За изхождането, закаляването и кърменето на поискване - част 2

• 27 035
  • 426
  •   1
Отговори
# 360
   Иначе определено Николета откакто ходи стабилно ми отказва ЕБХ-то . Колко ли време ще продължи?

Откакто проходихме имаме почти нулев резултат. Същото ми сподели наскоро и друга майка. Така че се наложи да си изчакаме "стандартната" възраст за учене, бършейки локвички и акита. Вече отново имаме напредък, но този път със съзнателно отношение към гърнето.

# 361
При нас също има връщане назад, всичко си казваше до преди 2 месеца, сега сме по зле и от започването ни , не казва и имам чуството че нарочно го прави, май нямам избор освен да изчакам. Така и аз се изнервям и нищо не става.
Приемам съвети всякакви.

# 362
   mimsat, една огромна  Hug от мен! Страхотни сте, продължавайте все така!  bouquet

Поли, много се радвам да те "видя"! Hug

След известна "нощна пауза", тоест ме беше обхванал мързел по отношение на нощното пишкане,
а именно защото Малена пишкаше по ен пъти на нощ, от няколко дни пак е по гащи и опититте ми
да я изпишкам, когато помрънка или след сукане нощем, остават "възнаградени" с няколко капки и
недовослтво, след което на сутринта след събуждане, тя се изпишква в гърнето обилно, така да се
каже. Simple Smile Изводът ми е - не ще да пишка нощем, обаче само, когато е с гащи... Като чели прави разлика?!?

# 363
  • Чехия
Привет момичета newsm51 с радост ще следя темата и бавничко ще се опитам да следя сигналите на бебка...
За сега сме на пелени, ето как изглеждат..  http://ivalex.multiply.com/photos/photo/21/14
Иде зима и ще се радвам да намаля броя им...акото ми е ясно..и с него ще е лесно.
Успех

# 364
   Поли, много се радвам да те "видя"! Hug

Hug

# 365
Туй за китайчетата баща ми ми го е разказвал отдавна. Преди години ходеше доста често до Китай, та отначало му беше много странно, а сега ми го припомня - Малките китайчета по цял ден само по гащи (като циганетата) ходят и даже имат по една дупка на гъзето, та да не се налага да ги свалят като ходят по нужда  hahaha
А ние сме вече 5 месеца без дневен памперс.. Само нощния не мога да махна, защото е малък празник приспиването  ooooh! А вдигна ли го да пишка, после 2 часа си играе и чак тогава се сеща да спи.. А не мога да правя такива неща  Tired И без туй се буди по 20-30 пъти да суче, че и ако за пишкане трябва да се размърдвам то по-добре да не лягам  Crazy
През деня понякога ми се прави на интересен или сърдит ако сме вкъщи - идва пред мен изпишква се и бяга и се хили. Ау полудявам така. И колкото и да се карам и обяснявам - няма - влезе ли в серия по 10 чифта гащи може да намокри за 1 час ей така за играта  Crazy Ама то мойто е голяма дивотия  Twisted Evil
А напоследък като се захлади забелязвам, че започва да пишка по-често.. Явно му става хладничко ли и аз не знам  newsm78, но бая съкрати интервалите - може и на 10-15 минути, а лятото е изкарвал и час и кусур без да пишка.. Явно жегата и потенето си казват думата.
А най-много мразя, че не иска да ми каже, че му се пишка.. Най-често пиква по малко в гащите, колкото да ги намокри и се дърпа долу.. Ама съм се запасила аз с 30 чифта гащи  Mr. Green да има  Mr. Green

# 366
  • Пазарджик
Анна благодаря ти  Hug
Аз да ни похваля. Тази нощ останахме сухи  Crazy Много и се зарадвах на Катерина. Пишка и двата пъти като се хранихме. Въпреки, че ми се спеше, някак си се бях надъхала от това, че споделих тук напрадъка ни. През деня също останахме сухи - имаше само един фал, но то защото аз се забавих. Дори на разходката не пишка, но тя сега е малка и спинка. Като се върнахме и се събуди веднага я изпишках и памперсът остана сух. Та мога да кажа, че днес дори и 1 памперс не сме хвърлили  bowuu

Анна, за нощтното пишкане и гащите - има логика, защото може да се усеща, че ако се напишка и мама не се събуди навреме ще е мокро на дупето.

# 367
Аз да си призная,нощем не го изхождам дребния EmbarassedТака хубавичко си спим и се кърмим в просъница,че не ми се ще да будя и себе си, и него, за да го изпишкам Embarassed
Но сутрин памперса е доста тежък,което говори,че поне две-три пишкания има за нощ.
Дали да не го изпишквам и нощем- притеснявам се,че като се държа денем по един начин(изхождам го ),а нощем по друг(оставям го да си върши работата в памперса) няма да го объркам Rolling Eyes

# 368
  • Пазарджик
Привет  Hug

Да ви питам, възможно ли е бебе на 40 дена да се стиска? Щото Катерина две поредни нощи остава суха, а не съм я изпишквала, че ми се спи много. Сутрин от 5 като почне да нервничи в просъница, та до 7 на пресекулки. И тогава като я слож на гърдата над легенчето и се изпишква веднага и мирясва. Направо съм в шах  Shocked Та реших да я изпишквам сега, да не се стиска толкова милото. От разходки също се връща суха. Е днес например даже се и хранихме навън и като се прибрахме - суха. И друго нещо - през деня я държа с гащички и памучно парче - ми него си го подмокря като стой та гледай. Но само сутринта, първия сън. Странна работа - в памперса стиска, в гащите не.
Малко се притеснявам това стискане да не и навреди по някакъв начин, ама не виждам логика де.

Иначе майка ми като гледа как почва яко да нервничи и да мрънка като не и се обърне необходимото внимание и като я взема се изпишква, казва - дупе да и е яко на майка ти сега. Вместо да си те остави да си се изпишкаш в памперса, тя сега ще трябва да те държи винаги. Каква логика само  #Crazy Аз пък и казвам - добре де, каква е разликата дали сега или след година примерно. Да не би и тогава детето да го оставям да пишка в памперса или гащите само да не си разваля спокойствието  newsm78 Такива разсъждения са ми много странни. В края на краищата те децата разчитат на нас, на кой друг? Тъй че трябва да отговаряме на нуждите им - от сега винаги ще са преди нашите, просто е неизбежно, всеки родител мисли първо за детето си и после за себе си. То това е като кърменето на поискване. Като питам и майка ми и педиатърката - е добре де, като толкова държите на този режим на хранене и пропускане на нощното ядене, обяснете ми доводите ви какви са. И като се почне - ми така ще ти е по-лесно на теб. Хубаво бе, аз ако исках да ми е по-лесно, нямаше да раждам. Може ли детето да го държа гладно, щото на мен ми е  по-лесно така  ooooh! Луда работа

Отплеснах се. Хайде лека нощ ви желя  Hug

# 369
    Здравей mimsat! 
  Не знам дали е стискане това или някакъв навик вече (всъщност кога започнахте?). Малена още от съвсем
новородена по-често не пишкаше нощем и аз дори се бях притеснила и попитах акушерката ни нормално ли е,
а тя каза, че това е много добре, но нищо повече не ми обясни (сега подозирам, че и е известна ЕБХ, но нищо
не ми е казала Wink ). Аз доста по-късно започнах да я изпишквам, на 4,5 месеца. Тоест, искам да кажа, вероятно
така са си устроени бебетата, а ние ги "разваляме". Simple Smile  Предлагам ти, за да не се притесняваш, че се стиска,
да и предлагаш по-често да се изхожда.

Ние пък вчера направихме очите на педиатъра на палачинки - не бил виждал бебе на една година без
пелени. Айде бе! Къде живеят тези хора?? Твърде рано било. Забравят много бързо...

Хубаво бе, аз ако исках да ми е по-лесно, нямаше да раждам.
Laughing Peace

# 370
Здравейте,
Мимсат, много ви се радвам на двете с Катеринка и се надявам да успея и аз да се справям като теб с второто детенце.
При нас нещата вървят добре-скоро пак имаше "напикан" период, когато сменях по 5-6 чифта гащи, но сега изпускам по 1-2 напишквания на ден. За акането отдавна вече всичко отива в легена, с изключение на дните, когато има разстройство. Интересното е, че нощем и когато сме на разходка почти няма фалове (веднъж седмично примерно), но сутрин и вечер вкъщи го изпускам. Най-често просто забравям да го изпишкам, понеже бабата, лелята, таткото или някой друг се занимава с него и аз просто съм изключила от бебешката вълна.
Засега Алекс недава никакви знаци (освен за акането-нервничи, плаче, върти се около мен и ме дърпа), освен че понякога сяда на земята и като се опитам да го вдигна се дърпа пак към земята. Обаче като му предложа да пишка изпишква колкото има и ако му предлагам достатъчно често няма фалове.
Е, отчетох се Grinning

# 371
  • Пазарджик
Анна, като се замисля и може би си права. Това наистина може да им е вродено. Ама като не съм обърнала внимание на памперса (дали е напикан) преди да почнем с ЕБХ  Thinking Ще взема да питам в нашата Отчетна тема другите мами как е при тях положението. Иначе ние започнахме преди 20-тина дни. От днес започнах да я изпишквам и през нощта. Но да ти кажа тя не искаше особено - само единия път се изпишка и то мъничко, след като ака. За сметка на това пък сутринта като се събуди към 7 и почна да мрънкоти и едвам успяхме да и сваля памперса и да я сложа на легенчето (даже малко ме напишка, ама то това ни е редовен номер  Grinning ) И после и сложих памучни пелени и гащички. Тя заспа и като се събуди беше мокра. Защо така в гащите се изпуска, а в памперса не  newsm78 Може и да не е причината в това, а че сутрин нали по-често пишкат и аз да не съм забелязала, че иска да я изходя  Thinking
    Ние пък вчера направихме очите на педиатъра на палачинки - не бил виждал бебе на една година без
пелени. Айде бе! Къде живеят тези хора?? Твърде рано било. Забравят много бързо...
Абсолютно вярно е. Ние като спорихме с майка ми, защо не съм и давала да пие вода, баща ми се намеси много компетентно с един коментар : "Ми то като се замисли човек, някога не е имало биберони и шишета, та нашите баби едва ли са давали вода." Та същото е и с пелените - не е имало винаги памперси, пък едва ли са имали толкова време, че да перат пелени до откат до 2 годишна възраст.

Янаст  Hug То аз се справям добре сега, благодарение на вас. Защото всичките ви постове са ми били от огромна помощ. А ти си майче с опит вече, тъй че не се съмнявам, че ще се справиш по-добре и от нас  Hug

# 372
Здравейте момичета,
Чела съм някои от темите за ЕБХ,но рядко съм се вкключвала.Оказа се обаче,след прочитането на една тема(мисля пусната от Людмил),че аз несъзнателно съм практикувала ЕБХ newsm78!
Когато Христо стана на около 2 месеца забелязах ,че сутрин ака около 5 часа.Започваше да се напъва ,а аз скачах от леглото,махах памперса,изаквах го и отново заспивахме.Реших,че ще ми е по-удобно да стана и да го изакам,отколкото да чакам да се омаже цилия в аки и да трябва и да се мием.Та така поставихме началото.Постепенно започнахме да улавяме всяко изхождане по голяма нужда,а съответно то бе придружено и от чишкане.Миналото лято Христо вкъщи стоеше без памперс.Е,доста поопика дивана,но това не е пробелем!Беше на около 6 месеца ,когато започнахме да улавяме и чишкането.Първо чишкахме след сън,а много скоро започнах да го оставям по за 2 часа гол след ставане от вечерния сън.кога успявахме,кога не....На около10месеца ненадейно Христо започна да казва "чиш",но беше за кратно.Може би седмица.След това спря и продължихме да чишкаме след сън,а също и преди него(естествено опикавахме и памперса).Около годинката го дебнех доста сериозно в домашна обстановка  като го оставях само по гащи и панталон.Кога го хващах,кога не,но..ето ,че дойде денят.На година и месец христо вече казваше ,че има "чиш".Това се употребяваше и за голямата нужда,макар че знае кое какво е.Така изкарахме цяло лято.Без памперс!Нито вкъщи,нито навън.2-3 седмици след като започна да ми казва ,му махнах и нощния памперс(просто забелязвах ,че е сух при събуждане,а и той се събуждаше с думичката"чиш").Скоро минахме през този период ,за които говорите малко по-горе-когато детето отказва да каже ,че му се чишка.В период на 1 месец ,той се напикаваше доста често и честно казано съм се замисляла дали да не сложим пак памперс.Напоследък обаче забелзвам отново прогрес.Той отново си казва!
просто исках да споделя с вас нашия опит.Дано не съм досадила с писанията си!  bouquet
Успех на всички и ще следя темата  Hug

# 373
  • Пазарджик
Да дам аз малко отчет:

По моему се справяме отлично. През деня сме с пелени памучни вкъщи и винаги остават сухи. От разходките, ако не са много дълги (до 2 часа), също се връщаме сухи. През ноща сме на периоди - има моменти, когато си е суха до сутринта с едно пишкане, но има моменти, когато си е напълнила памперса, но не много. Вторият случай забелязах, че става, когато пропуска яденето в 3 и се буди направо в 5:30. Ама какво да се прави. И това ще го натъкмим.
Иначе съм страшно горда и доволна от моята госпожица, каква си ми е чистница. Онзи ден се събуди в 5 сутринта, пишка, яде и се ококори и няма спане. Започнахме да си говорим и да се смеем - голяма веселба. По едно време я гледам, че вече и се спи и започнахме да се приспиваме. Ама тя не иска да заспи - затвори очи и след 30 секунди пак ги отвори и се врътне. Така я гледах 5 мин и викам - я чакай да те пробваме. Сложих я на легенчето и тя като направи един мощен залп - е такова акане скоро не беше правила. После си се изпишка като завършек, сложих я по корем и сама си заспа веднага. Това дете всеки ден все повече ме респектира и все повече и се възхищавам. И на природата де.

Изключително много съм благодарна на форума и на всички вас, че научих за тези способности на бебчетата, за да мога сега да изпитвам такава радост с моето бонбонче.  Hug

# 374
  • София
  Много се радвам за това как се развиват нещата при вас. Аз въпреки че знаех за ЕБХ то почнах по късничко, за което съжалявам.

Общи условия

Активация на акаунт