Градинарство - моето хоби 34

• 45 775
  • 897
  •   1
Отговори
# 360
  • Карлово
Здравейте мамс, сдобих се с тези три маслини.
Трябва ли да стоят близо една до друга? Изобщо , какво трябва да знам за да не ги убия.
Тук в Карлово гледат маслини в градината. Зимата, докато бяха по-младички, ги опаковаха със стеч фолио.
Вече са 5-6 годишни, имат маслинки. Ако искаш ще питам как ги гледат.

Ние имахме в едно село в Средна гора засадени 2 маслинки, но измръзнаха.

# 361
  • Велико Търново
Аз съм до Велико Търново,  с. Шемшево,  но си става доста студено тук, явно няма да са на двора. Дори тази сутрин беше -4... в саксийки в хола зимата ще са. Благодаря на всички ви.

# 362
За котките - вземете си куче. Всички комшии имат котешки драми, ние имаме една малка купа, която не позволява пиле да прехвръкне. Не е постоянно на двора, домашна е, но котешки проблеми не позволява. 🤣
Токсоплазмоза от всякакви домати можеш да хванеш, без значение дали са градински или промишлени. А и не само от домати. Така че мийте ги тия ръце и зеленчуци и не се вгъбявайте с излишности.
За листосъбирачите - нямам, не искам да имам. Минавам с косачката през изсъхналите листа, стават на компост веднага. В гората сме, листа има за всички по много 😁
Тревата никне където си иска - без значение дали е от смеска или дива... Опитвам се да опитомя местните видове и да го слея с райграс, но има странни, невъзможни за отревяване петна.

# 363
Как са вашите лалета? Забелязвам, че при мен повечето имат само листа и не се очертава да има цвят. За първи път ми се случва.

# 364
В градината са цъфнали, но в саксията са и моите така. Мисля много сложих.

# 365
Моите лалета в градината изчезнаха заради мишките. Тук-там е останало някое, може би десетина стръкчета. Половината са с пъпка, останалите само листа. Тази година насадих нови лалета в дълбоки саксии, но ги садих много късно и едва сега покарват.
Което е само с листа, нарцис или лале, директно ще го оскубя другата седмица, и ще ги заменя с теменужки. А ма ха!

# 366
При мен куче не е вариант, имам панически страх още детството. ,,Благодаря" на съседа-идиота и немската му овчарка. А и Матилда вече е вечно наша)).
Вчера пак местих няколко дървета, с надеждата да намаля видимост от съседи. Дано иргата и японската мушмула имат бърз растеж. Бакопите дават признак на живот, мускарите са много хилави, иберисите много ме радват. Благодарни, красиви, издръжливи. Май ще купя още ).

# 367
Нямам напъпело лале, всичко е листа а имам много. Само нарцисите и зюмбюли те са нацъфтели. Сеете ли мушки в градината?

# 368
Е то има куче и куче... Немска овчарка или подобно грамадански не бих гледала. Нашата е девойка-французойка, пълна лигла, но много страшна за всичко мърдащо и шумкащо 😁
При нас в студено, тепърва се показват листата на грудковите, още има кокичета и минзухари. Насях и разни нови гладиоли и далии, да видим какво ще се хване...

# 369
Аз садя мушката в градината.
Вчера изнесох саксиите от мазата с мушкатата в двора. В окаяно състояние са. Добре, че имам колежка която ще ми даде и тази година чепки да си засадя.
Утре сутрин ще ходя в Кауфланд, ще има пролетни цветя в тарелки.

Може ли мнение да получа за този вид маркуч?
https://www.emag.bg/gradinski-markuch-tiessa-reguliruemo-naljaga … ref=fam#45-%D0%BC
Сина ми иска да си го вземе за да мие колата си, но аз планувам да го ползвам и за двора като поливам дръвчетата, цветята.

# 370
  • Карлово
Нямам напъпело лале, всичко е листа а имам много. Само нарцисите и зюмбюли те са нацъфтели. Сеете ли мушки в градината?
Слагала съм и са се чувствали прекрасно.
Кралско мушкато също слагах, но нямаше искания ефект, всъщност дори не цъфна.

# 371
И аз сях мушката в градината миналата година . Бяха по хубави от тия в саксии . Сега пак съм сложила за вкореняване .

# 372
И аз слагам мушкати по градината , наистина стават по-хубави.. Нямам обяснение и въобще започнах много да го уважавам като цвете, та където има празно по градината - слагам. От вкоренените пръчки 95% се прихващат. Рязко ми се е случвало да изсъхне.
Миналата година вадих с корени и увити във вестник презимуваха в мазето … И другия метод също опитах - от същите растения взех чепки и ги вкорених  есента и цяла зима на хладно , светло и малко поливане. Сега предстои да видя кой от двата ще ми даде по-добри растения …

# 373
И аз слагам мушкати по градината , наистина стават по-хубави.. Нямам обяснение и въобще започнах много да го уважавам като цвете, та където има празно по градината - слагам. От вкоренените пръчки 95% се прихващат. Рязко ми се е случвало да изсъхне.
Миналата година вадих с корени и увити във вестник презимуваха в мазето … И другия метод също опитах - от същите растения взех чепки и ги вкорених  есента и цяла зима на хладно , светло и малко поливане. Сега предстои да видя кой от двата ще ми даде по-добри растения …

Аз ги прибирам на гладно и светло и рядко ги поливам през зимата . И при мен рядко съхнат, аз само си добавям още няколко съндъчета с нови . Тая година съм решила да подновя всички сакъзи . Махам старите сея нови защото корените са направо дърво . В събота ги изкарах , наторих с оборска тор и пръс , полях ги с червен кристалон и вече се адапрират .

# 374
Alisa, как ги сееш сакъзите , от семена? Сакъзите ако презимуват , стария корен цъфти ли отново? Аз мушкатите подновявам всяка година - старите  растения, де факто ги разчупвам , вкоренявам чепките, а стария (т.е миналогодишния) корен изхвърлям ..

Общи условия

Активация на акаунт