Февруарчета 2024 - Тема 11

• 41 704
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
аз съм утре сутрин на ЖК, и следящия каза, че щял да го дава - питах не му ли се струва рано (все пак термин е 3/3) той каза "не, ако трябва ще ти го удължа". Т.е  сигурно и той си мисли, че ще влезем във февруарчетата... 🤔 както и да е..

Криси, задавах въпрос и тук, и в януарската група, но никой не отговори; обаче в поста ти намирам отговор (или поне важи за Никола), че си спазва режима от периода в корема 😬

# 511
  • София
Ти намираш отговор, а аз надежда - нашият спи нощем!

# 512
А на мен на 25 януари не ми издадоха 45 дневния, нито направление за хоспитализация, защото били спрени женските консултации ...Сега съм на 8 февруари в 36+1 и тогава всичко УЖ ако са пуснати женските консултации....Термин 6 март. А скоро спирам  магнезия, кака родена 37+2 😉 Каквото такова, усещам съм,че съм готова и ще е до 2 седмици три макс. Всеки ден си имам оплаквания,контракции подготвителни много и дупето ми се разшири и боли доста.

# 513
  • София
Криси, задавах въпрос и тук, и в януарската група, но никой не отговори; обаче в поста ти намирам отговор (или поне важи за Никола), че си спазва режима от периода в корема 😬

Freziya, режима явно вече си е създаден още преди да помислим за такъв 😆

# 514
Да ви се оплача, от 2 дни съм хоспитализирана Sad точно влизам в 35 гс. и получих кафеникаво зацапване вечерта и в ужас директно запалих към спешното. Пуснаха ми изследвания кръв урина, всичко изгл ок, бебо на доплер също изглежда добре. Мерят ми тонове по 3 пъти на ден. Около 2100гр. е, казаха че върви ок за седмицата, макар и малко дребен.
Няма разкритие, няма отлепване, единствено чакаме микробиология да няма някаква инфекция от влагалището, което не би било приятен вариант.
Вливат ми ударни дози кормагнезин и лежа почти постоянно, но стана ли, веднага се появява зацапване пак. Нямам болки, но пък контракциите ми адски много зачестиха от снощи и ги усещам много по-силно, а не както бяха от 5-6 месец, чак до врата и главата.. много се притеснявам да не тръгне да излиза толкова рано, поне някои друг грам да качи още

# 515
LaFilleDeLaMer, аз също родих дъщеря ми рано, в 38 г.с точно. Сега второто бебе се смъкна рано, имам контракции и то на няколко пъти болезнени, болки в кръста и какво ли не, ама ей го къде е идва 39 г.с. и раждане не е започнало. А бях сигурна, че заради кратък цикъл и ранна овулация термина ми не е изчислен правилно и пак ще родя по-рано. Сега се притеснявам да не пренося.

# 516
Историята за раждането се забави, понеже вчера вечерта излезнаха кръвните на бебка и се наложи да я сложат в кувьоз на антибиотик, някаква инфекция е хванала Sad А моите кръвни си бяха окей последните, така и не е ясно откъде… Та сме много притеснени с ММ и чакам днес в 12 да си я видя

# 517
Честито на всички майки, бързо възстановяване и здрави и спокойни бебета!
Deizy17 дано се стабилизират нещата, хубавото е че вече сме си напред, бебетата са развити, аз така се успокоявам.
Сънят при мен е мираж вепе от над месец не знам ори вас как е. Бебето е толкова високо и киселините ме убиват, от всичко излизат, дори да не ям часове преди сън отново ги има. Пия каквото мога, но вече всякаш не действа, в 2 3 е пика на киселините и се почва кашлица, абе ужас. Място не си намирам, но въпреки това датата за секциото е след 2 седмици, когато ще съм 39г.с., та се моля да си я дочакам, колкото и некомфортно да ми е.

# 518
Честити нови бебоци 😍
Козметика - имам някакви тестери на козметиката BABE. Имаме позната която е дистрибутор за България и ме затрупа на Бебеманията, та ще ги тествам първо тях.
https://salvia.bg/bg/brand/34-babe?gclid=CjwKCAiAk9itBhASEiwA1my … iknRoC40sQAvD_BwE

Имам и на Бочко някакви неща и като цяло ще видя какво ще се хареса.. ако не, просто ще отида до аптеката, която е на 3 мин от нас да взема Биодерма.

Аз от няколко дни гледам, че имам някакви жълто?? Течение 🤔 преди няколко дни слагах Арилин, защото ми излезе анаеробна инфекция в микробиологията, но това течение не мисля, че е свързано..
Някакви идеи? Да не е свързано с тая тапа? Едва 36 седмица съм, не съм психически готова 🤣

# 519
  • София
Момичета, що се отнася до тапата, от четвъртък съм без такава. На прегледа имах 1.5см разкритие /никакви контракции не съм имала/. Вече съм в 39гс и никакви индикации за раждане. Утре съм на тонове и ще искам АГ да гледа водите на ехограф, днес съм станала с факсове, по темата.

# 520
Иве, и аз си ходя от миналата сряда с разкритие тя каза 1см. Имам някакво падане на тапа, тогава ме прегледа и каза че всичко било нормално- поисках дата 5-7-8 Февруари за секцио, тя ми каза нека изчакаме малко, въпреки че бебето върви със седмица напред … Сега в петък съм на тонове, контракции нямам, или поне не разбира, само стягане на корема и при движиш ние напрежение много ниско долу, все едно бебето ще падне 🙄

Момичета, що се отнася до тапата, от четвъртък съм без такава. На прегледа имах 1.5см разкритие /никакви контракции не съм имала/. Вече съм в 39гс и никакви индикации за раждане. Утре съм на тонове и ще искам АГ да гледа водите на ехограф, днес съм станала с факсове, по темата.

# 521
  • София
Ъпдейт от мен: изследванията не бяха по-добре, даже малко по-зле, но уж нищо драматично. Ще продължаваме да следим кръвни показатели и секциото ми е изместено вече със сигурност за началото на 38 седмица, освен ако не се случи някаква спешност.
Снощи пак сърбежи и неспане, но съм докарала някак си 4 часа Simple Smile Сухи тренировки  за смяна на режима… дано малкият да е окей и да продължи да спинка нощем.

# 522
НямаСмисъл, аз съм със същото жълтеникаво течение от седмица. Бях на частно,  страх ме беше да не е от серклажа. Казаха, че той държи. Водите в норма, микробиология чиста, плацента 2 степен. Какво е - не знам, но още си потича слабо от време на време и ми вкарва притеснения. Секциото ми е чак след 10тина дни. Обаче вече имам подготвителни контракции, особено вечер.
Пропуснах да попитам кога да спра желязото, магнезия, фолиевата. Някой случайно да се е сетил да попита? И още нещо (малко неудобно) - как се справихте с епилацията? Колко време преди раждането трябва и успяхте ли без чужда помощ?

# 523
Тони, все се надявах да отмине тази гадост по- бързо, но явно не е така просто, вярвам ,че бебчо е добре и докторите си знаят работата, а ти - не знам как издържаш😔, дано мине по- бързо
Purrple92, стискаме палци бързо да се оправите,явно не може без притеснения😒
Няма Смисъл, не е тапата според мен, в повечето случаи е примесена с кръв или кървави жилки и слузесто, аз също тези дни имам като едно бледо жълто зацапване, но утре съм при док и ще питам.
Иве, вече си 39 и наближава момента😉

# 524
  • София
Together_forever, аз питах за добавките и ще си пия всичко до секциото: Б12, Д3, магнезий (защото е секцио, иначе щяхме да го спрем, предполагам), желязо, фолиева и сега и тези за черния дроб. В болницата ми казаха да не нося нищо - имали си всичко, вкл. Фраксипарин.
За епилация се оправям някак (сигурно не перфектно) с един тример, който имам. Но ако не успяваш сама, в болницата има кой да оправи работата; поне така пише в сайта на Надежда, не знам за другите. Една приятелка преди години караше мъжа си да помага.

Общи условия

Активация на акаунт