Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 12

• 41 951
  • 742
  •   1
Отговори
# 735
Звучи добре. Само да ти обърна внимание за Феманозата. Наблъскали са я с добавена фруктоза и сукролоза, което не е добре при бактерии. Аз сега като почнах кризата без да се вглеждам много почнах да я пия. И след като изпих сашето последва някакво обостряне и я зарязах, купих си на капсули от Ремедиум. По-добре намери Д моноза без добавени захари.

Благодаря за споделеното! Може ли да ми кажете каква точно Д маноза сте си купили? Simple Smile

# 736
Здравейте пак. Включвам се за едно доуточнение за нещо, което съм споделяла тук - прием на ензими като серапептаза за разграждане на биофилма на бактериите по време на антибиотична терапия. Наскоро намерих данни и за подобен ефект от NAC - N ацетил цистеин. Дотук добре. Понеже днес почнах антибиотик за Клебсиела по антибиограма (вчера ме заболя бъбрек). Хукнах да си купувам серапептаза за която дадох 100 лв и взех 1 хапче. След което (малко след дъжд качулка) ми хрумна все пак да потърся данни в литературата за ефект при Клебсиела. И какво се оказа – точно за Клебсиелата няма данни. Биофилмите на Клебсиела били с основно полизахариден състав, а Серапептазата е протеолитичен ензим, т.е. разгражда протеини. Има данни за синергичен ефект на Серапептаза с антибиотик при други бактерии, където биофилма е с протеини – Псеудомонас, Ентерококус, Стафилококус. За Клебсиелата има данни, които потвърждават ефекта от NAC но не и на Серапептаза. Призля ми направо. Айде да оставим финансовата страна на нещата, ама сега ако разбута биофилма на някоя друга бактерия, която е нечувствителна към антибиотика, който пия за Клебсиелата…
Та затова пиша това, че за всеки съвет независимо дали от съфорумник или от ИИ или от когото и да е трябва да се търси научна литература. Бях решила, че всички биофилми на бактерии са еднакви и щом съм намерила данни за няколко бактерии важи за всички, но ето, че не е така.

# 737
Май пак съм с цистит. Тази вечер ме наболява в областта на пикочния мехур при ходене до WC, втория път май има и кръв в урината, беше розовееща и пак ме наболяваше. Не можех да си спомня с кои АБ ме оправиха 2019г. и порових в старите теми. Открих, че са били нитроксолин и монурал. Спомням си, че от монурала ми беше много лошо.
https://bg-mam.ma/p/1104862/39525452
Утре ше отида при ЛЛ, но се чудя как може да се даде стерилна урина в поликлиниката.

Не зная дали има някаква връзка, преди месец бях в белодробната болница, още ми е трудно да ходя, недостиг на кислород в кръвта. ЛЛ наскоро изрази съмнение, че съм изкарала ковид, независимо, че бързия тест беше отрицателен.
Освен това имам киста на бъбрека, последно беше почти 5 см.
Дали е възможно някое от тези неща да има някаква връзка?

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 23:32 от Diorela

# 738
Diorela, защо не дадеш стерилна в лаборатория? Възможно е да има връзка с престой в болницата, където се въдят вънреболнични бактерии но това по-често се случва при операции, катетри и др.манипулации. От белодробна болница да хванеш уринарна инфекция ми се вижда по-малко вероятно. Но може да ти е паднал имунитета и ако си пила антибиотик да е нарушена чревната флора.
Нитроксолинът аз не го признавам за лекарство. По-скэро Монуралът те е оправил преди.

# 739
Който е от гр. Варна -  “ В Лаборекспрес 2000 работи апаратура, която дава възможност за отчитане на бактерии в урината още на третия час в същия ден на даване на пробата, както и микробно число (сигнификантно количество бактерии при инфекция). Всички проби се изследват комплексно за по-точна своевременна диагностика.”

Там пускам вече няколко пъти. Сутринта нося стерилната урина и кум обед излиза резултата за урокултура. Ако има бактерия, антибиограмата излиза на следващия ден. Наскоро открих, че имат такава апаратура.

# 740
pandorina  благодаря!
Много странно, тази сутрин не ме наболява и няма кръв. Чудя се какво е това.

Говорих с ЛЛ, каза, че не прилича на цистит, по-скоро е някоя песъчинка, или е от кръворазреждащите, които пия. Снощи направо ми се изправи косата. След края на 2019, когато изпих всичките видове АБ, но накрая се оправих, несъм имала проблеми.

Последна редакция: пт, 04 юли 2025, 10:19 от Diorela

# 741
Все пак дай една стерилна, пий Д маноза ударно. И там каквито билки се сетиш, вит.С.

# 742
Здравейте Simple Smile Направо изчезнах последните месеци.
Извинявам се за което. Лудница ми е покрай бебето.
Пуснах нова тема, защото виждам, че тази отива 50 страници.
Ако искате, може да продължите там: https://www.bg-mamma.com/?topic=1792619.new#new

Сложих малко по-лятна картинка, за настроение и да извика хубави емоции и събития покрай неволите ни.

Аз за сега съм ок. Някой друг пробвал ли е Утипро плюс? Последно него пих и сега го взимам профилактично по 2 пъти в годината. Искам да си сверя часовника дали е съвпадение или наистина ми помага. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт