Градинарство - моето хоби 34

• 45 745
  • 897
  •   1
Отговори
# 435
Мисля че това което търся е
кампанула изофила, както ме подсетиха Smaily и Alisa. Но
   и  винката ми е в полезрението. ☺️ Всичко що е бяло и синьо ми харесва.

Тая винка е като троскот супер много се въди, но ако е с пъстрите листа, не чак толкова. Кампанула съм нямала, но знам че има студоустпйчива, но с по едрите цветове.

# 436
  • Бургас
Имам нужда от вашата помощ. Премахнах тези листа, които съм снимала. Какво е според вас и какво лечение да приложа. И да не е само въпрос да споделя и малко опит. Купих зеления кристалон и пръскам на всеки 2 седмици. Много съм доволна. Особено на лигуструма.

# 437
Гъбично заболяване е. Не знам как се казва, но е характерно да изсъхва така на кръгли петна. Често се случва при такива лъскави твърди листа, аз го имам по лавровишните, но е малко и не съм вземала мерки досега.
Със снимката във всяка агроаптека ще знаят какъв фунгицид ти трябва, пръскаш според указанията на пакетчето.

# 438
Мисля че това което търся е
кампанула изофила, както ме подсетиха Smaily и Alisa. Но
   и  винката ми е в полезрението. ☺️ Всичко що е бяло и синьо ми харесва.
Това което търсиш е кампанула Изофила - бяла и синя, като синята има вариант с два вида листа -единия е мъхест .
Виж и каскадно брахикоме , много е хубаво

Последна редакция: пт, 29 мар 2024, 11:39 от soniapro

# 439
Виж и каскадно брахокоме , много е хубаво
Има каскадно? Thinking

# 440
Виж и каскадно брахокоме , много е хубаво
Има каскадно? Thinking
Да, с лек каскаден ефект , пада до педя. Това са мои стари снимки от начало на лятото са.

# 441
Здравейте, на какво се дължи според вас, почвата ни в дълбочина е чернозем, а на повърхността стои посивяла? Мястото ни е от година и половина и възможно ли е да са го третирали за трева и от това да посивява?

# 442
  • Варна
Имам нужда от вашата помощ. Премахнах тези листа, които съм снимала. Какво е според вас и какво лечение да приложа. И да не е само въпрос да споделя и малко опит. Купих зеления кристалон и пръскам на всеки 2 седмици. Много съм доволна. Особено на лигуструма.

Аз имам горчив опит с това растение - храст. Точно същите сухи петна има и за съжаление ходих с листата почти във всички агро аптеки, купувах и пръсках с всички препоръчани препарати, но така и не се преборих. От наблюдения и опит, вече почти твърдо вярвам, че това става от прегаряне, защото при мен всички листа насочени директно към слънцето са така. Тези, които се опират в стената и са на сянка са си добре. Сега, когато вече напече пак се покри с такива сухи места цялата слънчева страна.
Освен това видях, че бабата, която ми го даде, си го е насяла почти под целодневна сянка и му няма нищо, а е 2 метра огромен храст.
Така че, моля, ако намериш решение - сподели! Hands Pray

# 443
Да се похваля и в тази тема. Днес си купих нова водна лилия, защото старата спря да цъфти и листата й окапаха края на миналото лято. Не я извадих от езерото есента и реших, че е умряла. Днес чистейки езерото, какво да видя... Жива е! Оцеляла е на студа под леда.

# 444
Да се похваля и в тази тема. Днес си купих нова водна лилия, защото старата спря да цъфти и листата й окапаха края на миналото лято. Не я извадих от езерото есента и реших, че е умряла. Днес чистейки езерото, какво да видя... Жива е! Оцеляла е на студа под леда.

Като се загледах . Според мен трябва да я преместиш в по - голям съд . Този сякаш и е малък . Обезателно напълни езерото с вода за да тръгне . Измисли и нещо по голямо , където да вирее . Лятото не излизат ли листата на вън ?

# 445

Като се загледах . Според мен трябва да я преместиш в по - голям съд . Този сякаш и е малък . Обезателно напълни езерото с вода за да тръгне . Измисли и нещо по голямо , където да вирее . Лятото не излизат ли листата на вън ?
Да, да, аз източих водата за да го почистя от листа и пак го напълних. Сложих и новата лилия, но тази не я пресадих в по- голяма кошница, защото беше пуснала страшно големи и твърди корени, които няма шанс да извадя от това нещо. Не може ли да я извадя и да я пусна свободно в езерото?

# 446
И ние искаме да си купим от тези пласт масовите езера и да сложим лилия, но как не жабясват, как се пречиства водаъ

# 447

Да, да, аз източих водата за да го почистя от листа и пак го напълних. Сложих и новата лилия, но тази не я пресадих в по- голяма кошница, защото беше пуснала страшно големи и твърди корени, които няма шанс да извадя от това нещо. Не може ли да я извадя и да я пусна свободно в езерото?

Няма да стои така , а като е в съд си стои както трябва . Ако е без съд трябва да я застропориш някак си . Моите са в кофа от сирене на 3 4 години ги режа ( ТРУДНО) и подарявам на познати . Моите имат камъни в кофата за да тежат има и пръс вътре

# 448
И ние искаме да си купим от тези пласт масовите езера и да сложим лилия, но как не жабясват, как се пречиства водаъ
Имаме го четвърта година. Нито жабясва, нито има комари покрай него. Слагам от тези соларните фонтанчета да има някакво водобръщение. Дори не зеленясва. Доливам вода защото в жегата се изпарява. Сменявам я изцяло всяка пролет.

# 449
И аз искам такова езерце, но все ми се струва много работата около него. Има един вид водолюбиви ириси, садят се в такова езерце и с корените си уж пречиствали водата.

Общи условия

Активация на акаунт