Всичко за всички марки гел лакове - тема 54

• 35 088
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
Ох, явно страшни “специалисти” ще завършат този курс. Дано не всички курсове са такива, а и дано има момичета, на които повече им си отдава и са по-самокритични към резултатите от работата си, като момичетата тук например.
В този ред на мисли,  се присетих за Море, че скоро не е поствала маникюри, а на нея последните качвани тук й се бяха получили много добре. Сигурно като е натрупала малко професионален опит още по-хубави би могла да покаже, ако има време.

# 496
Ох, явно като много други неща в България дамо гледат да вземат парите и да претупат нещата. Естествено, че е абсурдно за такъв кратък срок да придобиеш каквато и да е "специалност", че и право да практикуваш да ти дадат.

Тук идва и другият проблем - "право да практикува" има курсистката, изкарала 5 дневен курс, точно толкова, колкото и Айшето, дето няма дори 8ми клас, какво остава за курс. Няма закон, който да регулира правото да се практикуват тези професии с клиенти.
За съжаление познавам няколко, купили първия попаднал им стартов комплект, гордо качват снимки като показаните по-горе, а какви проблеми могат да докарат на клиентите поради липса на знания не ги интересува и отговорност не носят...
Не знам защо се превърна в мода да се прави маникюр, отварят и затварят салони на поразия.
Скрит текст:
П.С. 40 часа за шофьорски курс също е крайно недостатъчно.

# 497
  • Бургас
Значи ако не друго, най-малкото право да си купиш Gelish ти дава този сертификат Joy (макар че въобще не е смешно)

# 498
Е, как защо? Защото е лесен начин за изкарване на сравнително добри пари от хора без образование и квалификации. Да си маникюрист стана много популярно и всяка втора млада жена иска да работи това, без значение дали я бива или не. И наистина това не е атомна физика - според мен всеки може да се научи, ако положи усилия и се упражнява достатъчно. Повечето обаче нямат никакво чувство за естетика, самокритичност и желание за развитие. Затова и наистина добрите маникюристки дори сред тези с години опит се броят на пръсти. За неграмотността по отношение на дезинфекция и стерилизация не искам и да започвам даже - стана ясно и тук, че спрей за бърза дезинфекция е стандартната практика дори в "луксозните" салони.

Между другото, в други европейски държави (Англия, Испания) акредитираните курсове са по 2 години и обхващат цялата бюти индустрия - козметика, маникюр и фризьорство. В САЩ също са с доста часове курсовете, но масово се оплакват, че на повечето места не ги обучават специфично за маникюр.

# 499
Още преди години като карах курс за маникюр баше 5 дни в стар нейл и естесвено нищо  не научих. Никой никаква ръка не хваща, а напротив на една мацка и се отдаваше повече от раз и на нея и се обърна специално внимание, аз пък бях много зле с кожите тогава и отговорът беше подобен на преподавателката в ситуацията. Същата работа и с оформянето. Питаш и ти казват прочети си и пили еди как си, но никой не дойде на практика да ме погледна и каже "това не правиш както трябва". Дадоха 3 листа а4 с няколко кратки обяснения. Вярно много време мина, но така беше още отдавна, къде ми дипломата не знам и не ме интерсува, защото нищо не научих. Ако трябваше да си търся работа с този изкаран курс определено не бих, защото би ме било срам с тези познания. Те в ютуб в момента обясняват по-добре. А тогава се записах заради хоби лятната ваканция да не кибича само навън пиейки бири. Бях точно преди да зпочна последна година в училище. Но да, след 5 дни и си "готов". Същото с шофьорските курсове, бчк курсовете и разни куросве за програмиране за 2 седмици. Млади меринджеи под път и над път. За жлост тези момичета ще трябва да се  зашишат на още надграждащи курсове, ако искат5 да се научат, а и трябва да се интересуват - не може да се лежи и на кълката, че колкото на обученията са те научили е достатъчно.

Последна редакция: пн, 26 фев 2024, 11:50 от karmilla

# 500
Още преди години като карах курс за маникюр баше 5 дни в стар нейл и естесвено нищо  не научих. Никой никаква ръка не хваща, а напротив на една мацка и се отдаваше повече от раз и на нея и се обърна специално внимание, аз пък бях много зле с кожите тогава и отговорът беше подобен на преподавателката в ситуацията. Същата работа и с оформянето. Питаш и ти казват прочети си и пили еди как си, но никой не дойде на практика да ме погледна и каже "това не правиш както трябва". Дадоха 3 листа а4 с няколко кратки обяснения. Вярно много време мина, но така беше още отдавна, къде ми дипломата не знам и не ме интерсува, защото нищо не научих. Ако трябваше да си търся работа с този изкаран курс определено не бих, защото би ме било срам с тези познания. Те в ютуб в момента обясняват по-добре. А тогава се записах заради хоби лятната ваканция да не кибича само навън пиейки бири. Бях точно преди да зпочна последна година в училище. Но да, след 5 дни и си "готов". Същото с шофьорските курсове, бчк курсовете и разни куросве за програмиране за 2 седмици. Млади меринджеи под път и над път. За жлост тези момичета ще трябва да се  зашишат на още надграждащи курсове, ако искат5 да се научат, а и трябва да се интересуват - не може да се лежи и на кълката, че колкото на обученията са те научили е достатъчно.
Гледайки снимките, точно това се чудех, тези момичета не са ли се поинтересували малко преди да започнат курса, не са ли се опитали да направят маникюр на мама, баба, кака, то не че всеки трябва и има възможност да вложи в собствена УВ лампа и гел материали, но ако си решил с това да се занимаваш някак си в ерата на информацията си мисля, че трябва да имат поне някакъв старт, натрупан от личен опит.

# 501

Показвам новия си маникюр от снощи.
Свалих си стария полигел до нокът.
Новото изравняване го направих с прозрачен билдър гел от Коди в бурканче. Пробвах по съвет от esmeralda да пека на 99s и паренето беше чувствително по-малко. Изпилих формата след изравняването и отгоре втори слой розова ръбър база на Коди, която за разлика от млечната им е доста по-течна и леко ме измъчи, на някои нокти ми се разля.
Въпроса ми се, според вас апекса добре ли е така, или още трябва да го вдигна?
Ноктите ми са трамплин, с триъгълна форма ☹

# 502
Добре е апексът и маникюрът се е получил много красив.

# 503
Танита, мен ми харесва. Много елегантно изглежда!

# 504
Първи опит с типсове. Можеше и по-добре, но докато им хвана цаката. 😄 На следващия маникюр ще опитам пак.
И да питам правите ли им поддръжка или слагате нови всеки път?

# 505
  • на брега на морето
Танита, супер се е получило!:heart_eyes:
Бамби и твоят първи опит с типсове е много хубав! Heart EyesАз всеки път слагам нови, но само веднъж съм правила 2 поредни пъти с типсове.

# 506
  • Бургас
Танита, много нежен и прецизно направен маникюр. Между средния и безимения пръст обаче има видима разлика във формата.
Бамби, и твоя е много добър. Аз не съм слагала на всички нокри типсове. Само веднъж съм ползвала на един счупен нокът и правих поддръжка докато израсте. Обаче изобщо не ми беше удобно, някак дебело и чуждо го усещах.

# 507
  • Down south
От мен отново червено, но с частици.
Маникюр на една седмица

# 508
Само веднъж съм ползвала на един счупен нокът и правих поддръжка докато израсте. Обаче изобщо не ми беше удобно, някак дебело и чуждо го усещах.

на мен ми е доста удобно, но аз и без типсове ги правя малко по-дебели, защото иначе ми се чупят много.
притесняваше ме дължината, тъй като скоро не съм била с толкова дълги нокти, но доста бързо свикнах. Определено ми е по-добър вариант от изграждане с хартиени форми.

# 509
  • Бургас
Моите тъкмо пораснаха като да ги заострям на бадем, обаче преди малко свалих лака и нещо ме подразниха такива дълги и ги отрязах Smile Не съвсем до дъно, нещо като на Daylily.

Общи условия

Активация на акаунт