Имам запитване относно препоръка за репродуктивен специалист, който да е добър и с хормонални изследвания.
От 4 месеца с моя мъж правим опити за бебе. По принцип цикъла ми е по-дълъг от 28 дни. Между 30-35 дни. Отскоро живея в Габрово и гинеколожката тук първоначално искаше да ми изпише Дуфастон, но аз настоях първа за изследвания на хормоните.
През декември си направих първите и FSH и LH излязоха ниски. Тогава и имах доста стресираща седмица и затова реших този месец да ги повторя отново. На вторите изследвания прогестерона ми излезе по-нисък от нормата. Но той беше изследван на 21ден от цикъла, а миналия месец ми дойде на 37ми ден и първата седмица беше повече зацапване, а втората кървене. Четох, че изследването за прогестерон се прави след доказана овулация, а тази гинеколожка тук ме насочи за 21 ден, въпреки, че знаеше продължителността на цикъла ми.
След като и показах резултатите тя директно каза, че трябва да се насоча към друг специалист по възможност гинеколог-ендокринолог(не знам дали има такъв в Стара Загора).
Четох за д-р Иванов от център Гален много добри отзиви, но не зная той дали е добър в репродуктивната медицина.
Можете ли да ме насочите към специалист в Стара Загора от тази област, който да е добър и с хормонални предизвикателства?
Благодаря предварително на отзовалите се.