Майски бебета 2024г. - Тема 6

• 31 910
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
Да, на най-високата доза на Магнерот съм, защото имам скъсяване на шийката. Може би това е идеята. Минимум шанс за контракции, за да пазим шийката.

# 376
Утре едно ще ги види и ще видим какво ще каже , инт ми беше за тат и мат

# 377
  • Англия
Хей има ли тук бъдещи майки, живеещи в Англия? На каква количка се спряхте?

# 378
То това, че са в референтни, не значи, че нещата са китка. Това е лошото на щитовидните хормони. Аз уж чета за тях, но са ми много слаби познанията. Като цяло ендокринологията е много трудна и все още неясна наука. ТСХ мисля, че е високо. То май имаше някакви граници на ТСХ в различните триместъри. Най-добре е специалист да каже. С това ТСХ е възможно да изпишат хормон, но не съм убедена.

Аз затова казвам, че трябва да се видят от лекар. Ние освен по реферетни и наши резултати, само можем да гадаем, но все пак това е свързано с общото ти състояние, предишни проблеми с щитовидната, дали се приема нещо за нея и така нататък...

# 379
То това, че са в референтни, не значи, че нещата са китка. Това е лошото на щитовидните хормони. Аз уж чета за тях, но са ми много слаби познанията. Като цяло ендокринологията е много трудна и все още неясна наука. ТСХ мисля, че е високо. То май имаше някакви граници на ТСХ в различните триместъри. Най-добре е специалист да каже. С това ТСХ е възможно да изпишат хормон, но не съм убедена.
ТСХ е идеален за втори триместър.

# 380
Моето ТСХ е по-високо-3,67 пишеше на листа, и не са ми изписали лечение, защото другите хормони се окей, и ми казаха, че ще следим за момента. Също нямам автоантитела. Проблема е, ако жлезата ти не функционира, и ако собствената ти имунна система 1 вид атакува щитовидната ти жлеза. По-опасно е, ако нямаш достатъчно продуциращи хормони, или, ако имаш тези антитела.До колкото разговарях с доста опитни специалисти и тук извън Европа.Тоест се преценя индивидуално за всяка жена,като се преценят и другите хормони дали има нужда от лечение, или не.При нея са взети мерки, защото има проблем и с друг хормон, но не виждам да има антитела,които са характерни например за тиреоидит на Хашимото(Високи ТАТ и Мат). Също ми обясниха, че е нормално ТСХ да се покачва при бременност, и се покачва различно при всяка жена, за различния триместър. Ако лекар прецени се назначава вече лечение. Чисто при мен за ТСХ ми казаха, че за момента няма нужда,и да се следя.

# 381
Аз живея в Англия, но още абсолютно нищо не съм разглеждала.

Хей има ли тук бъдещи майки, живеещи в Англия? На каква количка се спряхте?

Моето TSH излезе 2.13
За пръв път пускам този хормон.

# 382
Момичета, може ли някоя от вас да ми препоръча читав ендокринолог в Пловдив, без значение дали е по НЗОК или не? Посетих един, но малко ми е странен...Задава ми въпроси, които ми е задал вече едва ли не преди малко и ме съмнява изобщо колко е адекватен.
Знаете ли какви са допустимите граници на хормоните на щитовидната жлеза при бременни?

Д-р Цвета Каменарпва! Преглежда на частно всеки петък в МЦ Д-р Минев!

# 383
Милата Кураж!
Важно е и да лежиш повече ( което е май най-трудното нещо, особено за активен човек)
А не ти ли препоръчаха и прогестерон? И ако да, съвет по- добре прием орално или има вариант ректално ( аз бях така първите месеци заради зацапване и отлепяне). Защото е добре да се избегне в този случай и най леката вагинална инфекция.
А разбраха ли защо си получила скъсяване?
Да, на най-високата доза на Магнерот съм, защото имам скъсяване на шийката. Може би това е идеята. Минимум шанс за контракции, за да пазим шийката.

# 384
Изписа ми и Утрогестан. Предполага, че е от бактериална вагиноза. Сега лекуваме и нея. Предната микробиология беше чиста. Не знам от къде се взе като полов живот - нула. Намалила съм активностите, но не мога изцяло.

# 385
Изписа ми и Утрогестан. Предполага, че е от бактериална вагиноза. Сега лекуваме и нея. Предната микробиология беше чиста. Не знам от къде се взе като полов живот - нула. Намалила съм активностите, но не мога изцяло.

Може преди, като мен да си имала, и при бременност лесно спада имунитета, и просто един вид да се реактивира. Просто друга причина аз при себе си не виждам. Много е неприятно, аз 3 кутии изпих вече антибиотик... Надявам се повече да не се появява тази инфекция, че това постоянно следене на приема на антибиотик през 8 часа просто ме умори вече, а и пак постоянно лекарства... . И при мен същото - Хигиена на ниво, полов живот - 0, нося бельо изцяло от памук и качествена материя, и ето и аз два пъти съм цъфнала с бактерии.А при мен не става само с глобули , защото ми е сериозна инфекцията... Моля се вече да няма проблем. Дано и при теб е всичко наред! За Утрогестан мога да кажа само, че пер ос не ми понесе (през устата). Също и много други жени могат да потвърдят, че им става много зле и има странични ефекти. И аз съм го слагала ректално, вагинално ми е някак най-добре. Ако разбира се няма кървене най-често го изписват през влагалището, ако не е през устата. Просто преди да се постави си измивам ръцете и ги дезинфекцирам.През устата направо ме нокаутираше. В началото освен приема през устата(просто първоначално не знам защо опитахме този метод) , ми поставяха и инжекции с много високи дози Прогестерон, за съжаление ми се наложи, направо като си спомням бях толкова зле на легло като препарирана от тия хормони . А отделно и Хиперемезисът ме съсипа 1 триместър,после и при мен проблема с шийката,заради напрягането от това повръщане.Инфекции, проблеми с бъбреците, анемията беше ясна предвид всичко, болките, като при менструация... Без болница не успях да мина за съжаление и аз. Та разбирам всички и ви пожелавам да няма повече проблеми и да сте добре!Не е лесно, но ще мине.

Не знам вие как сте,но тези дни толкова ми се яде ,особено сладко,държа се да не ям ,обачеее много ми се похапва.Особено разни киндер буено десерти ,шоколадови яйца и нз. си какво 😁😁😁😁

Последна редакция: ср, 31 яну 2024, 00:43 от Mims1900

# 386
И моето ТСХ беше 3,80 преди една седмица... Казаха ми , че всичко е наред и да не се притеснявам .

# 387
И мен много сладко взе да ми се яде.Сега заобичах кроасани,до скоро бяха шоколади.Незнам,с корема също напредвам сериозно.На прегледа сигурно ще съм над 100 обиколка.Последния път бях с 90 и нещо,непомня

# 388
Всеки път ли ви мерят обиколката на корема? Моя АГ нито веднъж не ми е мерил моята.. Следи ми само теглото и кръвното налягане.

# 389
На мен всеки път ми мерят корема.

Общи условия

Активация на акаунт