Чакането ще приключи, чудото вече ще се случи. ~бебеправене 427~

• 34 482
  • 934
  •   1
Отговори
# 570
Полип, миома, хормонално може да е. Поне за тези се сещам аз. Предполагам, че е гледано на ехограф и най-вероятно е хормонално. Ти не беше ли на стимулация за инвитро или се бъркам?
Аз имам такова зацапване, но при мен е веднага след приключване на М и продължава до 10ти 11ти ден. Но не се случва изведнъж от нищото.
Шантал правили ли сте хистероскопия и биопсия, просто питам?

Не винаги се вижда на ехограф полипа. Моя репродуктивен плюс Калчев казаха, че нямам полип, а на хистологията излезе друго. Затова е хубаво след няколко неуспешни трансфера да се направи хистеро или пък след много години опити също

# 571
  • София
Нямам полипи или мома,случва се за втори път. Сенкова каза, че от секциото имам нещо като джобче и може да се задържа там кръв. Но доскоро не съм имала толкова дълго зацапване.
Не сме правили хистеро или биопсия, не сме стигали до трансфер.

# 572
Здравейте!
След всички болести, които ми се изсипаха на главата покрай Коледа и Нова година, си дадох почивка от всичко. Опитите ни продължават като единствената промяна е, че започнах по-малко да го мисля и всъщност е по-хубаво така. И сега идва дразненето и питането ми. През януари не бях редовна с приема на иногинол. Опаковката свърши и тотално забравих да купя нова, а и направих 3 пълни месеца, откакто го пия. Най-хубавото, докато го пиех, бе, че цикълът ми винаги идваше на датата, на която трябваше. Без изненади, без чудене днес ли ще е, след седмица ли ще е. И какво учудване настана за мен, когато този петък не дойде. Ама дори и не напомни за себе си. Имам някакви странни болки ниско, ту единият яйчник се обажда, ту другият, от време на време някой бодеж и подут корем. След съвършено отрицателния тест тази сутрин, който направих, защото цяла нощ сънувах какви ли не глупости и не можах много да спя, съм в чудене - няма бебе, няма и цикъл. Значими опити имахме на 11.01 и 14.01, а датата на последния ми цикъл е 25.12.
И въпросът ми е - инногинолът трябва ли да ме съпътства в живота нон-стоп, за да знам каква ще е продължителността на цикъла ми? Никак не е евтин и при все, че за сега всички изследвания са абсолютно нормални, установи се, че нямам поликистоза, ЩЖ е в топ форма, трябва ли да продължавам да го пия, докога и защо? Въпросите си ще отнеса и към гинеколога, но ще трябва първо да изчакам да ми дойде, за да обсъдим това закъснение.

П.П. Овулация не съм засичала, фоликулометрия правих декември и след потвърждение и съвпадение с болки и т.н., разбирам кога е била този месец, сиреч 14.01.

# 573
  • Замък сред облаците
Първо трябва да установиш дали няма киста/ЗФ или просто О е била по-късно.
Вместо иногинол си купи инозитол само и вит Д, по на сметка ще ти е в дългосрочен план. За нередовността винаги има причина, пък била тя и в липса на витамини и минерали, хормонален дисбаланс извън половите хормони (тоест някъде в хипофизата, надбъбречните, щитовидната, панкреаса), което пречи на процесите да са оптимални дори хормоните да са уж в норми. Примерно ако желязото и вит Б12 и фолат не са в баланс, хемоглобинът може да не е достатъчен да пренася кислород (гледа се средното съдържание на хемоглобин в еритроцитите, не просто хемоглобина). При недостатъчно кислород органите работят на минимум, особено яйчниците, защото не са орган от първостепенно значение за здравето на организма (като сърцето) и тялото приоритизира.
Затова цялостния подход е важен, а не - ако не ти идва редовно, ей ти тия хормони както правят АГтата и форсират репродуктивната система.

Качествено хранене, без преработени храни или на минимум, 8ч сън, много вода и движение/спорт са ключови за оптималнотк функциониране на тялото плюс наваксване на дефицити, ако има.

# 574
shantall , това джобче е това, което оправяхме при мен и за което писа golden вчера - истмоцеле. Ако зачести зацапването е добре да го оценят добре дали има нужда от корекция.

мушу, аз се чудя как изключиха поликистоза при теб, особено с това АМН. Не знам в крайна сметка дали изследва ЛХ заедно с ФСХ, защото не си го качвала, както и ИР. При мен андрогенните хормони също са ок, но си имам СПКЯ и това е неоспоримо. А това, че иногинола ти помага да ти се регулира цикъла, мен лично пак ме насочва натам. Твое си е решението, но аз бих потърсила още едно мнение. За финансовата част, АА ти е дала добър съвет.

# 575
Аз бих изчакала и утрешния (не знам защо снощи реших че е неделя) понеделнишния тест и пак бих пуснала прогестерон. И тогава утрогестана евентуално. ЧХГ отговаряше на няма и 48ч след имплантация в петък, така че не закъсняваш. Днес-утре ли ти е датата за М принципно?

Благодаря ти, АА, ще изчакам значи да видим резултатите утре и ако има нужда, почвам веднага, даже и ако не успея да се свържа с лекаря ми. Супер е рано, знам, но се притеснявам да не изтърва момента евентуално. Успокоих се като прочетох написаното от теб 🤗 Иначе да, датата на чакания Ц е днес или утре.

Последна редакция: нд, 28 яну 2024, 11:05 от Moonlit

# 576
Момичета, от два- три дни имам болки отстрани от ляво срещу гърдите. Притеснявам се какво може да е? Май ще направя почивка с добавките едва ли е от тях, ама не знам защо се филмирам, че може да е от тях плюс антибиотика дето пих.  Нямам идея какво се намира там и на какъв лекар да отида. За сега ще пия само витамин д, б12, фолиева и coq10.  Аз направих една почивка от месец, но след това пак ги почнах. Вие по колко време правите почивка?

# 577
  • Замък сред облаците
Жаки, тия болки ги имах нонстоп преди да родя. И на уз на гърдите съм ходила, нищо няма дори като фибрози там, просто покрай хормоните около МЦ се подуват и болят така отстрани. Естествено, ако те притеснява може да идеш на преглед.
Иначе може и невралгия да е ако не е точно на гърдите а отстрани тях. Нито добавките, нито АБ може да са причина за болки там.

# 578
Жаки, тия болки ги имах нонстоп преди да родя. И на уз на гърдите съм ходила, нищо няма дори като фибрози там, просто покрай хормоните около МЦ се подуват и болят така отстрани. Естествено, ако те притеснява може да идеш на преглед.
Иначе може и невралгия да е ако не е точно на гърдите а отстрани тях. Нито добавките, нито АБ може да са причина за болки там.

Аз съм преди цикъл. Може и това да е. Благодаря АА Heart

# 579
Мушу, и при мен положението е подобно. Този месец ми свърши Инозитола и така и не съм взела още. Преди това 3 месеца ми идваше точно на 27/8 ден. Този месец сънувах как баба ми казва, че съм бременна както и вчера рязко ми се доядоха маслини, а аз маслини не обичам, последно ядох като бях бременна миналата година и като бременността приключи пак не ми харесваха. Не издържах и правих тест сутринта, съвършено отрицателен.

# 580
Слънце, може някой от следващите дни да стане положителен! Blush

# 581
  • На изток от Ада
Хайде Слънце!

# 582
Хем не искам да се надявам, хем.. Имате ли наблюдения кой тест най-рано хваща ЧХГ?  Иначе за сънищата не за пръв път сънувам че съм бременна, че раждам, даже веднъж АГ-то ми ме изроди вкъщи на леглото. Joy

# 583
  • На изток от Ада
Слънце а кога чакаш мц?

# 584
Слънце, успех! Believe pro розовият е чувствителен, както и Престо, ама вторият дава понякога изпарителни черти.

Аз малко взех да се отчайвам от този цикъл. Нямам никакви симптоми за настъпваща О, а вече ми е 16 ден от МЦ. Имам още 3 дни, в които има шанс да настъпи О, ама пак се чудя дали няма да ме пропусне…

Общи условия

Активация на акаунт