Всичко за всички марки гел лакове - тема 54

• 36 063
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря ви! Малко се уплаших, не съм очаквала, че е толкова сериозно. Явно ще чакам да израстнат и да се възстановят.

# 136
  • Варна
Направих първите си гел нокти, всичко мина по-добре от очакваното с малки издънки.
Стъпките бяха
Обезмаслител
Silicare Base One Nail Prep
Claresa Primer Acid Free
Hi Hybrid Hema Free Base
Pink Nude #215
Claresa Toп Diamond no wipe
Пигмент т.н Heily Bieber
Toп
При първото печене палеца леко се набръчка и започнах отначало, другите станаха сравнително добре. Гледах да стоя достатъчно далеч от кожата.
На дясната ръка попаднаха топченца прах, но минах с малко буфер.
Скрит текст:

Скрит текст:
Скрит текст:

На дясната ръка, средния пръст плочката ми е на два слоя, а на безимения или е прашинка или балонче ( изпилих го леко )
Кожичките ги рязох в Неделя и реших днес да не ги дооформям, за да нямам ранички
Скрит текст:
Скрит текст:

# 137
Опитай се да нанасяш по-близо до кутикула Simple Smile това изглежда като двуседмичен маникюр.

# 138
Здравейте,
Исках да оставя отзив за тези фрези (благодаря за препоръката от тук) - това беше най-добрата и сполучлива покупка на фреза и определено не съжалявам за 20те лева
https://a.aliexpress.com/_EGTKCHn
Виждам, че има и WILSON ® , ще поръчам една и от там за сравнение.

Milky White fiber base на PNB ми допадна много, четката ми идва удобна за изравняване
Build it гелът в бутилка на Kodi е едно от най-яките неща от поръчката. Отдавна имах мерак да пробвам изграждане. Това е първият ми опит, но мисля, че ще е и последният - страшно много време ми отне. Няма да крия, че ми харесва, учудвам се, че не е ужасяващо грозно хаха

И последните творения

# 139
viksdesire, чисто си лакирала, но виждам се е набръчкало -слагай по-тънко лака, за да не става така и да няма опасност от недопечен лак,а и като е дебело може по-лесно да се илющи. Иначе много хубава чиста линия, като свикнеш няма да имаш проблеми и за лакирането по-близо до кутикулата.
Идвам с два отзива и един кич маникюр а ла мечта от факултето.
Така пъвро за пилата:
https://www.aliexpress.com/item/1005006372948517.html?spm=a2g0o. … 28.68e01802XC43Nl
Пилата е топ и 100% я оствям. Много съм доволна и ми се стори, че оборотите са по-високи в сравнение със сивата, която е 35 хил. Без випрации, пауза бутон, лека ръкохватка свалянето и почистването беше песен. Особено и с гореспоменатите накрайници, които са универсални. Единсветно ще отбележа, че forward и reverse са обърнати малко, не знам защо, но за мен не е проблем защото и двете посоки са равномерни и няма значение за мен, просто в началото ме изненада това при свалянето.
Не съм снимала всички, но мии дойдоха конфети бази на dnka, които съчетах с ултрабнд и обезмаслител, че ми трябваха. Гледам една Ани Савапополу и както е там продава техни продукти за 28 лв.,  аз ги взех за около 6-7 долара. Вчера естесвено се наплясках с една, че такава база отдвана ми е мерак. На първо четене пи допадна - лесно се работи с нея, особено предвид че е с частици, не се разтича, цветът е равномерен. Самонивелира се почти идеално с малко помощ от мен заради конфетките. Красива определено, мъчих се да хвана колкото мога красотата. Може да се носи и сама, но както знаете в ме напира желанието за кич и наплесках едни фенси-шменси огромнейши стикери, които имам на килограм и трябва да ползвам. Ще споделя после как е издържала базата, но наистина ми харесва лза сега. Взела съм и един млеченгел в бутилка за проба, че нямаше коди или pnb  млечно, а моя акригел от дидер почти свърши. Не съм пробвала и не мога да кажа за сега. Трябваше попринцип този път да укрепвам с гел по моята схема, но базите ми крещяха името, та процедирах така - тънка подложка прозрачна база, пека, после един слой без укрепване и  изравняване прозрачен гел в бутилка pnb strong iron gel, укрепване с базата dnka fairy като гледах да я правя на тънко, пилих свободен край и малко с хартиената пила да ми хареса формата. Бързах вчера и може да не е топ идеалиш, но беше минал над месец от последния ми(като изключа междинното запилване на топа и пляскане на цвят отгоре) и вчера вече се налагаше да сменя, въпреки липсата на време и малко ме намръзваше точно вчера. А и ще пътувам, та нямаше за кога да отлагам. Иначе покритието не беше мръднало.
Ето една две снимки на моите кичови творения:

Последна редакция: чт, 01 фев 2024, 12:08 от karmilla

# 140
Karmilla, top Heart Eyes
Тези бази от Нейлмастер ли са? И може ли линк към стикерите?

# 141
Благодаря, Есмералда! Heart
Да, от там са. Мернах ги скоро и то сърцето си иска своето, не издържа. А от мого време исках точно такива бази, не потал а конфети. Имат и в розово и както можете да се досетите съм се сдобила и с него и със синьо. Имаше и още, ма добре че съм казала, че не пазарувам. Онази Ани каза и че имали течни акригелове и цветни топове, но не знам зараделили ли са всичко в мастера.
https://nailmastershop.com/bg/dnka-cover-base-12-ml-no0056-fairy.html

Ето ги стикерите:
https://www.aliexpress.com/item/1005005462308103.html?spm=a2g0o. … h%7Cquery_from%3A

# 142
Дояде ми се поничка…😌😍 Супер са, karmila!

# 143
  • Шумен
Супер маникюр,Кармила 😍

# 144
Благодаря ви! Базите на първо четене са топ, препоръчвам. Имат всякакви, но аз конфети исках 😅

# 145
Супер маникюр, Кармила. Предлагам да е корицата на следващата ни тема! Heart
От същата марка стикери съм накупила пролетни и летни и нямам търпение да ги ползвам Grinning

# 146
Момичета, имам нужда от съвет. Скоро споделих с вас изградените нокти на дъщеря ми, които бяха изръбани до дъно. Изграждането се получи добре и мисля беше здраво. След няколко дни обаче ноктите започнаха да падат един по един - не се счупиха, а буквално се отлепиха от нокътната плочка заедно с основата. Прикачвам снимка

Дали според вас е възможно отлепването да се дължи на много малката плочка и на по-дългото от нея удължение? Ноктите, които остаха здрави, са по-къси от падналите, затова и имам съмнението, че един вид е имало по-голямо напрежение и затова са се отлепили. Действах стандартно: спирт, бонд, база, гел, цвят и топ.
Грешка ли е също така гелът да се нанася от началото на нокътя до желаната точка от формата, а не (както гледах от Полина) първо да се направи удължението и след изпичане да се нанесе втори слой вече от гела?
Задавам всички тези въпроси, защото щерката иска пак да й ги направя, но не знам как да действам. В момента ноктите й са много къси и без леко удължаване не знам дали няма да стане нещо изобщо, а и така има вариант да ги гризе пак. Благодаря предварително!

# 147
Много благодаря за милите думи!
Аз процедирам като Полина като първо удължавам и после укрепвам. Загледах се и някои са една идея по-дебелички т.е. има повече материал, което може да е натежало на къста плочка. Другото, което ми хрумва е, че може ноктите да са по-тънки и гелът да не се задържа добре на ноктите. Защо не пробвате 1-2 пъти само да я намажеш стандартно без много удължаване, да видиш как ще държи поктиритието и да пробва да ги остави да израстнат? аз съм тежък гризач и в началото започнах само с покритие, което да се задържа на ноктите ми и за месец и малко станаха дълги колкото на дъщеря ти при изграждане. Дори и на късо с читаво покритие нямаше нещо, което да ми задира и да искам да гогриза, което при мен беше проблема, както и на нервна почва. След първото покритие, което се задържа стана лесно и рядко се налага да изграждам - само ако съм счупила  по 1 нокът, но това е много рядко. Нещото, което ми задържа за пръв път беше Клареса, преди това се мъчех с блускай, които на моите нокти не се задържаха за повече от 3 дни без надигане и направо умрях от кеф. Иначе с гел се работи по-тънко, не като с базите.

# 148
Много благодаря за милите думи!
Аз процедирам като Полина като първо удължавам и после укрепвам. Загледах се и някои са една идея по-дебелички т.е. има повече материал, което може да е натежало на къста плочка. Другото, което ми хрумва е, че може ноктите да са по-тънки и гелът да не се задържа добре на ноктите. Защо не пробвате 1-2 пъти само да я намажеш стандартно без много удължаване, да видиш как ще държи поктиритието и да пробва да ги остави да израстнат? аз съм тежък гризач и в началото започнах само с покритие, което да се задържа на ноктите ми и за месец и малко станаха дълги колкото на дъщеря ти при изграждане. Дори и на късо с читаво покритие нямаше нещо, което да ми задира и да искам да гогриза, което при мен беше проблема, както и на нервна почва. След първото покритие, което се задържа стана лесно и рядко се налага да изграждам - само ако съм счупила  по 1 нокът, но това е много рядко. Нещото, което ми задържа за пръв път беше Клареса, преди това се мъчех с блускай, които на моите нокти не се задържаха за повече от 3 дни без надигане и направо умрях от кеф. Иначе с гел се работи по-тънко, не като с базите.
Кармила, благодаря за съвета. Ще се опитам да я убедя да правим ноктите без гел, макар че тя точно затова не ги ръба - защото й харесва да й тракат по екрана 😂. Сега си спомням, че миналата година й правих гел лак само с база и лак и отново лесно се обели цялото покритие. Може би нейната плочка не задържа много много - освен да пробвам да й сложа линт базата на Коди 🤔

# 149
Ти какво и сложи? Буферира ли леко ноктите преди втриване на базата?

Общи условия

Активация на акаунт