Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 12

• 44 415
  • 742
  •   1
Отговори
# 705
Момичета, някоя от вас има ли кървава урина, тоест урина с цвят на кръв при активна инфекция?

При мен ситуацията се развива по следния начин. Провокира се от секс.
От години е така, но до декември месец 2024 г. не съм имала никога урина с цвят на кръв.

Имам хронични цистити, които започнаха след първото ми раждане.
Години наред продължаваха, но бяха овладяеми до един момнет, в който почнах да не мога да изпикавам докрай.

Февруари - наравиха ми корекция на стеснение на уретрата. Уж всичко след това бе наред, но реално кървавата урина ми се появи след тази корекция. Преди нея никога не съм я имала.

Декември - първа кървава урина с Ешерихия коли - бориха я с множество АБ в болницата и едва я пребориха.

От декември досега - не съм я имала.

Февруари - извънматочна бременност. Лекарите твърдят, че е от неизлекуваната още от декември инфекция.

Началото на юни - пак кървава урина. Страшни болки при изпикаване и отново съм на венозен антибиотик. Скапаха ми червата и корема от антибиотици. И сърцето, но нищо друго не може да я пребори.

Моля, ако накоя от вас има такава урина по време на цистит, поне да ме успокои. Много съм притеснена. Филмирам се сериозно...

# 706
Момичета, някоя от вас има ли кървава урина, тоест урина с цвят на кръв при активна инфекция?

От години е така, но до декември месец 2024 г. не съм имала никога урина с цвят на кръв.

Години наред продължаваха, но бяха овладяеми до един момнет, в който почнах да не мога да изпикавам докрай.

Февруари - наравиха ми корекция на стеснение на уретрата. Уж всичко след това бе наред, но реално кървавата урина ми се появи след тази корекция. Преди нея никога не съм я имала.

Декември - първа кървава урина с Ешерихия коли - бориха я с множество АБ в болницата и едва я пребориха.

Февруари - извънматочна бременност. Лекарите твърдят, че е от неизлекуваната още от декември инфекция.

Началото на юни - пак кървава урина. Страшни болки при изпикаване и отново съм на венозен антибиотик. Скапаха ми червата и корема от антибиотици. И сърцето, но нищо друго не може да я пребори.

Моля, ако накоя от вас има такава урина по време на цистит, поне да ме успокои. Много съм притеснена. Филмирам се сериозно...

Имате предвид цялата струя ли да е кървава?
Аз имах кървави нишки като ходя до тоалетна + като се бърша също.
Вчера имах кърваво петно на бельото…. И не разбрах от къде е, дали от пикочния мехур или влагалището.
Сумамеда категорично НЕ ми действа. Имам бактерия, но чак в понеделник ще се знае каква и на какво е чувствителна 😭 до тогава ад… вчера имах малко подобрение и днес всичко с пълна сила се завърна.

# 707

Имате предвид цялата струя ли да е кървава?
Аз имах кървави нишки като ходя до тоалетна + като се бърша също.
Вчера имах кърваво петно на бельото…. И не разбрах от къде е, дали от пикочния мехур или влагалището.
Сумамеда категорично НЕ ми действа. Имам бактерия, но чак в понеделник ще се знае каква и на какво е чувствителна 😭 до тогава ад… вчера имах малко подобрение и днес всичко с пълна сила се завърна.
Да. Цялата струя и цялата урина

# 708
На мен в острата фаза на инфекцията ми се случва да има кръв, първоначално при забърсване, след това 1-2 ходения до тоалетната са били точно така с кървава урина. От самото възпаление на стените на мехура и уретрата. След това е отшумявало самото кървене и е оставало болезненото уриниране.

# 709
На мен в острата фаза на инфекцията ми се случва да има кръв, първоначално при забърсване, след това 1-2 ходения до тоалетната са били точно така с кървава урина. От самото възпаление на стените на мехура и уретрата. След това е отшумявало самото кървене и е оставало болезненото уриниране.

Точно така е с урината и при мен, както я описваш. С тая разлика, че говорим за невъзможност без започване на антибиотик.
Накратко - от няколко дни вече ходя по мъките.
Първо ми почнаха Ципрофлоксацин - подейства, обаче направих голям обрив от него и ми го спряха. Никога досига не съм правила реакция от него. Не посмяха да ми включат Левофлоксацин, защото бил от същата група и да не направя и към него. Него съм го пила много пъти и винаги ме е спасявал, но не посмяха да ми го включат. И това май ме прецака.
Понеже съм алергична към Пенецелини, а Зинат и всички негоподобни - Медаксон, Цефтриаксон, Панцеф, не ми действат на тази бактерия, се реши "умната" идея да ме лекуват вкъщи, не в болница, с вливки в спешното на Амикацин.
Аз съм със синдром на Лешникотрошачката - това е следното: левият ми бъбрек е притиснат от две главни артерии като в компресия и затова го наричат Лешникотрошачка.
По тази причина бях против да ми вливат Амикацин, защото той е нефротоксичен. Тоест може да увреди бъбреците.
Само това ми липсва сега.
Първата вливка я понесох много тежко, със сериозни прескачания и паузички на сърцето.
Лекувам тежка аритмия от много години и бях много притеснена за втората вливка.
Втората вливка понесох сравнително добре, но вечерта получих доста дълга пауза.
Третата вливка снощи понесох добре, без такива драми.
Днес трябва да ми е четвърта вливка.
Вече не ме боли чак толкова при уриниране, но има друг съществен проблем и съм много притеснена.
Търся съвет от вас. Не зная какво да правя. Не искам да оставам без бъбреци и без неизлекувана инфекция и не искам да се влоша, а усещам, че нещата не са ок.
Бъбреците много ме болят от вчера и усещам, че задържам урина - тоест не изпикавам цялото количество.
Дали е от Амикацина? Дали не е започнал да уврежда бъбреците?
Снощите ми кръвни изследвания бяха топ. Но забравих да пусна бъбречните показатели.
Днес ще ги пусна.
Вие какво мислите?
Според мен беше редно да бъда приета в болница и да ме лекуват под наблюдение.

# 710
  • Благоевград
Здравейте, отново от мен! Първи басейн, поредна инфекция. Бях чиста от август 2024. Не знам дали е само от басейна или комбинация от него, сексуален акт и след това пътуване с рейс, заради което не пиех много течности. Пуснах стерилна урина, вдигнах дозата на Хипрекса от 1 вечер на 3 - сутрин, обед, вечер. Пия ударна доза Д маноза, червена боровинка и още  две други. Странното е , че на обикновената урина ми излезе и Гарднерела вагиналис. Попаднах на информация, че когато попадне в мехура, активира размножаването на Ешерихия коли. Някой имал ли е такъв случай на цистит в комбинация с Гарднерела?

# 711
Момичета,  ще се радвам на вашето мнение доколко адекватно е според вас изписаното при мен. Малко предистория- имам от известно време в урината бактерии, но без проявления,  пих Панцеф,  но не се изчисти и аз честно казано малко неглижирах.Явно бях забравила каква мъка е циститът..Та миналата сряда взе да ме наболява нещо, поради някаква моя фобия,че нещо ми има на бъбреците, ходих на нефролог,  д-р Георги Иванов, преди беше в Александровска,  сега е в Св.Анна. Каза,че са ок бъбреците,  но пуснахме урина и там лъснаха всякакви красоти- протеин, нитрити, левкоцити..Пуснах и стерилна, която днес излезе. Междувременно в събота се побърках от болка и седене в тоалетната, пих Цистостоп,  д-маноза, чайове и вечерта се молих на една аптекарка за Монурал.От първата доза Монурал не ми мина изцяло, вчера, т.е. 48 часа след това изпих втората и днес е малко по добре. След резултатите, които показват е коли, сигнификантно, сензитивни към всичко, Иванов ми изписа : Sefpotec 2x200 мг 7 дни
Neuronal SR 2x11 месец
Singalong x2 caps
Mycomax tabl.150 mg x1 tabl 1,4,7 ден и после опашка от Пиелосептил 1 мес. И някоя ваксина. Та това не е ли малко прекалено? Този пиелосептил как ви понася, досега не съм пила толкова дълго лекарства. Много ви благодаря ❤️

# 712
Дали е от Амикацина? Дали не е започнал да уврежда бъбреците?
Снощите ми кръвни изследвания бяха топ. Но забравих да пусна бъбречните показатели.
Днес ще ги пусна.
Вие какво мислите?
Според мен беше редно да бъда приета в болница и да ме лекуват под наблюдение.
Аз бих се замислила дали тази корекция, на която сте се подложила не ви е причинила това. Защото след като преди сте имали цистити и никога не са били толкова кървави, а сега всичките са. Малко странно и нетипично ми се струва това. Аз съм карала бая цистити, вкл. и след катетър и никога не са били толкова кървави. Най-много да е имало една-две капки кръв при избърсване, или две-три капки на края.

От София ли сте? Консултирали ли сте се с нефролог?
По принцип основни кръвни показатели започват да се афектират когато вече положението е станало много зле. Не чакайте, отидете за второ мнение, или при нефролог ако вече не сте била при такъв. Дано ви мине бързо и да не се връща!

# 713
Момичета,  ще се радвам на вашето мнение доколко адекватно е според вас изписаното при мен. Малко предистория- имам от известно време в урината бактерии, но без проявления,  пих Панцеф,  но не се изчисти и аз честно казано малко неглижирах.Явно бях забравила каква мъка е циститът..Та миналата сряда взе да ме наболява нещо, поради някаква моя фобия,че нещо ми има на бъбреците, ходих на нефролог,  д-р Георги Иванов, преди беше в Александровска,  сега е в Св.Анна. Каза,че са ок бъбреците,  но пуснахме урина и там лъснаха всякакви красоти- протеин, нитрити, левкоцити..Пуснах и стерилна, която днес излезе. Междувременно в събота се побърках от болка и седене в тоалетната, пих Цистостоп,  д-маноза, чайове и вечерта се молих на една аптекарка за Монурал.От първата доза Монурал не ми мина изцяло, вчера, т.е. 48 часа след това изпих втората и днес е малко по добре. След резултатите, които показват е коли, сигнификантно, сензитивни към всичко, Иванов ми изписа : Sefpotec 2x200 мг 7 дни
Neuronal SR 2x11 месец
Singalong x2 caps
Mycomax tabl.150 mg x1 tabl 1,4,7 ден и после опашка от Пиелосептил 1 мес. И някоя ваксина. Та това не е ли малко прекалено? Този пиелосептил как ви понася, досега не съм пила толкова дълго лекарства. Много ви благодаря ❤️
Абсолютно адекватна е, препоръчвам ви да я изпълните и най-вече опашката и ваксината, за да не станете и вие постоянен член на текущата група като нас. Можете даже да си добавите чайчета за цистит и червена боровинка към нея.

# 714
Деси, много ти благодаря! Ще пия какво да се прави, че по-гадно нещо от това няма..Още един въпрос- вие тотално и дългосрочно ли сте спрели кафето? А с безкофеиновото същото ли е положението? Евентуално поне някакъв вид ядрото или безлактозно мляко с кафе да пия, че умирам. Без алкохол, сладко, ще се мъча криволяво,  но без поне кафе,  па било и то само безкофеиново, та да ми мирише, не знам..Аз спя по 6 часа, работя много и напрегнато и направо ще е ад...Ако трябва ще спра , но да си питам, че сте препатили?
И друг вече по-сериозен въпрос- считате ли,че по-ефективно лечение е с прием в болница и да ти наливат венозно или няма смисъл от това?

# 715
Деси, много ти благодаря! Ще пия какво да се прави, че по-гадно нещо от това няма..Още един въпрос- вие тотално и дългосрочно ли сте спрели кафето? А с безкофеиновото същото ли е положението? Евентуално поне някакъв вид ядрото или безлактозно мляко с кафе да пия, че умирам. Без алкохол, сладко, ще се мъча криволяво,  но без поне кафе,  па било и то само безкофеиново, та да ми мирише, не знам..Аз спя по 6 часа, работя много и напрегнато и направо ще е ад...Ако трябва ще спра , но да си питам, че сте препатили?
И друг вече по-сериозен въпрос- считате ли,че по-ефективно лечение е с прием в болница и да ти наливат венозно или няма смисъл от това?
Можете спокойно сутрин да си пиете кафе, избягвайте много солени, сладки и пикантни храни и много вода пийте. Вечер може да си взимате дманоза (захарин който пречи на бактериите да се прикрепят към стените на мехура) 2000мг., има я в цистостопрапид и под други форми, идеята е вечер, защото много часове се събират през нощта без да се ходи до тоалетна и да не се развиват бактериите.
Не, не смятам, че във вашият случай болничното лечение е по-добре.
Доктора правилно го е назначил, така се прави : антибиотик, после опашка и ваксина, паралелно с тях добавки за изхвърляне на бактериите и прочистване и все пак лек хранителен режим.
Мен личният ми лекар за първи път ме лекува само със 7 дена антибиотик и след 2 седмици направих рецидив, после пак така и той ме хронифицира, докато се усетя,че съм за уролог. Направих и усложнения и куп неприятности ми донесе всичко това, за това съвет от мен, гледайте да го ликвидирате от първият път и дълго време се наблюдавайте и пазете след това. До колкото видях ви е предписал нещо и за подсилване на лигавиците, браво на този доктор, може и аз да си го взема.

# 716
Момичета, а колко време продължават симптомите. На мен ми е трети ден на Сефпотек, след прием на Монурал преди това, определено се подобри положението, но примерно вчера бях доста по-добре, днес пак имам неприятни усещания. И да звънна на лекаря, сигурно ще каже,че трябва време,  а и обективно погледнато сега поне мога да спя, но тези припарвания ме изнервят .

# 717
  • Благоевград
Здравейте! Как пиете Пиелосептила като опашка? Имам една опаковка и мисля да го пробвам след Монурала.

# 718
По 1 вечер ,преди лягане, на пълен стомах -месеци наред.

# 719
Здравейте, можете ли да ми кажете от къде да си купя Пилосептил?

Общи условия

Активация на акаунт