Чакането ще приключи, чудото вече ще се случи. ~бебеправене 427~

• 34 406
  • 934
  •   1
Отговори
# 840
Дрийм, много хубава новина! Ти си я очакваше началото на февруари! Честито! Hug Hug Hug
Всичко да бъде повече от добре и да мине леко!

# 841
Честито, Dream! ❤️ Дай боже всичко да е наред!

# 842
Честито, Dream, пожелавам от сърце, всичко да е наред. ❤️ А иначе този тест от къде си го купи😅

# 843
Ами тя АА е обяснила горе долу за какмо става дума преди мен.
По подробните обясвения са материал за цяла лекция по ендокринология. Общо взето ро време на бременност се увеличава с 50% необнодимсста от йод.
Важен е така или иначе примерно не ТСХ а ТЗ и Т4 особено Т4. Както и анти ТРО антителата.
Напиши и тях ако си ги изследвала.
Сега и на мен ми повдигна интереса да почета по подробно защо това е така. Нужно си е обаче малко време да задълбая в тематиката а сега съм навън:blush:
Предложение за мартенската тема :
Мартенски щъркели идват от юг и носят на всички ни бебенца тук!
Дай Боже до тогава всички да сме се изнесли в отчетни теми!
А тук да се споделят само успехи за постигнати положителни резултати!
Канелена бисквитке, нивото ми е 2.42 на ТСХ, и трябва да се свали още, но се чудех каква е връзката между ниското ниво под 2 за забременяване.
АА в известен смисъл ми даде отговор.
2402, и аз това си мислех иначе ще напразен и глупав опит да си хабя ценните яйца. Ще си запиша час-да видим къде.
Има поне месец и половина до контролните изследвания за ТСХ, така че около тях и проверката на проходимостта да се пусне СГ, че ММ е достатъчно стресиран вече - ходи на зъболекар, на работа, на лекции, февруари ще учи за изпити пък и зодията и асцендент - все в огнени знаци. Няма да повреждаме със стрес ценния материал.
Благодаря, момичета!
Хубав ден!

# 844
И аз да си помрънкам - майка ми идва на гости в петък, трябва да се подготвя с мнооого търпение... радвам се, че ще я видя, но и знам какви приказки пак ще слушам

И нещо, което ми повдигна доста днес настроението, не знам защо, но видях, че няма нова тема и пуснах дати на Рейв, нали за пръв път ще следим фоликулите при АГ може това да ми е на късмет

# 845
Надявам се нямате против въпрос малко след бебеправенето, но се чувствам още в преходна фаза. Най-накрая чух от гинеколога ми, че тестът изглеждал положителен и да почвам Утрогестан. Сега, объркана съм - прогестеронът ми си е ок. Има ли шанс да предозирам или да навредя на бебето с много прогестерон ?

# 846
На толкова ранен етап не мисля, че е проблем ако искаш да се презастраховаш с Утрогеснан при добър иначе прогестерон.
Има разни теории за предозирането на прогестерона при бременност с момченца, но няма май сериозни проучвания по темата. А и се отнасят за по-късна бременност.

# 847
Благодаря ти, Синамън! Аз нищо конкретно не можах да намеря и сега се чудя дали не ме пускат на конвейера със стандартна препоръка...

# 848
Благодаря ти, Синамън! Аз нищо конкретно не можах да намеря и сега се чудя дали не ме пускат на конвейера със стандартна препоръка...

Не се притеснявай. До 12 г.с е хубаво да приемащ прогестерон. Ние след трансфер приемаме инжекции, плюс вагинално, дори прогестерона да е ок. Аз преди трансфер имах прогестерон 23 ng/ml и бях на дуфастон и циклогест 2х1. Така че не виждам и при естествено забременяване да не ок да се приема

# 849
Moonlit, не знам дали ще те успокои това, но при инвитрото на мен не ми е изследван прогестерона нито веднъж, бях на дуфастон 3х2 + утрогестан 3х2 (общо 600мг), при втори опит дуфастон 3х2 + циглогест 2х1(800мг). Бърбори си зад гърба ми 2-годишното момченце от първия опит и за щастие за момента нямам наблюдения прогестерона да му се е отразил негативно.
Скрит текст:
Ще направя една вметка тук. Тъй като и аз съм ги чела във форума твърденията, че високия прогестерон вреди при бременност с момче, бях седнала да се ровя по темата един ден. Намерих тогава само едно качествено проучване върху овце, при което се установява, че при настъпване на полова зрялост повече проблеми с оплодителната способност се наблюдава в групата, при която е приеман прогестерон по време на бременността. Все пак заключението от проучването беше, че не е ясно дали ще се наблюдава същия резултат при хората и засега съотношението полза:риск при приема на прогестерон при хората е в полза на 'ползата'.

# 850
  • Замък сред облаците
Няма проблем с утрогестана. Със сина ми взимах 800мг (2х1 циклогест) до 14 седмица, нищо му няма. Ония теории само Сигридов ги има, никъде няма инфо другаде за тях.

Редактирам, че съм писала последна. Тая Е.коли много модерна бактерия, и аз цъфнах.

Последна редакция: ср, 31 яну 2024, 16:33 от АА

# 851
Няма проблем с утрогестана. Със сина ми взимах 800мг (2х1 циклогест) до 14 седмица, нищо му няма. Ония теории само Сигридов ги има, никъде няма инфо другаде за тях.

Редактирам, че съм писала последна. Тая Е.коли много модерна бактерия, и аз цъфнах.

Добре дошла 🤣🤦‍♀️Дано бързо се пребориш... Какво лечение ще ти назначат?

# 852
Включвам се с още един въпрос - мисля да изпратя ММ на изследвания - пкк, урина, тсх, т3, т4, тат и мат. Обаче, дали е проблем прием на вода, защото е с ниско кръвно по принцип?

# 853
Включвам се с още един въпрос - мисля да изпратя ММ на изследвания - пкк, урина, тсх, т3, т4, тат и мат. Обаче, дали е проблем прием на вода, защото е с ниско кръвно по принцип?

Задължително трябва да пие 1-2 чаши вода ( аз дори пия 500 мл) преди взимането на кръв, защото тя разрежда кръвта и се взима по-лесно. След взимането вече може да яде шоколад или кола, за да не му прилошее.

# 854
  • Замък сред облаците
Билийв, сега писах на ЛЛ по вайбър и чакам да каже дали ще ми изпише нещо или ще ме праща на уролог. Надявам се на ципрофлоксацинче, много го уважавам 😅
Да чукам на дърво, нямам големи оплаквания, мислех че са песъчинки.

Общи условия

Активация на акаунт