Всичко за всички марки гел лакове - тема 54

• 36 068
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
Ти какво и сложи? Буферира ли леко ноктите преди втриване на базата?
Не съм буферирала, защото ме беше страх да не й надера кожите, понеже бяха надути от чопленето, а на места имаше и ранички. Иначе базата беше на Клареса.

# 151
Пробвай леко с нежна пила да матираш нокътя, не би трябвало да надере  кожа.

# 152
Да, задължително този път. Ще споделя по-късно резултата, ако успеем да ги направим Simple Smile. Благодаря за съветите!

# 153
Mini Me, първо дължината беше доста голяма за почти никаква плочка на гризач. Второ е добре първо да правиш подложка (удължаващата част), а след като е изпечена с втори слой гел да правиш апекса. И на последно място, но не и по важност - подготовката на нокътя е основното нещо за издръжливост. Задължително махане на горния лъскав слой с пила 240 грит или буфер 180 грит, но не заглаждане, а движения само в една посока. След това обезмаслител, бонд, база - знаеш. Гел на коя марка използваш? Важно е да е качествен.

# 154
Mini Me, първо дължината беше доста голяма за почти никаква плочка на гризач. Второ е добре първо да правиш подложка (удължаващата част), а след като е изпечена с втори слой гел да правиш апекса. И на последно място, но не и по важност - подготовката на нокътя е основното нещо за издръжливост. Задължително махане на горния лъскав слой с пила 240 грит или буфер 180 грит, но не заглаждане, а движения само в една посока. След това обезмаслител, бонд, база - знаеш. Гел на коя марка използваш? Важно е да е качествен.
Съгласна съм с теб, трябваше по- къси да са, а и не надрасках. Гелът е на Палу, досега не съм имала проблеми с него. Това с подложката впоследствие го видях, след като изпопадаха, а аз започнах да гледам наново видеа, за да се информирам. Ще подходя по нов начин втория път и ще видим какво ще се получи. Аз единия (показалеца) го правих наново още отпреди няколко дни и стана по-къс, затова явно и не падна повече.

# 155
Защо не пробваш с база и Гел Х? Има вече и съвсем късички. Много по-лесно ще е от стандартното изграждане. Отгоре може да ги укрепиш тъничко с база или гел.

# 156
Както много пъти съм казвала, пак ще кажа кое ми помогна. Аз съм с много къса нокътна плочка (все 1 съм ги гризала, а никога не съм). Освен това моите нокти са много меки. Когато ги изграждах само с гел точно това ставаше и при мен. Постоянно отлепяне. Започнах да изграждам дължина с гел и после укрепване правя с каучукова база. Когато правя поправка свалям до гел и после изравнявам пак с токава база. На повечето жени с меки нокти не им понася твърдия гел. Не е гаранция, че при вас ще помогне, но нищо не пречи да пробвате. Simple Smile Днес ми доидоха румънските бази и Веналисата. Нямах търпение и пробвах само върху ноктите. Точно такава база исках от мн време. И цвета е хубав, много пигментиран и не се разтича. За съжаление трябваше да ида на работа и спирта влезе в употреба. Сега много ме човърка. Едвам ще дочакам до утре, че вече крещят за поправка😃

Последна редакция: пт, 02 фев 2024, 14:17 от Part_Of_Me

# 157
кои са румънските бази? нещо съм изтървала.
Искам да питам дали сте пробвали течен полигел в бутилка, видях че Ани Саваполу (ако не бъркам фамилията) предлага такива на DNKA или нещо подобно беше марката. Дали е възтечно като база, или малко по-гъстичко.
На мен ми е крайно време за смяна, но още не съм решила какво ще правя. Предвид, че нищо ново не съм купувала много отдавна, вероятно ще повторя някоя светла база.

# 158
Танита, на предна страница съм писала за марката и съм качила снимка на маникюр с тяхна база. Вярно конфети база е, но съм доволна. Взела съъм и гел, но не съм го отворила към момента, за да не му тече срока. Ани ги продава за близо 30 лв.,  а в неймастер са по 7 долара. тя продава и стикери от али за под евро за по 7 лв., та не се учудвам. И знам, защпото съм гледала конкретно видео със стикери 1 към 1 като моите, които знам за колко съм купила. да не говорим, че тя ги купува на едро, а не на дребно.

# 159
Кармила, стикерите ти с понички релефни ли са?🙂

# 160
 Да, 5д се водят.

# 161
Както много пъти съм казвала, пак ще кажа кое ми помогна. Аз съм с много къса нокътна плочка (все 1 съм ги гризала, а никога не съм). Освен това моите нокти са много меки. Когато ги изграждах само с гел точно това ставаше и при мен. Постоянно отлепяне. Започнах да изграждам дължина с гел и после укрепване правя с каучукова база. Когато правя поправка свалям до гел и после изравнявам пак с токава база. На повечето жени с меки нокти не им понася твърдия гел. Не е гаранция, че при вас ще помогне, но нищо не пречи да пробвате. Simple Smile Днес ми доидоха румънските бази и Веналисата. Нямах търпение и пробвах само върху ноктите. Точно такава база исках от мн време. И цвета е хубав, много пигментиран и не се разтича. За съжаление трябваше да ида на работа и спирта влезе в употреба. Сега много ме човърка. Едвам ще дочакам до утре, че вече крещят за поправка😃
Сестра ми е с такива нокти и става точно така. Само линт базата не съм пробвала още на нея, но всичко останало буквално се отлепя след няколко дни. По едно време даже не исках да й правя ноктите, защото нямаше смисъл.
Аз все пак направих второто удължаване с гел и както препоръчахте - първо подложка и след това изравняване, но с гел. Стикерите с база ги лепих, като имаше два здрави нокътя, които оставих.
Това ще ми е последното изграждане на тези дребошляци, направо ме заболя главата днес. Има кусури, наясно съм, но целта е да пораснат още малко и вече да лакирам стандартно.

На средния пръст червеното не е порязано, а флумастер 😀 Изпилих ги да са максимално къси, но да има и малко дължина. Дано изкарат поне седмица.

# 162
Момичета, как си чистите под ноктите? Гледам ги моите отдолу на светлина и към върховете са мръсни някак. И не знам досега май не ми е било така и се чудя с какво да ги измия. Със сапун не става, нито с мокра кърпа.

# 163
Пиля свободния край с накрайник.

# 164
Това по-скоро е между нокътя и покритието. И аз пиля отдолу, но днес при изравняването ги направих твърде тънки към свободния край. Съвсем малко ги пипнах пак отдолу. За пръв път съм с гела в бутилка на Коди. Ще видим как ще е на моите нокти, понеже са много меки.
С нов топ съм на Комилфо и на първо четене е супер! Не се разтича, по-плътен е, не стана на дупки и е с много хубав блясък. Дано да е така до смяна ...

Общи условия

Активация на акаунт