Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 12

• 44 388
  • 742
  •   1
Отговори
# 720
Турция или групите за лекарства от Турция.
Купувам от тук :
https://verutol.net/produkt/pieloseptil-100mg-h30-tabl-piyelosep … l-100mg-h30-tabl/

# 721
  • Благоевград
На мен ми го донесоха от Турция. Ако някой  ваш познат ходи, помолете го да ви купи. Мисля, че беше около 9лв.

# 722
Дами, как процедирате с пътуванията, особено при повтарящи се цистити. Тъй като последните месеци имам рецидиви с Ешерихия толкова често, колкото досега не бях имала - декември, февруари и март и сега усещам, че истински се паникьосвам преди пътуване, особено извън страната. Питах уролога, каза, че не може да ми даде антибиотик за всеки случай. Разбирам, но никак не ми е спокойно. Пия феманоза и чайове. Дали фуролин/пиелосептил би бил вариант, то по-скоро за спокойствие да е под ръка. То си е психологически момент вече.

# 723
На мен ми се е случвало да направя цистит в чужбина, успях да овладея положението с някакви неща, които ми дадоха в аптеката там (едното беше д-маноза, другото - някакво билково сиропче), но ние се прибирахме след два дни и не беше трагично положението. В някой държави си продават антибиотици за UTI, но не съветвам да се пие без антибиограма. Аз лично ви препоръчвам да си направите медицински застраховки и при нужда да отидете на лекар директно там, ако говорим за някаква държава в Европа не би трябвало да има проблем с достъпа до лекари.

# 724
Дами, как процедирате с пътуванията, особено при повтарящи се цистити. Тъй като последните месеци имам рецидиви с Ешерихия толкова често, колкото досега не бях имала - декември, февруари и март и сега усещам, че истински се паникьосвам преди пътуване, особено извън страната. Питах уролога, каза, че не може да ми даде антибиотик за всеки случай. Разбирам, но никак не ми е спокойно. Пия феманоза и чайове. Дали фуролин/пиелосептил би бил вариант, то по-скоро за спокойствие да е под ръка. То си е психологически момент вече.
Вземете си пиелосептил и билкови добавки, той е по-ефективен от повечето широкоспектърни антибиотици и микомакс, ако се наложи да го пиете.

# 725
Здравейте, дами, моля за мнение за следният билков препарат, вчера пристигна от Германия. Моля ако някой го е пил да сподели мнение и дали има странични ефекти. От горещините имам лека уртикария и се притеснявам да не се влоши.

# 726
Здравейте момичета! Пак съм тук след цяла година и половина затишие. Отдавам този дълъг период на ремисия на промяната  храненето заради инсулинова резистентност като изключих захари, хляб, картофи, ориз. Последните месеци, обаче така ми писна от еднообразното хранене, че почнах да нарушавам диетата и да хапвам от тези неща. И ето, че резултата не закъсня. От 27.05. първи симптоми, излезе Ешерихия, чувствителна на всичко. Предписаха Аугментин 10 дена + 2 монурала през 10 дена. Изпих тези неща и точно ден преди втория монурал ново обостряне, стерилната урина показа Клебсиела пнеумоние.  Въпреки, че все още нямах нова антибиограма  лекарката каза да изпия и втория монурал. Изпих го и зачаках резултатите от стерилните урини , винаги давам поне в 2 лаборатории. Симптомите почти изчезнаха, но те поначало не бяха много остри. По предписание трябваше да изпия още 2 монурала. Да ама на антибиограмата от бодимед излезе, че бактерията е резистентна към Монурал и нитрофурантоин. Така, че за момента пия бикови препарати и чакаме как ще се развият нещата.
И сега искам да споделя едно нещо, което открих. Писала съм тук преди, че е добре по време на антибиотично лечение да се пие серапептаза или натокиназа за разбиване на биофилма, който бактериите образуват и затова често антибиотикът не е напълно ефективен и има рецидиви. Само се питам защо самата аз не следвам съветите си и забравям всичко щом ми мине кризата. Просто бях го забравила. А сега открих ново средство, което има доказан ефект за разбиване на биомилмите и е добре да се взема заедно с антибиотик, а дори и без него има ефект ако се комбинира с други средства като Д маноза и други билкови препарати. Това е N- ацетил цистеин (NAC). Известен е като антиоксидант и го дават за втечняване на секрет при респираторни болести. Но странно защо лекарите не са запознати с ефекта му срещу биофилмите. Прочетох доста статии по въпроса. Ако искате поразровете се и вие в литературата.  Аз наистина недоумявам, след като лекарите са наясно с това, че една от причините за рецидивите е именно образуването на биофилми защо никой не си прави труда да проучи и предпише нещо, което да ги разбива по време на прием на антибиотик. Та така. Пия го сега тоя NAC, пия Дефендил за имунната система, Д маноза, Уроксин на капки и се надявам да няма нова ескалация.

# 727
Панда,съжалявам ,че пак си с оплаквания.
Не съм спирала от лятото пиелосептила и трябва скоро да го направя ,и ми се свива сърцето.
При мен кето и ВМ не бяха панацея,единствено бульоните ми действат винаги облекчаващо.
NAC съм пила след операции за лигавицата ,но не трябва да се пие самостоятелно-вдига хомоцестеина.
Пожелавам ти бързо оздравяване.
На мен някои от принципите на циркадната биология ми действат добре на уро с-мата ,на въпроса е доколко са ефективни без пиелосептил.

# 728
Съни, от миналото лято ли пиеш пиелосептил? Да NAC какво значи да не се пие самостоятелно? С какво да се пие?

# 729
Причината за рецидивите е смазан имунитет. Толкоз.
Пък който иска да пие опашки по два месеца и да е абониран за темата.

# 730
С глицин по схема.
Обаче срива кортизола ,вече над година не мога да го отлепя от под долна граница.

# 731
Здравейте момичета! Пак съм тук след цяла година и половина затишие. Отдавам този дълъг период на ремисия на промяната  храненето заради инсулинова резистентност като изключих захари, хляб, картофи, ориз. Последните месеци, обаче така ми писна от еднообразното хранене, че почнах да нарушавам диетата и да хапвам от тези неща. И ето, че резултата не закъсня. От 27.05. първи симптоми, излезе Ешерихия, чувствителна на всичко. Предписаха Аугментин 10 дена + 2 монурала през 10 дена. Изпих тези неща и точно ден преди втория монурал ново обостряне, стерилната урина показа Клебсиела пнеумоние.  Въпреки, че все още нямах нова антибиограма  лекарката каза да изпия и втория монурал. Изпих го и зачаках резултатите от стерилните урини , винаги давам поне в 2 лаборатории. Симптомите почти изчезнаха, но те поначало не бяха много остри. По предписание трябваше да изпия още 2 монурала. Да ама на антибиограмата от бодимед излезе, че бактерията е резистентна към Монурал и нитрофурантоин. Така, че за момента пия бикови препарати и чакаме как ще се развият нещата.
И сега искам да споделя едно нещо, което открих. Писала съм тук преди, че е добре по време на антибиотично лечение да се пие серапептаза или натокиназа за разбиване на биофилма, който бактериите образуват и затова често антибиотикът не е напълно ефективен и има рецидиви. Само се питам защо самата аз не следвам съветите си и забравям всичко щом ми мине кризата. Просто бях го забравила. А сега открих ново средство, което има доказан ефект за разбиване на биомилмите и е добре да се взема заедно с антибиотик, а дори и без него има ефект ако се комбинира с други средства като Д маноза и други билкови препарати. Това е N- ацетил цистеин (NAC). Известен е като антиоксидант и го дават за втечняване на секрет при респираторни болести. Но странно защо лекарите не са запознати с ефекта му срещу биофилмите. Прочетох доста статии по въпроса. Ако искате поразровете се и вие в литературата.  Аз наистина недоумявам, след като лекарите са наясно с това, че една от причините за рецидивите е именно образуването на биофилми защо никой не си прави труда да проучи и предпише нещо, което да ги разбива по време на прием на антибиотик. Та така. Пия го сега тоя NAC, пия Дефендил за имунната система, Д маноза, Уроксин на капки и се надявам да няма нова ескалация.

Защото изобщо не ги интересува за нас.... Аз до този извод стигнах. Има едно Дистрептаза анално свещички, които помагат при сраствания и мисля че също помагат при разграждане на биофилми. И мисля че защото все пак се слагат локално заедно с антибиотик перорално може да има още по-добър резултат. И аз съм чела за гореспоменатите, които сте описала!

# 732
Причината за рецидивите е смазан имунитет. Толкоз.
Пък който иска да пие опашки по два месеца и да е абониран за темата.
Много категорично изказване. Причините могат да са най-различни като една от големите е неадекватното лечение на неусложнените цистити и/или самолечение.
Дописвам се- да не излезе, че се оплаквам от моята докторка нефроложка  Елена Маринова подчертавам, че много си я харесвам и тя е от малкото които реагират супер адекватно и са отворени да обсъждат с пациента терапията. И е много отговорна, винаги връща обаждане, изобщо много съм доволна. Не нея имах предвид за недоволството си.

Последна редакция: ср, 25 юни 2025, 11:38 от pandorina

# 733
Здравейте!

Ще Ви споделя каква “схема” започнах за рецидивиращите цистити:

✅Сутрин след хранене 1 капсула пробиотик на Natural Factors Women's Multi Probiotic
✅Сутрин и вечер х 1 капсула червена боровинка с витамин Ц на марката ДМ (общо 36 mg PACs - проантоцианидини)
✅ Вечер преди сън на празен мехур - 1 саше Феманоза
✅ Всяка неделя за три месеца х 5 гранули под езика Colibacillinum 15CH

Веднага след полов акт - 5 гранули Staphysagria 9CH + на следващия ден още 5 геанули.

За интимна хигиена използвам Себамед.
Надявам се всичко това да ми помогне.

П.С Colibacillinum 15CH НЕ се използва когато имаме активна инфекция. Използва се само за профилактика след отрицателен тест на ешерихия коли.

# 734
Звучи добре. Само да ти обърна внимание за Феманозата. Наблъскали са я с добавена фруктоза и сукролоза, което не е добре при бактерии. Аз сега като почнах кризата без да се вглеждам много почнах да я пия. И след като изпих сашето последва някакво обостряне и я зарязах, купих си на капсули от Ремедиум. По-добре намери Д моноза без добавени захари.

Общи условия

Активация на акаунт