Градинарство - моето хоби 34

• 45 759
  • 897
  •   1
Отговори
# 375
Стари сакъзи цъфтят, но за алпийските четох, че са едногодишни. Някой знае ли дали е така? Аз тая година ще наблегна на тях.

# 376
Оставям мушките , сея нови сандъчета допълнително и сакъзите също . Тази година обаче ще махна старите , които са 3 4 годишни и ще сея нови млади . Всичко сея от чепки и сакъзи и мушки . Пробвала съм със семена на мушки да цъфтят повече , но са празни и бавно се разбират . Моите са си сортови бели , оранжеви , розови ,червени , пъстри абе всякакви . За това и ги разсаждам чрез резници по бързо се вкореняват . Повечето мушки , които отглеждам са нискостеблени обаче тази година загубих едно светло розово и вътре тъмно розово . Имам едно оранжево с бяло толкова бавно върви и него все го кътам .

# 377
  • На морето!
И при мен досега най-успешно е да начупя мушкатата през ноември и да преместя стръкчетата в саксии за разсадя, сандъчетата приборам в края на ноември. Март вадя сандъчетата, махам най-старите мушката, допълвам с нова пръст, компост, смес и забучвам начупените от ноември клончета. Тази година и със сакъзите ще действам така, но все пак от тях съм прибрала едно сандъче в апартамента, за да съм сигурна, че ще има откъде да си взема материал.
Мушката миналата година боднах в радината, наистина мн добре станаха.

# 378
Пробвали ли сте мушкати/сакъзи да зимуват в градината? Има ли такива, които оцеляват?

# 379
Пробвали ли сте мушкати/сакъзи да зимуват в градината? Има ли такива, които оцеляват?

Оставала съм сандъчета . Замръзват . Няма шанс да оцелеят дори и на завет . Те издържат да - 5 градуса при повече омекват . Те вкъщи не издържат камо ли на - 10 вън .

# 380
  • На морето!
Пробвах, не оцеляха, а при нас зимата е сравнително топла.

# 381
  • Карлово
Ами караха до едно време тази зима, но буквално накрая на студовете, мина някакъв голям студ и до там.
Тази година ми остана само едно мушкато.
Със сакъзи не съм рискувала. Тях прибирам на хладно и закрито.

# 382
Мисля си, дали да не засадя мушкати и сакъзи в градината, а през зимата да ги предпазя с отрязана бутилка от минерална вода. Тази зима в саксии на двора ми оцеляха бордюрни рози, мини лилиум, здравец, хортензия, 3 малки и току-що захванати смокини. Всъщност всичко ми оцеля без да го предпазвам /освен малко мулч/ и нямам загуби.

# 383
Мисля си, дали да не засадя мушкати и сакъзи в градината, а през зимата да ги предпазя с отрязана бутилка от минерална вода. Тази зима в саксии на двора ми оцеляха бордюрни рози, мини лилиум, здравец, хортензия, 3 малки и току-що захванати смокини. Всъщност всичко ми оцеля без да го предпазвам /освен малко мулч/ и нямам загуби.

Да, но те са студоустпйчиви, а мушките и сакъзите са с по нежни стебла и ако почвата е много студена мисля, че пак ще замръзнат.

# 384
Здравец, хортензия, рода без бодли, и тн зимуват в саксии вън без проблем. И без буркан Wink
Мушкатата мръзнат.

# 385
Имам такъв къдрав маркуч, не точно този но подобен. Удобен е за прибиране и изваждане, лесно се навива защото е мек и заема по-малко място.
Сега се прибирам от цветарския магазин. Отидох уж за мушкати, напълних количката и чак на паркинга установих, че в нея няма нито едно мушкато Rolling Eyes

# 386
Имам такъв къдрав маркуч, не точно този но подобен. Удобен е за прибиране и изваждане, лесно се навива защото е мек и заема по-малко място.
Сега се прибирам от цветарския магазин. Отидох уж за мушкати, напълних количката и чак на паркинга установих, че в нея няма нито едно мушкато Rolling Eyes

Да но самата струя на водата излиза много слаба, а не е както обикновения маркуч.

# 387
Да, положението си е сериозно Joy

# 388
Алиса, не съм забелязала да е по-слаба струята. Няма логика, колкото бара са на входа на маркуча, толкова ще са и на изхода. Поне моят не беше по-дебел от нормалния, че да се губи налягането, може би има различни модели. Аз гледам всички маркучи да са еднакви, за да не купувам различни преходи и накрайници.

# 389
С това кола не бих мила. Ако не е водоструйка, само ще я полееш като хризантема 😁

Общи условия

Активация на акаунт