Гримиране - идеи и техники. Тема №89

• 67 369
  • 762
  •   1
Отговори
# 585
Точно за 10м мога да нанеса бяла козметика и да се гримирам от-до.Дали ще го направя в 6:30 не знам, но мога.Като момиче не излизах без грим и прическа за училище, в 5:50 напусках дома.
Агент, u r precious!

# 586
....А именно в Бг ,когато денят ми започва в 06.30ч как да приложа и постигна всичко показано и препоръчано в рамките на някакви минути? Мислите ли,че е възможно да се спази и добие този ефект с тези препоръчани продукти? ами,не ...аз не познавам колежка,приятелка или пример от обкръжението си с редови работен ден да се заиграва с тези процедури по гримиране и да постига такъв ефент?!
За мен тези техники и препоръки са НЕПРИЛОЖМИ ,не поради липса на консумативи,а чисто и просто от човешко приложение и полезност!

Ако греша ме поправете Simple Smile
Момичета вече са го казали, но ще го потвърдя и аз  Simple Smile

Но първо да попитам - всеки път като влезете в кухнята да готвите правите ли салата, студено предястие, топло предястие, основно, десерт и плато със сирена и плодове?!? Защото аз не... по-често врътвам някоя салата и месо на скарата или ако дори и за това нямам време - таратор и мишмаш. А има и ситуации когато ям боб от консерва с лъжица... Та с грима е абсолютно същото!

Има си ситуации в които си паля свещи, сипвам си просеко и час време се мажа с кеф за купон, докато обяснявам на милото как да изпече новогодишната баница. Но по-често пия кафе, чета форум и едновременно слагам някакъв лек ежедневен грим. Има и ситуации в които се изстрелвам от нас по оцветен сънскрийн и на червен светофар слагам спирала, а в движение - червило. В грима, както каза Петрова, няма нищо задължително - могат да се ползват и 3 и 5х3 продукта в рамките на един грим.

И си е абсолютно личен избор на всяка жена дали, колко и какъв грим ползва. За мен си е и навик и хоби от 33 години и продължава да ме релаксира - това си е "моето време". И ми е много любопитно как се променят трендовете и как го правят другите!

Най-хубавото в момента е, че са актуални много леките и много свежите гримове. Никакви 5 цвята по клепачите през деня, никакви яки контури или бронзови визии като на Джей Ло на сцена във Лас Вегас или от зората на мутробарока. И тези натурални визии далеч не са толкова сложни или дълги. Стига да знаеш какво правиш и как го правиш

2-3 примера за прост, бърз и много тренди дневен грим, който спокойно се прави за 10, макс. 15 мин...

https://www.youtube.com/shorts/pI2hYOxxips
https://www.youtube.com/shorts/fvI_pggFQUY

PS Като бях млада и бездетна ставах в 5-5:30 за да съм на работа в 8 изпипана. Като раждах 2 пъти бях с грим, на другия ден също след секцио. Та така, мисълта ми е, че гримирането е навик като миенето на зъби, епилацията, маникюр/педикюр. И мисля, че си заслужава - дори абс. минимум оставя у околните впечатление за "поддържаност", а на мен самата ми дава малко екстра tender loving (self) care .

Още един дребен трик как да си коригираме фдт, когато е твърде светъл или твърде тъмен
https://youtube.com/shorts/cvyPZ_jH1Qs?si=UhGHFyJEVrHeVdLN

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 22:23 от Agent Provocateur

# 587
  • София
Напълно съм съгласна с всички, за които грима е начин на грижа за себе си, защото за мен също играе такава роля в ежедневието. Не е задължително да се нанася дълго, нито нещо специално, нито всеки път да си изумително гримирана и превъплъщаваща някаква роля.

Уважавам, разбира се, и желанието на жените да не носят никакъв грим.

По ковидно време, когато бяхме затворени, човекът, на когото му беше приятно да съм гримирана, пък макар и вкъщи, беше мъжът ми. Казваше, че е глътка нормалност и нежелание да се предадем в свят, който вървеше към дистопия.

# 588
Аз също се гримирам за около 10 минути. На 20 г. мажех всичко, после като родих голямото си дете, започнах да слагам само фдт, спирала и червило/гланц. След 7г. като родих малкото добавих коректор ( на Мейбълин с гъбичката ми е незаменим),руж или хайлайтър, малко за свежест. Сега съм в друга фаза: оцветена слънцезащита, бронзираща пудра на скулите, аптечна спирала ( спирам с другите, защото очите ми станаха много чувствителни), гланц или червило. На 38 г съм, все още нямам бръчки, имам хубави скули и устни, но ме мъчи увисването на долната част ( някой ден ще имам двойна брадичка сигурно). Искам да се науча как да правя там контур, някои девойки в ютуб се справят страхотно и успешно си прикриват дефектите.

# 589
Моите адмирации към Agent ,но темата достига и до ниските нива на ползване и прилагане на всичко показано...Имам въпрос ....А именно в Бг ,когато денят ми започва в 06.30ч как да приложа и постигна всичко показано и препоръчано в рамките на някакви минути? Мислите ли,че е възможно да се спази и добие този ефект с тези препоръчани продукти? ами,не ...аз не познавам колежка,приятелка или пример от обкръжението си с редови работен ден да се заиграва с тези процедури по гримиране и да постига такъв ефент?!
За мен тези техники и препоръки са НЕПРИЛОЖМИ ,не поради липса на консумативи,а чисто и просто от човешко приложение и полезност!

Привет, а дали имате опит в гримирането? Защото ако не, наистина няма логика да се сравнявате нито по ефективност, нито по-задълбоченост на познанията с дами, за които това е ежедневие. Другият аспект е, че не всеки има нужда от всички показани съвети - не всеки има нос, който да има нужда от контуриране, не всеки е потъмнял и има нужда от бронзант, за да си потъмни светлия фон дьо тен... И т.н. Ако си подберете съветите, необходими за вашите потребности и желания, прилагате ги всеки ден, само след месец ще забележите колко по-бърза сте с всичко. Става много неусетно. Далеч са от "процедури", но разбирам защо са Ви странни - човек наистина се води от обкръжението си. Ще дам пример със себе си, защото себе си познавам най-добре, не защото съм някакъв идеал, факир или образец.

Не нося сенки в ежедневието си, но ежедневният ми грим е многостъпков и вероятно лудост за много хора.
Включва: озаряваща база, фон дьо тен, коректор, пудра, контур, руж, молив за вежди, фейк опашчица на очна линия - с молива за вежди пак, спирала и червило. Отнема ми няма и 10 минути Simple Smile Но защо ми отнема толкова:
1. Правя едно и също от години, смея да твърдя, че си познавам лицето и знам какво ми стои. (Аз съм от хората, които нямат потребност от добра светлина, за да се гримират. Дотолкова ми е закодирано в главата колко от фдт да сложа и колко пъти да топна в ружа, за да знам, че няма да съм като клоун Grinning)
2. Използвам едни и същи продукти, варирам изключително рядко - тоест хем елиминирам чуденето какво точно да сложа, хем идеално познавам кой с какъв интензитет да нанеса, кое е по-пигментирано, кое изисква тежка ръка...
3. Прекарала съм буквално години в ютюб, не ми е тъмна Индия разнообразието на продукти.

Правя го вкъщи, във фитнеса (в който имам 30 мин за душ, обличане, грижа за лице, която също ми е многостъпкова, и грим), че и в задръстванията в колата. Крайният резултат е ултра естествен - ама не естественост в стил нюд грим на Николета Лозанова. С моя мога да съм и на работа, и на работна среща, и в съда, че и при религиозно семейство на гости и пак ще изглеждам изключително уместно.

Това, което се опитвам да кажа с този предълъг текст, е, че за мен лично никак не са неприложими тези съвети откъм полезност. Не ми се струва неприложимо да нанасе с една рошава четка бронзант по периферията на лицето - просто аз нямам нужда. Ако имах, щях да искам да знам как да го направя правилно, после да практикувам и да ми стане като вродено продължение на ръката.

Всичко се учи. Наскоро ми се наложи да се гримирам за сватба и установих колко фрапиращо са залинели уменията ми за поставяне на сенки, а не е като да нямам поне 15 четчици за грим. Снощи си ги изпрах и тази вечер ще се упражнявам Grinning Имам и достатъчно лесни за употреба сенки в подходящи цветове за ежедневието, така че съвсем възможно би било скоро да добавя и тях към ежедневния грим.

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 15:19 от Ironfeather

# 590
Забравих да допълня, че освен, че ставам рано, работим и на силно осветление, на което всичко се вижда и трябва всичко да е много добре бленднато.
Тази седмица съм 2 смяна и положението е друго, дори имам сенки в момента.
Много ми харесва многостъпковата грижа, имам разни серуми.
Децата и те копират, имат си даже сенки, четки, несесери, въпреки че са малки.
Голямата я уча да си почиства лицето вечер с пяната.

Във фейсбук съм в чуждестранни групи за грим и ми е направило впечатление как никой не се присмива там. Доста често картинката е покъртителна, но никога няма хейт.

# 591
  • Варна
Един съботен грим от мен, но като от понеделник до преди малко бях на легло заради някакъв вирус, та сега сколасвам да се покажа!

Агент, ще ги изгледам тези видеа, които си постнала и благодарности за тях!

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 23:01 от scalestone

# 592
  • София
Моите адмирации към Agent ,но темата достига и до ниските нива на ползване и прилагане на всичко показано...Имам въпрос ....А именно в Бг ,когато денят ми започва в 06.30ч как да приложа и постигна всичко показано и препоръчано в рамките на някакви минути? Мислите ли,че е възможно да се спази и добие този ефект с тези препоръчани продукти? ами,не ...аз не познавам колежка,приятелка или пример от обкръжението си с редови работен ден да се заиграва с тези процедури по гримиране и да постига такъв ефект?
За мен тези техники и препоръки са трудни  ,не поради липса на консумативи,а чисто и просто по  приложение и полезност!

В един момент се свиква, ставаш по-чевръста, не слагаш от всичко и намираш своя начин. Simple Smile

Смятах, че се гримирам от време оно, т.е. без спирала поне, + червило, не излизах от къщи. При повод - молив, сенки и смятах, че съм ок. Докато не станах 40+ и осъзнах, че само с един крем от дъжд на вятър (щото ми беше мазна кожата, сега е странна, ту лъщи, ту поема сума серуми, но това е друга тема), та в един момент ми блесна, че вече трябват грижи. Зор голям, първо се почна със зариване със серуми и кремове; после се зачетох кое с кое може и не трябва да се комбинира... След това дойде балът на големия и реших, че искам да съм гримирана, ама вече не само със спирала и червило. И се почна гледане на видеа, хайлайтър, основа, коректор... За капак и задължително слънцезащита, щото забелязах пигметни петна (то не били вече само луничките!). Още не знам тоя хайлайтър къде точно се слага (щото тъкмо да матирам мазната кожа, пък то като блесне хайлайтъра); отказах се да ползвам спрей за запечатване на грима (нищо че имам 3 вида на тоалетката) - ми това се разтича, размазва, бляк! Но пък се сработих с коректора, ружа, ФДТ, пудрата, от която бягах толкова време (разбрах как на моето лице, хем да матира, хем да не ми опъва и дразни кожата цял ден). Сега лятото ползвам и бронзант, точно, защото тъкмо направих малко тен на морето и като сложа ББ крема или ФДТ и ставам бледа, направо.

Та, идеята ми е, че се напасваш в един момент, кое да е в ежедневната рутина и става по-бързичко всичко. Естествено, не мога да плисна една вода и да изляза в къщи, но на 44 вече не става, ако искам да изглеждам добре и доста години след това. Wink

# 593
  • София
Агентче-много благодаря за труда, който си положила и отделеното време, за да ми обясниш какво представлява бронзант. Разбрах до.Hug Само се чудя защо го слагат само на бузи,начело и нос? Може да се обяснява в клиповете, но ме говоря английски.

# 594
Там са местата, на които се отразява светлината.Ако се намажеш цялата ще си като блестяща топка.

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 04:07 от ДХ3

# 595
ДХЗ, изглеждаш страхотно 😍
Мога ли да попитам на деколтето какво си сложила, хайлайтър или някакво сухо олио?

# 596
ДХЗ,супер кожа,поддръжка👍🏻!

# 597
ДХЗ, прекрасна си 😻😻😻

Аз всяка сутрин се гримирам - фдт, много леки сенки за подчертаване, спирала, контур и хайлайтър и червило и тъй като ми е рутина го правя за 15 мин.
Когато излизам вечер или почивните дни си играя повече и изпробвам нови неща.

# 598
Агентче-много благодаря за труда, който си положила и отделеното време, за да ми обясниш какво представлява бронзант. Разбрах до.Hug Само се чудя защо го слагат само на бузи,начело и нос? Може да се обяснява в клиповете, но ме говоря английски.

Защото това са местата, които се "целуват" от слънцето и такъв ефект се търси предимно. Иначе аз го използвам и за очите.

# 599
ДХЗ, изглеждаш страхотно 😍
Мога ли да попитам на деколтето какво си сложила, хайлайтър или някакво сухо олио?
Благодаря ви, гримът е много по-наситен, но на тази светлина няма как да го покажа.
Хайлайтър е, на …бррр…на кого беше, забравих 🫣 Дрогерийна марка, Никс примерно, ще кажа като се прибера.

Общи условия

Активация на акаунт