Велико Търново-тема 48

• 41 898
  • 678
  •   1
Отговори
# 630
  • Велико Търново
Момичета, знам, че е супер специфично, но може ли да споделите мнения за детските градини в града, по-скорошни такива. Яслата избрах на принципа на локацията, със сравнително нормални отзиви, но не съм доволна и ми се иска за детската градина да съм по-подготвена.
Благодаря!

# 631
  • Велико Търново
Нели, аз нямам наблюдения от първо лице за градините в града, но за малко дете (1 /2 група), силно препоръчвам да посещава градина с по-малък брой деца в група. Виктор е още в градина (водят го втора група) в смесен формат. Еми доволна съм, по 13 деца са макс на ден, топло им е, обгрижват ги, децата са щастливи и им готвят на място. Има си и минусите - 4 деца постоянно присъстват от етноса, други 2 са смесени и самата градина не е уау като обстановка, но като сложа на везната ( а, ти ще го правиш 100% Wink), плюсовете за мен са повече. Друго предимство е това че не обикаляш да паркираш пред градината по 10 мин... проста селска работа Simple Smile
За градината на Шемшево говоря, ако искаш повече инфо пиши да споделям Simple Smile

Последна редакция: пн, 15 дек 2025, 21:13 от skk007

# 632
  • София/Търново
В Шемшево е добра. И в Присово, също. Етносите са проблем. Хигиената на децата е изцяло в детската. За мен, Първи юни е най-доброто, но класирането определя.

# 633
Момичета, глупав въпрос, но по това време на годината къде мога да намеря макарон за плуване с дупка. Трябва ми за кучо, че трябва половин месец да стои с медицинска яка и всички вкъщи сме нещастни, той не спира да скимти, отиде мазилка и някои мебели. Гледах американците, че правят diy яки като режат такъв макарон и мнооого ми трябва, но не знам в кой магазин мога да намеря.

# 634
Момичета, глупав въпрос, но по това време на годината къде мога да намеря макарон за плуване с дупка.

Практикер?

https://praktiker.bg/bg/search/%D0%9C%D0%90%D0%9A%D0%90%D0%A0%D0 … D0%95%D0%99%D0%9D

# 635
Такава по-малка надуваема яка, дали няма да свърши по-добра работа?
Виждам, че тук има и размери.
https://petsector.bg/p/naduvaema-veterinarna-yaka-za-kucheta-pet-nova-m
Тази изглежда по-голяма.
https://www.alisa33.com/bg/product/1267-predpazna-yaka-naduvaema-/

Мисля,че каквато и яка да му словите, все ще скимти. Не обичат нищо да им пречи.

# 636
Момичета, глупав въпрос, но по това време на годината къде мога да намеря макарон за плуване с дупка.

Практикер?

https://praktiker.bg/bg/search/%D0%9C%D0%90%D0%9A%D0%90%D0%A0%D0 … D0%95%D0%99%D0%9D
Практикер, Практис и Декатлон няма, в Декатлон са без дупка в средата.

# 637
Практикер, Практис и Декатлон няма, в Декатлон са без дупка в средата.

Да, в Декатлона определено на стават.

А изолацията за тръби в Практикер няма ли да свърши работа? Сигурно има и по другите строителни нещо подобно.
https://praktiker.bg/bg/Izolacii-za-trabi/IZOLATzIYa-ZA-TRABI-9- … -ISOPIPE/p/482229

# 638
  • В.Търново
Знаете ли дали някой доктор ходи по домовете за преглед коремна ехография във В.Търново за болен човек на легло?

# 639
Съмнявам се, това означава да влачи цялата апаратура.
От опит преди години с баща ми - частна линейка, която да го закара и върне от изследването, организиране на близки, които да го свалят и после качат по стълбите на носилка.
Ако може да седи в инвалиден стол, ще е доста по-лесно. Но татко не можеше.

Потърси лекар, да питаш и се уговори как да стане, особено ако е спешно състоянието.

# 640
  • В.Търново
Има ехографска апаратура тип лаптоп, в куфарче, мобилно е. Но не знам дали някой доктор има такъв за домашни посещения. В болницата знам че има, но е за прегледи в самата болница.

# 641
Здравейте на всички! Включвам се с въпрос, не съм от Търново, а от околията. С два аборта съм, лека тромбофилия, търся си добър гинеколог в Търново, на който може да се разчита, а не да ме гледа като поредните 200 лв, както е в София. Има ли изобщо такъв или ще трябва да се насоча към друг град? Била съм при Стойков, чесно казано не съм крайно очарована от държанието му, но .... чета различни мнения за Топузанска, някой да сподели мнение и опит? Ще съм крайно благодарна!

# 642
BeLive1211, и аз съм с две загуби след успешна бременност. При четвъртата ми бременност за тромбофилията се консултирах с хематолог хрез healee - изписа ми лекарства, които без проблем купувах от аптеката. Следях се при д-р Кабакчиев в Горна Оряховица и д-р Максудов в Търново. Доволна съм и от двамата, Кабакчиев  обяснява много подробно и е много спокоен - имах и кървене, и контракции първите месеци и общо взето ден през ден бях при него и се чувствах много спокойна, въпреки всичко. След смъртта на съпругата му не знам как е.
Максудов е малко протоколен, той ми прави секциото заедно с д-р Венелина Михайлова. Много съм доволна. Бях чула, че ще заминава за Варна, но не знам дали е истина.
Успех и не се отказвай!

# 643
  • Велико Търново
BeLive1211, аз съм много скептична към повечето гинеколози тук, споделям мнението за Стойков, имам и лично впечатление от някои от другите спрягани за добри гинеколози.
Моето мнение е да се ориентирате към София. Аз лично там намерих такова отношение, което ме кара да се връщам и да съжалявам, че съм си загубила години тук (точно за забременяване говоря). Преглед на повече от нормална цена, протичащ и до час, колкото е било необходимо, помощ за забременяване и невероятно следене след това.

# 644
BeLive1211, и аз съм с две загуби след успешна бременност. При четвъртата ми бременност за тромбофилията се консултирах с хематолог хрез healee - изписа ми лекарства, които без проблем купувах от аптеката. Следях се при д-р Кабакчиев в Горна Оряховица и д-р Максудов в Търново. Доволна съм и от двамата, Кабакчиев  обяснява много подробно и е много спокоен - имах и кървене, и контракции първите месеци и общо взето ден през ден бях при него и се чувствах много спокойна, въпреки всичко. След смъртта на съпругата му не знам как е.
Максудов е малко протоколен, той ми прави секциото заедно с д-р Венелина Михайлова. Много съм доволна. Бях чула, че ще заминава за Варна, но не знам дали е истина.
Успех и не се отказвай!
За д-р Кабакчиев мога да потвърдя, че е изключително внимателен, много възпитан, обяснителен и ти отделя изключително много време. Като влезеш при него, може с часове да ви обяснява. Ходила съм на рутинни прегледи и профилактични, понеже ми е на една крачка. Като специалист за дългосрочно проследяване не мога да кажа, но ходят при него.

Общи условия

Активация на акаунт