Всякакви въпроси за кафемашините Тема 4

• 38 023
  • 782
  •   3
Отговори
# 450
Кой модел е този Ронсън, снимайте го за да не го купуват хората.

Това е с кафе Милано на Тчибо с тази кафемашина, купих я за 199 лв https://www.technopolis.bg/bg/Espreso-kafemashini/Kafemashina-CA … R-ES-300/p/801865

Има и по-евтини такива машини, същите едно към едно, но с други търговски марки.

# 451
Тази машинка има ли възможност да задържи налягането на 8-10 бара и да не го вдига повече?

# 452
Не съм я виждала да вдигне над 7-8-9, мислех че не може, колкото и да е натъпкано кафето. Това е търсения ефект, така ли? не знаех.

# 453
Съвсем може и да е от машината без да има проблем. Бяха ни подарили една Ронсън от метро - уникален боклук, след няколко месеца мъки отиде директно в кофата.
Ей това трябваше да го прочета по-рано!
Пробвали сме с всякакво кафе, в къщи на моята Делонги Дедика залагам, че  и Нова Бразилия да сложа, ще изкара супер кафе.

# 454
Не съм я виждала да вдигне над 7-8-9, мислех че не може, колкото и да е натъпкано кафето. Това е търсения ефект, така ли? не знаех.
Да. Това е близко до налягането, с което работят професионалните машини.

# 455
Здравейте, търся си кафемашина за офиса. Ще в ползвам само аз, две кафета на ден. Предпочитам нещо малко, с дози. Моля за предложения, тъй като нямам никакъв опит с кафемашините.

# 456
Неспресо ги хвалят, някой от моделите им. Или Кафисимо ако намериш на промоция с голяма кутия с много различни видове капсули.

# 457
Търся да си закупя еспресо машина за път, по възможност комбинирана - за капсули и мляно кафе. Някой има ли опит с този вид машини? Не ми се иска да взема някой боклук.

# 458
Търся да си закупя еспресо машина за път, по възможност комбинирана - за капсули и мляно кафе. Някой има ли опит с този вид машини? Не ми се иска да взема някой боклук.

Какво значи "за път"? Аз за пътуванията си имам това:

https://wacaco.bg/kafemashini/nanopresso/

# 459
Знам че всичко е до вкус и строго индивидуално, но какво кафе на зърна бихте ми препоръчали. Имам Delonghi Dedica и същата кафемелачка. И тъй като пакетите които се продават тук са основно по 1 кг. процеса с пробването на различни видове става доста бавно. Какво ще кажете за Dallmayr Crema d'Oro или пък накоя Лаваца? Eduscho(старото Чибо) също имат десетки видове които по опаковка са доста симпатични Grinning
Правя си капучино, не пия чисто кафе ако това ще ви насочи по-добре.

# 460
На мен Illy ми е вкусно с мляко - на капучино, иначе като еспресо само е чиста боза.

# 461
Едушо не съм пробвала, от Тчибо харесвам кафето Милано.
Кафе Вариационе пише че е за кафе с мляко -https://www.myness.bg/product/7389/kafe-na-zarna-tchibo-variazione-1kg.html , защо ли?

# 462
Знам че всичко е до вкус и строго индивидуално, но какво кафе на зърна бихте ми препоръчали. Имам Delonghi Dedica и същата кафемелачка. И тъй като пакетите които се продават тук са основно по 1 кг. процеса с пробването на различни видове става доста бавно. Какво ще кажете за Dallmayr Crema d'Oro или пък накоя Лаваца? Eduscho(старото Чибо) също имат десетки видове които по опаковка са доста симпатични Grinning
Dallmayr Crema d'Oro ми е изключително кисело кафе също като Melitta. Не ми харесва.
Предпочитам и пием Lavazza Crema Classico много приятно. За сравнение Lavazza Crema e Aroma ми е силно. Кафето определено е въпрос на вкус.

# 463
Dallmayr Crema d'Oro ми е изключително кисело кафе също като Melitta. Не ми харесва.
Предпочитам и пием Lavazza Crema Classico много приятно. За сравнение Lavazza Crema e Aroma ми е силно. Кафето определено е въпрос на вкус.

Оооо много благодаря. Мразя кисело кафе. А точно на Dallmayr Crema d'Oro се бях засилила. Понеже виждам че много го купуват...

# 464

Какво значи "за път"? Аз за пътуванията си имам това:

https://wacaco.bg/kafemashini/nanopresso/

Не показва конкретен модел.
Много от моделите работят с топла вода, което за мен не е ок. Моята загрява и е със зарядно за кола. Кафето бива, но не е нещо особено.
Кафе на зърна препоръчвам от някои от специализираните магазини, например в кафемаркет има супер кафета. От по-популярните харесвам престижа на ковим

Общи условия

Активация на акаунт