да съм добре и да ми е спокойно, и съм супер благодарна за това. Наистина е важно партньорът ти да ти помага и да се подкрепяте във всяко едно отношение, а когато става въпрос за бебеправене, в крайна сметка в този процес са замесени двама. Не трябва никой да се притеснява да говори свободно по темата или за неща, които го притесняват. При нас определено аз съм по-емоционалната и реагирам понякога първосигнално, той си ме балансира перфектно, сваля ме на земята и ме успокоява 😅 определено е въпрос на достойнство що се касае “мъжките прегледи”, но пак казвам в бебеправенето всичко е 50 на 50 и могат да се спестят много главоболия като просто свърши в една чаша…

# 432
  • Замък сред облаците
Съгласна съм, че е въпрос на достойнство и го удрят на чест. Ама на фона на всичко, през което ние минаваме, едни изследвания, добавки и преглед - не е сериозно да го избягват като дявол тамян.
Моят чете понякога ама не си казва. А и не знае в детайли какво да търси/чете. Пита ме най-често.
Признавам, че около СГ се беше филмирал нещо и си каза, че е напрегнат, но и не успя да формулира защо, колкото и да го подпитвах дали е от притеснение, че при него може да има проблем. Чак като излязоха резултатите и му казах, че съм доволна (дааа, даже казах че съм щастлива; да го успокоя 🫢😅) взе че видимо се отпусна. А бях доволна, защото подлежат на по-елементарна корекция.
Но още след първия аборт той ми каза, че е готов да се изследва ако се налага и си определихме параметри на стъпките тогава - първо чакахме хистологията, за да видим какво показва; тя пък ни насочи към тромбофилията, оттам изследвах и витамини. Като лъснаха тези проблеми при мен, следващата стъпка бе да определим срок за опити и ако не стане, тогава да изследваме и при него нещата. То пък взе че стана 2м преди да изтече определения от нас срок. Но пък след двата аборта миналата година директно му поставих условията да се изследва, за да продължим. При мен всичко е проверено и каквото трябва пия, нямаше за къде повече да отлага.

# 433
Reina, пожелавам ти скорошен успех! 🍀

ММ също е сложен с лекари и спазване на режими. Пуши по-малко, но пуши, пийваси биричка вечер, понякога усики, ама и доктора му каза нп, щом СГ е добра, от там нататък аз нямам какво да кажа, слуша доктора 😀
Ноо.. още като започнахме опити отиде и си пусна СГ, след година неуспех след препоръка да пусне нова, отиде и пусна веднага. Казва, каквото трябва, ще направим. То е ясно, че повечето “трябва” се падат на нас, но определено не стои безучастен, дори споделя повече с приятелите си от мен, че не се получава, т.е. не го смята за срамно. Даже наскоро чете за сперматозоидите някакви статии и после въодушевен ми разказваше и аз бях “ама стига бе, вярно ли”, да не му сривам ентусиазма 😀
Ако беше нехаен и отказваше да направи СГ примерно, а аз ходя по мъките, щях да се замисля много дали той наистина иска дете и дали аз наистина искам такъв мъж 🙂

# 434
  • На изток от Ада
Моят поне не пие и пуши... Мн рядко алкохол. Цигари не сме пушили.

Общи условия

Активация на акаунт