Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 12

• 48 335
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Благодаря ви за отговорите! Аз вече се чуя какво да пия, от по-леките антибиотици нищо не действа, към амоксиклав се водя алергична, а на хинолоните правя много тежки реакции... и то не остана, та затова опрях до доксициклина. Преди няколко години го пих за уреаплазма по 14 дни x2, после с азитромицин - струва ми се, че и тогава си я имаше ешерихията, като че ли не се повлия, но тогава не разполагах с толкова знания по темата и фокусът беше друг, за да проследя. Може би трябва по-дълго време прием така като ви чета. Иначе някъде бях прочела, че нямал толкова добър пенетрейшън спрямо мехура.

Merelenda, аз също обмислям Уростим. Доволна ли си от резултата? Проблемът е, че нали трябва да си "здрав" при започване, а пък моята ешерихия си стои неизлекувана вече години, просто през повечето време е пасивна.

Jennifer, за мен ешерихията си остана от недостатъчни и неадекватни лечения. Но все пак ще ви споделя нещо интересно - не знам колко влияние има действително, защото беше назовано като източник на проблемите от един прехвален, но за мен неадекватен уролог. Той предположи, че може да имам спина бифида окулта, води се вродена аномалия в развитието на гръбначния стълб. Окулта е, защото видимо няма признаци, няма характерните проблеми, които дава, но при някои хора се изразява в това, че някои от нервите, отговарящи за изхождане и за мехура не се развиват правилно. Не ми го обясни много добре, за да мога и аз да го обясня на вас - общо взето, прави мехура по-чувствителен към развитието на инфекции. Не вярвах, обаче отидох на рентген и вярно откриха някаква лека форма. Човекът, при който се снимах, завежда отделението в хирургии в Пловдив - добър е, и според него не е в достатъчно сериозна форма, че да дава такъв ефект. Впечатли ме как урологът се сети за това като възможна причина, но после като отидох с резултатите и бактерия на стерилна урина, той направо си ми каза, че нямало какво да направи, цял живот ще си пия антибиотици и толкоз. Едвам го примолих да ми напише един доксициклин, защото съм в активна криза, той обърка рецептата, направо...
Аз с уреаплазма започнах иначе, излекувах я - сигурна съм, че няма. Последните две години съм при Милушев в Сити Клиник в София - страхотен е, но просто се закучиха нещо нещата, и реших да пробвам при Читалов в Уро Медикс в Пловдив, не съм доволна. Ще съм ви благодарна за препоръки за уролог/нефролог.

# 586
Благодаря ви за отговорите! Аз вече се чуя какво да пия, от по-леките антибиотици нищо не действа, към амоксиклав се водя алергична, а на хинолоните правя много тежки реакции... и то не остана, та затова опрях до доксициклина. Преди няколко години го пих за уреаплазма по 14 дни x2, после с азитромицин - струва ми се, че и тогава си я имаше ешерихията, като че ли не се повлия, но тогава не разполагах с толкова знания по темата и фокусът беше друг, за да проследя. Може би трябва по-дълго време прием така като ви чета. Иначе някъде бях прочела, че нямал толкова добър пенетрейшън спрямо мехура.

Merelenda, аз също обмислям Уростим. Доволна ли си от резултата? Проблемът е, че нали трябва да си "здрав" при започване, а пък моята ешерихия си стои неизлекувана вече години, просто през повечето време е пасивна.

Jennifer, за мен ешерихията си остана от недостатъчни и неадекватни лечения. Но все пак ще ви споделя нещо интересно - не знам колко влияние има действително, защото беше назовано като източник на проблемите от един прехвален, но за мен неадекватен уролог. Той предположи, че може да имам спина бифида окулта, води се вродена аномалия в развитието на гръбначния стълб. Окулта е, защото видимо няма признаци, няма характерните проблеми, които дава, но при някои хора се изразява в това, че някои от нервите, отговарящи за изхождане и за мехура не се развиват правилно. Не ми го обясни много добре, за да мога и аз да го обясня на вас - общо взето, прави мехура по-чувствителен към развитието на инфекции. Не вярвах, обаче отидох на рентген и вярно откриха някаква лека форма. Човекът, при който се снимах, завежда отделението в хирургии в Пловдив - добър е, и според него не е в достатъчно сериозна форма, че да дава такъв ефект. Впечатли ме как урологът се сети за това като възможна причина, но после като отидох с резултатите и бактерия на стерилна урина, той направо си ми каза, че нямало какво да направи, цял живот ще си пия антибиотици и толкоз. Едвам го примолих да ми напише един доксициклин, защото съм в активна криза, той обърка рецептата, направо...
Аз с уреаплазма започнах иначе, излекувах я - сигурна съм, че няма. Последните две години съм при Милушев в Сити Клиник в София - страхотен е, но просто се закучиха нещо нещата, и реших да пробвам при Читалов в Уро Медикс в Пловдив, не съм доволна. Ще съм ви благодарна за препоръки за уролог/нефролог.
Ох, не знам какво да кажа… и аз съм обиколила много лекари. Откъм уролозите понастоящем все ощи разчитам на Даниел Гайдаров, открих го преди две години, той единствено започна да рови и да предписва адекватни схеми на лечение. От него за първи път чух за опашката след аб и за лечение с нитрофурантоин или превантивна схема с монурал. Човекът опитва всячески да помогне. Но някак живот с постоянно пиене на антибиотици не ми се нрави. Вече толкова години все пия добавки, пробиотици,  лекарства, че само при вида им получавам непоносимост. Елена Маринова пък е нефроложката, която също предписва добавки за месеци наред, с което да се закрепи положението и да не се налага антибиотично лечение. Според нея приемът на уростим/уроваксом е задължителен през зимата особено за такива като нас.
Марта Ортова също е много добра като нефролог. От старата школа е, но жената ме изпрати на редица изследвания, които никой друг не беше споменавал преди това (скенер, урофлуориметрия и др.)
Имаше момичета, пробвали Стровак, може би е хубаво да се включат със скорошни отзиви за тази ваксина…

# 587
При мен уростим / уроваксон с нищо не помогнаха.Започвах ги след лечение с 1-2 антибиотика,стерилна урина и трябваше да ми бъдат опашка.На 2-я месец на дадения препарат ,бях с остър пиелонефрит.
Като опашка-дългосрочен ефект виждам само от пиелосептил.И сега пресрочвам курса ,одобрен от уролози и нефролози.

# 588
Аз също съм при Елена Маринова и да чукна на дърво, засега държим положението.

# 589
Аз също съм при Елена Маринова и да чукна на дърво, засега държим положението.
Много е готина и е страхотен специалист. Ти на какво си в момента, theDoodle?

# 590
В момента единствено на Неоренал, вечер по 1 таблетка. Редувам месец Неоренал, месец Цистостоп СР, като даже като свърша този курс и ще правим почивка поне няколко месеца. Ние обаче правим опити за бебе, затова терапията ми е такава.

# 591
В момента единствено на Неоренал, вечер по 1 таблетка. Редувам месец Неоренал, месец Цистостоп СР, като даже като свърша този курс и ще правим почивка поне няколко месеца. Ние обаче правим опити за бебе, затова терапията ми е такава.
Да, ние също ще започваме, но още имам страхове, че всичкище се завърне след като започнем с опитите. Предстои и аз да си консултирам какво можа да взимам като профилактика, че е страшно… чудя се пиелосептила дали е противопоказен при такива случаи..

# 592
Джени,мисля,че да .

# 593
Може да се каже, че съм доволна от Уростим, но доста време след тях пих и Цистон.
Започнах Уростим с 8 левкоцита в урина и след като спрях Нитроксолин.
3 месеца, докато пиех Уростим имах и парене след уриниране.
Ако имаш проблем с щитовидната жлеза, или дори да нямаш, но от първо коляно в рода да има болни, не започвай Уростим. Търси други начини да се справиш.

Иначе за борба с ешерихия коли, в групата на Айдън Мустафов, пиеха отвара от френска лавандула и маточина.
Тук в мненията съм копирала, да не търся отново.
https://m.bg-mamma.com/?topic=1240092.375

# 594
А каква е връзката на уростим с щитовидната жлеза? Никой никога не ме е питал, като ми го е предписвал.

# 595
Може да се каже, че съм доволна от Уростим, но доста време след тях пих и Цистон.
Започнах Уростим с 8 левкоцита в урина и след като спрях Нитроксолин.
3 месеца, докато пиех Уростим имах и парене след уриниране.
Ако имаш проблем с щитовидната жлеза, или дори да нямаш, но от първо коляно в рода да има болни, не започвай Уростим. Търси други начини да се справиш.

Иначе за борба с ешерихия коли, в групата на Айдън Мустафов, пиеха отвара от френска лавандула и маточина.
Тук в мненията съм копирала, да не търся отново.
https://m.bg-mamma.com/?topic=1240092.375
Да, аз съм я пробвала рецептата с френска лавандула на Айдън. Бях доволна. Правих я  към два месеца. Сок от селъри също влияе мвого добре, особено за парене при уриниране.

# 596
Не съм Мереленда ,но и уростима ,и стровака при АИЗ са с внимание.
Търся подобна информация за хипрекса.Някой има ли всички противопоказания ,странични ефекти и взаимодействия с лекарства ?Притеснява ме ,че още се дописват.

# 597
Да. Понеже е имуностимулатор. Едно време пишеше на Уростим, при проблем с щитовидната да не се пие. Нещо такова. 100% съм сигурна. Но това преди над 13 г. После наизуст го споменавах и когато ми казаха, че не го пише това, чак тогава отново се зачетох.
Промените в листовката са от 2019 г.

# 598
Здравейте, включвам се и аз в тази ужасна тема… правим опити за бебче, но за съжаление цистита не ме подминава. Това, което забелязвам е, че се появява, ако правим секс точно в деня на овулацията, аз си я усещам доста силно. В такъв случай, какви билкови лекарства мога да пия? Преди/ след акт? Профилактично? Благодаря ви!

# 599
Здравейте, включвам се и аз в тази ужасна тема… правим опити за бебче, но за съжаление цистита не ме подминава. Това, което забелязвам е, че се появява, ако правим секс точно в деня на овулацията, аз си я усещам доста силно. В такъв случай, какви билкови лекарства мога да пия? Преди/ след акт? Профилактично? Благодаря ви!

Здравейте, по-горе са писали за неуренал и цистостоп. Аз преди взимах ударна доза д маноза.
Знам че и може някакъв химиотерапевтик, но то е в случаите когато не се правят опити за бебе.

Общи условия

Активация на акаунт