За изхождането, закаляването и кърменето на поискване - част 2

• 27 037
  • 426
  •   1
Отговори
# 345
  Включвам се в темата,че искам Бебока ми от по-рано да се научи да ходи на гърне.

# 346
  • София
  Абе аз детска седалка купих, но определено им е голяма. Като знам че едва гърнета за тяхните финни задничета открих...
  Да се похваля днес се прибирам от магазина и заварих таткото в банята с едната мадама я издържаше и тъкмо се беше изакала. Мнооого съм доволна а и той беше застанал като мен седнал назад на тоалетната чиния и тя пред него. Бяха ми много смешнички  Simple Smile
  Иначе определено Николета откакто ходи стабилно ми отказва ЕБХ-то . Колко ли време ще продължи?

# 347
http://www.bg-bebe.com/
дайте по едно рамо на нас със айла - аз съм кристина стефанова / е не се казвам така но са ме попрекръстили леко /
благодарим ви предварително  Hug  bouquet

# 348
  • София
   Ужас незнаех че ще ги има качени някъде.........  Ха моите ги няма още  Simple Smile
   Тази нощ и двете се напишкаха, но аз бях адски изморена и откровено казано ме домързя да ги изпишкам, просто бях като припаднала. До преди малко на деня така да се каже нямахме пропуск и изведнъж си наваксаха, но просто бяха пили много вода...

# 349
айла твоите са ги сложили и двете в една категория за таткото в подкрепа на кърменето - пиши им

# 350
на мен проблема не ми е в стоенето на гърнето , а как да му обясня какво се върши там, и само там, за момента просто налучквам кога е време за пишкане и ходим да пишкаме, иначе се изпишква където иска и ме води да ми го покаше. аз го водя в тоалетната и когато аз пишкам и му обявнявам ,но нищо зесега.

# 351
  • София
   Писах им

# 352
   Хехе, познайте какво гледах току що по Pro7 (немска телевизия)!
Показваха майки с деца, които практикуват ЕБХ и беше съобщено като "тренд",
мода демек - модерно течение в родителството. Хем било добре за близостта,
но било и стрес за детето, например да се буди, за да пишка, вместо спокойно
да си се изпусне в гащите насън. И такива ми ти работи. Защо се приема като
мода??!!

Последна редакция: пт, 07 сеп 2007, 19:03 от анна в.

# 353
Нищо лошо няма-даже е добре да се възприеме като мода, така доста майки биха се включили,за да са "тренди". Laughing
Пък аз наскоро разглеждах един китайски бебешки сайт и ми направи впечатление,че там доста масово се практикува ЕБХ,даже дрешките за бебета и деца до 2 години са пригодени за целта-всички са с цепки м/у краката.Там също ми направи впечатление,че напоследък "модата" е да се ползват памперси и да се храни с адаптирано мляко Tired
А това ,дето са го казали -за буденето-е доста глупаво,всеки знае,че бебетата рядко се изхождта по време на сън,а го правят непосредствено след събуждане newsm78

# 354
   Китайски?? Grinning Я го "метни" насам. Simple Smile

# 355
не мога да се усетя защо, но щерката ми отказва ебх от около седмица, седмица и малко, и това след като беше започнала да ме предупреждава с мрънкане и нямахме пропуски въобще. само като види гърнето се разплаква. като я издържам пак се върти и се сърди. а никога не съм я насилвала да седи на гърне или да пишка ако не иска. вие какво правите като се случи така?

# 356
И при мен има голям застой - да некажа че сме назад, неиска да седне на гърне - залъгвам я когато е сънена с някоя дреболийка, за да се изпишкаме - но през целият ден си се напишква и вече нямам нито сили нито нерви  Embarassed
Взех и стек памперси и сега като тръгваме за Франция ще си го уползотворя без угризения - защото и аз имам нужда от малко почивка - толкова съм скапана .
Забелязах че се напишква и на сън , не помръдва дори- само се напряга и се изпуска.
Всичко е напишкано вкъщи - от килимите до спалнята и диваните - навсякаде мирише ,въпреки че търкам и проветрявам , при все още упорствам и се опитвам да я приуча пак да си чишка на гърне, но не и не.
Сега като се застудява - а и ще минем рязко на доста по студено, реших че ще и сложа памперс / така или иначе ще сме на гости и надали ще им е приятно да им опишкаме цялата къща / 
Честно да си призная - дори си мисля че е доста по трудно да се гледа бебе по ЕБХ - нямаш свободно време защото малкото човече е толкова привързано , кърмим се пак денонощно и веднуж ми се наложи да отцъствам за половин ден и двете баби са станали луди - да не говяоря че беше доста стресирана и два дни не се отделя от мен след това - за да не и избягам пак  Crazy .
Отчаяна съм чак от резултатите а вложих доста старание досега - искаше ми се да бях издържала но се предавам, чудя се айла как се справя с двете госпожици.
Иначе успех на всички - при мен може би няма добри резултати заради това че зашочнах чак в четвърти месец , все пак лятото не ходехме спарени с памперс ще гледам колкот осе може по бързо да ги махна но този път не рязко а малко помалко докато се научи да се изпишква

# 357
   Китайски?? Grinning Я го "метни" насам. Simple Smile

На китайски е, едва ли ще разбереш нещо Grinning

# 358
На китайски е, едва ли ще разбереш нещо Grinning
Жалко, помислих, че може да се чете и на английски. (Значи ти си ценен кадър!) Simple Smile

... вие какво правите като се случи така?
   Ами - чакам... Или търся причината. Ако аз се изнервя нещо, тя започва да се напикава
нон-стоп, даже тия дни помислих, че е настинала.

Забелязах че се напишква и на сън , не помръдва дори- само се напряга и се изпуска.
   Да, така е и при нас, откакто ме домързява да я изпишкам нощем. Казвам си, хайде след
2 минути, но тогава е късно. Не се отчайвай, виждам, че малката е на 11 месеца - около
края на първата година е тежък преходен период за мъниците, ще мине. Wink

# 359
  • Пазарджик
Здравейте,

тъкмо си помислих, че темата е зарязана. От доста време никой не беше писал. Аз ви следя още от както бях бременна и още тогава бях решила, че ще опитам, пък каквото стане. Та опитах де. Катерина беше на 20 дена, когато реших да пробвам да я изпишкам и тя взе че се и изака и изпишка. Това много ме окуражи. И от тогава вкъщи сме без памперс, с памучна пеленка и гащи. Памперс слагам за през нощта и за разходка.
За пишкането почти няма пропуск, само като се разсея аз. Случвало се е дори след 3 часова разходка да се въре суха и веднага я изпишквам. Акането е друга тема - общо взето почти всичко отива в легенчето, но пелените са постоянно зацапани с мъничко. Явно като пръцка изпуска по малко. Надявам се това да отмине скоро.
Иначе много често изхождането става на гърда - предполагам, че като порастне още малко, няма да и е необходима толкова. Но пък аз съм си намерила страшно удобна поза и можем така да минем и цялото кърмене. Но пък забелязвам, че последните дни тя си се изпишква в началото, понякога и преди да захапе гърдата и после си суче спокойно (както разбирате, кърмим се на поискване). И другото, което ми е направило впечатление е, че ако и се ака не пишка преди да се е изакала. Така ми е много лесно да разбера кога е свършила с голямата работа  Grinning
Не мога да кажа, че със сигурност усещам сигнали или интуитивни знаци. Просто я изпишквам винаги след сън, след разходка (което е пак след сън де) и като стане неспокойна и се размрънка. Предполагам, че с времето и двете ще се нагодим и ще се усещаме. Все пак тя е още много мъничка и сега се учим. Също като с кърменето - трябва време да се нагодим една към друга  Grinning Но мога определено да кажа, че не се дебнем и не стоя на пост - напротив, върша си всичко вкъщи и даже форума постоянно преглеждам. За сега не мисля да махам нощния памперс, но я изпишквам, ако не ми се спи ужасно много. По-натам и това ще стане, но всичко с времето си. Важното е, че и двете в момента се чувстваме добре така.
Подкрепа в началота нямах от никой - мъжът ми ме обяви за откачалка (с добър тон де и с усмивка), но като видя и той как Катерина си пишка с охота, вече гледа с други очи. И двете роди сме шашнали как бебе на 20 дена пишка в легенче и си показва даже кога и се пишка. Например днес едната ми леля беше безкрайно резервирана, но Катерина и демонстрира и тя вече е във възторг. Едва ли не си имаме генийче вкъщи и сега щяла да разправя на приятелките в София какво дете-чудо имаме. Пък аз и обяснявам, че това е съвсем нормално и всяко дете си показва, стига да има кой да види.

И така. Исках и аз да се отчета с положителна нагласа и резултати. Освен това популяризирам идеята яко в отчетната ни тема и вече има зарибени.
Изключително полезни ми бяха всичките ви постове. Изчетох и двете теми наново сега, за да си припомня. Много ви се радвам на всички и ви благодаря за помощта  Hug

Общи условия

Активация на акаунт