🦊 ЧААТАЙ УЛУСОЙ 🦊 ТАЛАНТ И ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ 🦊 ПРОЕКТИ, ПАРТНЬОРИ И ПРИЯТЕЛИ 🦊 ТЕМА 3

• 23 961
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Интересно дали още първата серия е блокирана за Турция.
Серенай има много хубав глас. Интересен.

Това го споделям с леко намигване. Хубава е, но нямаше достатъчно чесан за моя вкус.

Последна редакция: нд, 04 фев 2024, 13:26 от gerryto_2

# 601
Аз все още си мисля, че Чачо е по-обичан навън. За жалост това влияе само на социалните рейтинги. Той сам се изолира от турските зрители с отиването с в Нетфликс. Но пък виждаме какво гледа турската зрителна маса, така че той си е прав за себе си като снима предимно на платформа. Както казах и вчера, тези турски сериали не са за него...просто не се вписва в натурела му.

Не знам защо тук така стоят нещата, но съм чувала, че спират онлайн каналите по време на сериала, а за такъв случай като този, не съм чувала. Те така спират международната маса.
Що за тактика да караш някой на сила да гледа даден сериал. Те не го пуснаха, когато се събираха зрителите, а сега когато хората са си избрали утвърдени сериали. Грешката си е в телевизията. По това време можеш да привлечеш само, ако е нещо невиждано или засягащи някои техни теми, които не желаят да са на показ.
Ще видим и това колко ще им помогне.
Аа, сетих се и за сериала на Ханде и Бурак. И него така се чудеха кога да го пуснат, после беше същата несериозна работа като сега, местиха му дните и го финализираха, а имаше доста международна публика, даже и някаква награда взе...абе тия от Фокса са гола вода.

Последна редакция: нд, 04 фев 2024, 13:41 от jackie.

# 602
Не знам дали е тяхно дело и дали изобщо имат право да го правят.
Просто споделих фактите. 3 епизод е блокиран за Турция.
Това едва ли би променило ситуацията.
Може би трябва да се замислят и за други неща.
Четох коментари в мрежите, някои верни, други злобни, но ние трябва да бъдем реалисти, доколкото можем, като фенове на Чаатай.  Всички бяхме на мнение, преди излъчването на първия епизод, че в петък ще има голяма конкуренция между нашето шоу и другите две, които вече имаха голяма аудитория и рейтинг.  Трудно се бори с публика, която вече е лоялна към другите проекти.  "Gaddar" беше силно очакван от публиката,  особено завръщането на Чаатай в телевизията след почти 7 години.  Името му винаги е било гаранция за добра продукция и всички бяха убедени, че "Gaddar" ще смаже публиката на състезанието.  
Но една птичка, пролет не прави!
Чаатай направи грандиозно завръщане, но  хората имат забележки към  сценария, режисурата и част от актьорския състав.  Това, което публиката очакваше, не се случи, а именно екшън сериал и зрелищна трансформация на главния герой Дахан от добро, семейно момче в престъпник (дори и против волята му).  Сериалът става все по-сантиментален (не ме разбирайте погрешно, че не харесвам тази страна), но все повече се набляга на любовната история с Айдан.  По този начин "жестокият" Дахан показва повече от своята чувствителна страна, за сметка на екшън сцените.  Балансът на сценария трябваше да клони силно в полза на действието, а не на чувствителната, романтична страна.  Така, въпреки че Чаатай изиграва безупречно по-трудните, по-борбени сцени, те бледнеят в сравнение с  по-дългите  сцени на  чувствителния  Дахан.
 Също така актьорите, участващи в действието, трябваше да бъдат използвани повече, например Onur Saylak (Müdür), който е ключов зъл герой.  Всички се оплакват в мрежите от малкото и кратки сцени с него.  Същото и с другите добри актьори в актьорския състав.  Картината вътре в мафията трябваше да бъде по-подробна и конфликтите да бъдат представени много по-широко.  Сценаристът, от друга страна, предпочита битовите сцени, с приготвяне на храната в кухнята и сцените между Дахан и Айдан.   Аз лично не се оплаквам, но заглавието и малкото реклама преди излизането обявиха нещо друго, екшън сериал, не романтика. Дори и ние се чудех че как ще го възприемем в тази роля. Персонажът на  Айдан, който трябваше да бъде някак на заден план, дори и да е главният герой, поради естеството на темата, изведнъж излезна на преден план, преди „лошите“ герои, с които Дахан се бори.  Да, вярно е, че тя си пасва  с Чаатай  и дори имат забавни сцени заедно, но сценаристът, продуцентът, не знам кой, започна да я  поставя  много повече отпред, отколкото трябваше.  Освен това сценаристът се опита да пресъздаде някои сцени от предишни проекти на Чаатай, вероятно опитвайки се да привлече и феновете на тези сериали.  Например сцената, в която Айдан зашива раната на Дахан у дома, точно както в AFK.
Има и други сцени, които напомнят за миналите му сериали. Сцените с пеенето в колата, на ферибота и т.н. Както и да е, това не е най-големият проблем. Сцената, която ме шокира още вечерта, когато гледах епизод 3 беше тази със забития в гърба нож. Как си мисли режисьорът, че ранен човек, макар и повърхностно, ходи така небрежно със забит в гърба нож? Дори се бие!   А то всъщност се оказа, че не е повърхностно, тъй като раната трябваше да бъде зашита...  Сцената беше, поне за мен, безумна.

Чаатай е  безупречен и на мен сериала ми харесва, но нещо трябва да се промени в сценария може би.
 Тази история не позволява на важните герои да се разгърнат, а усилията и сериозността на Чаатай не покриват всички изисквания на публиката за екшън сериал.  Темата на сериала е много атрактивна и предизвика интерес от самото начало, но, както казах, еднa птичка пролет не прави...

Последна редакция: нд, 04 фев 2024, 13:51 от NeZ_9

# 603
Ама то не може от раз всичко да се разгърне. За мен сериите са си динамични. Все още сме във въведение на героите. За мен проблема не е сериала, а деня и времето. Такъв тип сериал зимата не се започва.

# 604
Така е,Жаки!
Да говорим за "Gaddar" сега, когато много добре знаем, че тези епизоди са снимани отдавна, е все едно да говорим напразно... Надявам се оттук нататък да се направи нещо повече на ниво сценарий, предвид реакциите на феновете в мрежите .
 Ще видим дали тази предприета стъпка ще принуди феновете, които гледат "Gaddar", да гледат епизодите на живо и така да допринесат за рейтинга (разбира се, ако няма сайтове, които теглят всеки епизод и го публикуват там).  Надявам се и вярвам в повишаване на рейтинга.
 Fox Tv печели пари от предаването на живо, и от повторението,така че всичко това трябва да е в положителен, растежен баланс.
 Всъщнос оценка 4 не е лоша оценка момичета!  Има много сериали с такъв рейтинг, които имат дори  и втори сезон.  Не е нужно да драматизираме толкова, защото дори и тогава не можем да променим нищо.
 Както всички очаквахме, грешката беше изборът на деня на излизане на "Gaddar", но знаем само процента, а не колко зрители всъщност гледат проектите.  Петък обикновено е най-гледаната телевизия.  Така че можем да тълкуваме, че оценка 10, получена в четвъртък или сряда, е еквивалентна на оценка 6 в петък.  Петък е най-конкурентният и не непременно заради текущите проекти, но и поради факта, че денят  е много по-спокоен, като началото на уикенда и повече хора гледат телевизия.
Така е навсякъде по света, петък е за разпускане за тези, които са приключили една работна седмица.
 Надявам се на по-висок рейтинг и се доверявам на Чаатай!
Между другото, арабските фенове също не гледат Youtube, но според мен по съвсем други причини. Както и да е, платформата Shahid вече купи сериала. Така че, това за блокирането на YouTube за турци може и да е добър ход.
Ще видим следващия петък,а междувременно  ние ще подкрепяме Чаатай и  екипа на "Gaddar"до края.💪

Последна редакция: нд, 04 фев 2024, 20:31 от NeZ_9

# 605
Нези, колкото пъти са се съобразили с феновете, толкова пъти сериалите отиват към спадане на рейтинг и финал. По добре да си вървят по начертания път, защото сериала си е хубав и поне до май месец не вярвам да го спрат. Просто няма да има втори сезон. Със сигурност нямат определен брой серии, на изчакване на рейтингите са. Ако имаше определен брой, щеше вече да се знае. И на Семейството, и на Фарато си ги казаха още в началото, че ще са определен брой. Тук ще зависи от рейтинга. Но дори да е с 10 - 15 епизода, ако са хубави и стегнати още по- добре

# 606
И сега "Gaddar " не е в лоша позиция,  от тук нататък се надяваме да блесне!
Като тази красива усмивка!

# 607
Аз смятам, че ако гледаме рейтинги трябва да го сравняваме само с други екшъни. Това ми е малко като да сравнявам стани богат с кулинарно предаване. Просто публиката е различна. В този ден явно конкуренцията е голяма.

Нези, аз затова казах, че на мен сцената с ножа ми беше комична. И определено последният епизод имаше по-малко екшън. Аз не разбрах как умря брата на Сафет. Ако е умрял, защото не го показаха. Какво, жив ли го зарови?  Тук наистина показваха предимно историята на Айдън и Дахан и по-малко битки. Тази серия дори нямаше поръчка.
Хубаво, че обърна внимание как разчитат повече на битови сцени. В тази серия можем да преброим сменените чаршафи и да отбележим една нова рецепта.

Аз след второто гледане имам една забележка, която още от Кюбра си мисля. Там го съблякоха по гащи и потник. Не беше подходящо за точно този сериал, но явно са искали да привлекат и онези почитателки на Чачо, които го харесват предимно външно. Не знам, колко се е получило, но после постоянно срещах тези снимки в инстаграм.
Сега сцената със свалянето на панталона е като същата в айлето. Но оригиналната беше забавна, тази по-скоро странна. И държаха да го покажат гол та затова го кърпиха, но сцената беше не от най естетичните. Явно няма 6 реда плочки та го бяха прикрили с една табуретка и не знам колко фенки са активирали. И в другите му сериали ми е било тъпо някой път като го съблекат, за да зарадват публиката. В повечето случаи няма много връзка с действието. В приливите имаше една реклама на дезодорант, която така се смях като я гледах. Ама затова им плащат. За мен едно е фотосесия, а друго е телевизия.

# 608
Така е, Гери! Но, както знаем има фенки, които само на това се радват! Grinning
Аз предпочитам да го гледам в очите, но някои гледат другаде...
Дори не им трябва да гледат самия филм.

Да, определено Фатма анне има много чаршафи! Joy

# 609
Така е, Гери! Но, както знаем има фенки, които само на това се радват! Grinning
Аз предпочитам да го гледам в очите, но някои гледат другаде...
Дори не им трябва да гледат самия филм.

Да, определено Фатма анне има много чаршафи! Joy
На тази снимка очите не са неговите. Неговите са много по-тъмни.
Иначе и аз го харесвам без дрехи, но трябва или да е оправдано или да е на снимка. За Кюбра дори го смятам за нередно.

Някой запита ли се какво стана с дупката в палтото? Аз още се питам. И откъде Айдън всеки ден е с различни дрехи и обувки? Тя нямаше никакви вещи. Това е от мен и детайлите.

# 610
Очите му се променят в зависимост от светлината. Тази снимка е "светната" повече и затова изглеждат така.
Ако е оправдано показването без дрехи, да, но като е самоцелно не ми се връзва.

Последна редакция: нд, 04 фев 2024, 15:35 от NeZ_9

# 611
В Гадар, Чачо да го разсъблечат съм ОК, но в Кюбра....тц, много ми идва пошло и не на място.
Да не говорим, че и не изглеждаше добре самата гледка.
Аз съблечен харесвам Джан...прелест.
Айде давам ви да си оплакнете окото

# 612
Ех, Жаки, не пропусна да го споменеш Stuck Out Tongue Winking Eye . Не ти се сърдя. Този твой любимец май не излиза от залата.

# 613
Е,Жаки, не може всички да изглеждат така! Hug
И Чачо няма да го върнем! Wink

Ако  се чудите каква гривна
използва Дахан- това е гривна за
оцеляване, използвана от парашутисти,
лагеруващи, туристи, войници, има
вграден компас и свирка.
Може да е интересно да се знае. Wink

И малко екшън зад кадър от "Gaddar"

И от "The Protector "

# 614
Ех, Жаки, не пропусна да го споменеш Stuck Out Tongue Winking Eye . Не ти се сърдя. Този твой любимец май не излиза от залата.

Не излиза Гери!
А сега се подготвя да снима и сериала Сандокан и представяш ли си, колко по-апетитен ще е?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Да си минем към Чачо

Чаатай за играта на Гьохан в Kübra:
Гьохан е много по-различен от героите, които съм играл преди. Усилията му да се извади от драмата в живота си с вярата си, но и да се изгуби във вярата си. От една страна, давенето в силата да бъдеш "избран", а от друга страна, борбата му да балансира тази сила, накара характера на Гьохан да се почувства истински.

Общи условия

Активация на акаунт