Градинарство - моето хоби 34

• 44 737
  • 897
  •   1
Отговори
# 870

Ето го едното жасминче. Вчера го пресадих.

като гледам снимката, "жасминът" ти е вейгела Wink

https://www.mmtrbg.com/p/veygela-zimoustoychiv-hrast-tsafti-tsya … ela-bristol-ruby/

Не мисля , че е вайгела . Въпреки , че моята е малка самите клончета са дървовидни , а не зелени като това растение .

# 871
Точно жасмин е.До колко е студоустойчив е друг въпрос.Какво пише на етикета?Сорт?

# 872
Момичета, при нас мина страхотен вятър, проливен дъжд и градушка.
Тазгодишни лидълдски сини хортензии клюмнаха още сутринта, утре ще ги мисля.

# 873
  • густо майна Филибето
Жасминът, така като го гледам, не е с етикет на жасмин. А ако действително цъфти червено, е някаква екзотика, която не е зимоустойчива. Иначе щеше да е много разпространен.

La_Valletta, разбирам вече за бозавия евонимус Grinning  Влачещия ми е малко такъв, особено един бяло и зелено имах...Ами, да ти кажа, така е по-хубав, отколкото ще стане на сянка. Там ще е с някакъв неопределен цвят. Така и така ще се налага да го стрижеш, все ще пуска нови ярки. Можеш да насадиш пред него нещо, да го оставиш да "свети" между листата му.
Обаче дегиталисите ти са страхотни!

# 874
  • Бургас

На снимката много ми хареса този храст с жълто оранжеви високо стърчащи цветове. Знае ли някой други такива подобни храсти.

# 875
Не е храст, казва се Kniphofia и не издържа много студена зима. Подобно е Eremurus, цветоносите му са по-високи и го има в различни цветове.

# 876
А кога цъфти това нещо Книфония . Пролеттна разменяхме цветя с една жена и май ми даде такова , но не съм сигурна с дълги и тънки листа е до сега не е цъфтяло и се съмнявам да не е такова .

# 877
  • София
Здравейте да попитам дали съществува така боровинка като храст подобна на аронията или касиса ? Моля покажете снимки ако имате такава . Обмислям да си взема , но дали е подходящо времето ?
Разните нови сортове американска боровинка я отглеждат в контейнери с кисела почва. Продават се такива растения в плододаване. Може да видиш във ФБ - Боровинки от село се казва страничката на тези, които знам със сигурност че имат.
Иначе самите плодове стават доста едри и вкусът им само леко наподобява на истинската горска боровинка.

# 878
  • густо майна Филибето
А кога цъфти това нещо Книфония . Пролеттна разменяхме цветя с една жена и май ми даде такова , но не съм сигурна с дълги и тънки листа е до сега не е цъфтяло и се съмнявам да не е такова .

Вече прецъфтя. Ако е било малко растение, му трябва малко време да укрепне. Година, две най-много.
Зимата остава със зелени листа, пролетта те пожълтяват и трябва да се махнат, веднага излизат нови.

# 879
Здравейте да попитам дали съществува така боровинка като храст подобна на аронията или касиса ? Моля покажете снимки ако имате такава . Обмислям да си взема , но дали е подходящо времето ?
Разните нови сортове американска боровинка я отглеждат в контейнери с кисела почва. Продават се такива растения в плододаване. Може да видиш във ФБ - Боровинки от село се казва страничката на тези, които знам със сигурност че имат.
Иначе самите плодове стават доста едри и вкусът им само леко наподобява на истинската горска боровинка.

А кой сорт боровинки е най - хубав ? Тези в кутийките от кауфланд не са ли хубави ? Майка ми пробва да сее няколко пъти от семе , но не става . Те нали зреят към август месец .

# 880
Моята цъфти лятото, цял ден е на слънце и си презимува без проблем, при нас зимата почти няма сняг.
Листата пожълтяват, режа ги колкото мога и на пролет е пак зелена.

# 881
  • Бургас
Благодаря за отговора. Да не е само това споделям започналият да цъфти при мен калифорнийски люляк.

# 882
На шега за първи път посадих тези петунии - нямат вид да са каскадни, но може и да греша. Доста обилно зацъфтяха и имам съмнение, че им става тясно. Ако се опитам да ги пресадя, дали ще прекъсна цъфтежа или да не рискувам?

# 883
Жасминът, така като го гледам, не е с етикет на жасмин. А ако действително цъфти червено, е някаква екзотика, която не е зимоустойчива. Иначе щеше да е много разпространен.
j.beesianum, издържа десетина градуса под нулата

# 884
  • Карлово
Аз колкото пъти съм местила петуния, за нейно добро, толкова пъти съм я загубвала.

Общи условия

Активация на акаунт