http://www.zlatik.com/album26

Хайде вече да почне да им се разбира на тези дребните, че само мънкане и сочене по цял ден е много изнервящо
МНОГО, МНОГО ЗДРАВЕ ЗА ТЕБ И ВСИЧКИ ОКОЛО ТЕБ И СТРАШНО МНОГО ЛЮБОВ 

Със ставането сутрин почва да изнася тиради, от които аз почти нищо не разбирам. От нещата които разбирам са обуй, разходка, ям, вода, мляко, памперс, биба, салам, столче, мече, зайче байче и вече не се сещам какво още. Казва разбира се мама, тати, баба, дядо, кака, знае да си казва името и че е на една годинка. Всеки ден научава по нещо ново, но за разлика от сестра си говори доста неправилно
Виолинка ми проговори след годинка и половина, но всички думички ги казваше абсолютно правилно. Мартуша доста фъфли и изпуска по някоя и друга буквичка.
Бъркаме зебрата с кончето или магаренцето и всички лъвове, пантери, пуми и рисове са котенца, амо то в това си има доза истина
А Мартуша отдавна си говори непресттано. Поне последния път, като се видяхме (преди 1/2 година май
На Габи нищо не му се разбира, но си ломоти
Обича да казва "габи-габи-габи" и се чудя дали е неволно или си е научил името в яслата 
Когато е здрав, Габи изобщо не се буди. Освен това мисля, че пишка, когато се събуди, защото когато понякога го събудя принудително за ясла и той дремуца докато го преобувам, памперса е сух. Четох, че когато бебоците започнат да задържат през нощта, е дошъл момента да се учим на гърне. Ама аз мисля да поизчакам 
ПЕПА, МИЛА, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!! ПОЖЕЛАВАМ ТИ ВСИЧКО НАЙ-ПРЕКРАСНО, МНОГО УСПЕХ ИЩАСТИЕ, ЛЮБОВ И УСМИВКИ!!! 

и я питам какво е това, тя "ок"(сок)...и така от вчера разказва, че пие сок...връзва по 2-3 думички вече...иначе китайския все още е основен...от животните познава малко, но казва съкратени форми на здравей, благодаря и щипка
звучат нещо като аей, аааря и ипка, но ги намества по предназначение
Почват да проговарят по малко и са безумно сладки...не съм предполагала, че ще се влюбвам все повече в нея

Хайде да се видим някой ден?Докато се е запролетило времето, искаш ли?
Бръщолеви и нищо смислено не казва още
Но пък е много музикален-чуе ли някъде музика и почва да припява.Любими са му рекламите -застава като струна пред ТВ-то и почва едно уууууууу заедно с музиката в началото и после си пляска сам.Някой ден ще го издебна и ще го снимам.
.Не е толкова напишан както преди няколко месеца.

От утре почвам да чета за изпита в понеделник

За звуците-и Иво е същия-най-смешно е имитиранито на камилата-като му я покажа и той почва да плюе 

много ми е смешен като иска да каже нещо и е с биба в устата - вади я, изказва се и пак я слага
Наред с животни, предмети и тн. от околния свят, се е научил да ми казва Ставай! и ако не стана, започва да нарежда айде, айде! не знам защо, но не ми разрешава да съм седнала и това е

Да не говоря предварително де, има време до понеделник, то така се очертава засега. Не можах да ви пиша по рано, защото не бях в Пловдив, с Приси ходихме и на конгрес. Е, не бяхме в залата, но имаше работа за вършене в офиса, та се отчетохме там. И нямах възможност да влизам тези дни тук