Всичко за всички марки гел лакове - тема 54

• 35 002
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
Червената опаковка май е новата на Коди, по-рано беше черна.
Моят не става на дупки, но е с лепкав и по тази причина не го предпочитам.
Ползвам на Сикретли без лепкав.

# 586
За съжаление и от моите наблюдения при гел лаковете (за разлика от обикновените лакове) ми се струва, че европейските марки като качество не са по-добри от китайските. Да, вероятно са много по-безопасни, но като че ли има китайски с по-добро качество от гледна точка на издръжливост и цвят. И не сравнявам само с Коди, но и с Камилфо, PNB и други.

# 587
А откъм блясък и издръжливост как е? Оф, отчаях се Confused Ама бях на зор за база, поръчах на Коди каучукова, пак в червената опаковка, за нея имате ли отзиви, или ако и тя не е кой знае какво, направо да ги връщам?

# 588
Аз ползвам на Коди каучуковата база от доста време. Нямам забележки точно към нея. Средно гъста, лесно се нанася, но не се и разтича. На моите нокти държи без проблем. Единствено последният път на майка ми й падна на един пръст лака, но отгоре върху каучуковата база на Коди бях лепнала цветна база на PNB и явно спойката между двете не се получи и се обели от втората база на горе.

# 589
За съжаление и от моите наблюдения при гел лаковете (за разлика от обикновените лакове) ми се струва, че европейските марки като качество не са по-добри от китайските.

Китайските лакове са много издръжливи, защото повечето съдържат високи количества НЕМА (номер 1 алерген в гел лаковете). Не бива да бъркаме издръжливост с качество.

Вени, и каучуковата база на Коди, и топът без лепкав са добри продукти. Цветът на бутилката няма значение, просто са различни разфасовки. На мен топът ми идва малко гъст, но е хубав, блясък също държи прилично време. Базата я ползвам от години.

# 590
А откъм блясък и издръжливост как е? Оф, отчаях се Confused Ама бях на зор за база, поръчах на Коди каучукова, пак в червената опаковка, за нея имате ли отзиви, или ако и тя не е кой знае какво, направо да ги връщам?

Блясъкът е добър, не го мисли. За издържливост май още ми е рано да споделям. А и пак казвам, че може в мен да е причината за да стават балончета, просто не е моята марка Kodi-то.

# 591
Esmeralda, права си. Качеството обаче има две проявления - съдържание и външно проявление (резултат). Когато едното е за сметка на другото значи има още какво да се желае. Просто намирам, че част от лаковете на европейските марки и при мен създават някакви проблеми като споменатите вече, било балончета, било отдръпвания (дупки) и някои други. Разбира се може в някои случаи, установените недостатъци да се дължат и на неправилно смесване от моя страна на продукти от различни марки, но не всички.

# 592
Балончетата се получават от неправилно вкарване на четката в бутилката - с нея се напъхва и въздух. И аз в началото, като нямах много опит, бях вкарала балончета в повечето бази и цветове. Четката не се пъха директно перпендикулярно в бутилката, а трябва да е плавно и под наклон. Пробвайте с някой нов лак и ще видите разликата.

# 593
  • София
Защо ми изсъхват допълнителните четки? След ползване почиствам хубаво със спирт, държа ги с капачка и пак стоят като полимеризирани. Киснах ги после в лакочистител, но не се оправят. Четох, че трябва да се намажат с база и после се избърсват. Със суха кърпичка ли се избърсват? Няма ли да се полимеризират така?

# 594
За балончетата съм съгласна, че зависи  от начина на вкарване на четката и от гъстотата на лака също. И аз съм забелязала, че когато вкарвам четката в наклонено шишенце е по-малко вероятно да се образуват балончета. И всички маникюристки, при които съм ходила винаги държат наклонено шишенцето докато лакират. За съжаление, когато се правиш сам е малко по-сложно, защото това означава всеки път да намесвам и двете ръце, докато едната е с вече лакирани, но неизпечени нокти и шансът да мацна някъде е голям.
В горната връзка малко спам извън темата, но мисля, че може да е полезно за този, който не знае. Начинът на вкарването на четката в спиралата за мигли също е от значение за качеството за нанасянето й, а именно: грешно е да се вкарва и изкарва по няколко пъти четката в шишенцето, защото по този начин също се вкарва въздух и качеството на материала се разваля, което води до слепване на миглите при нанасяне. Правилно е четката да се вкарва само веднъж, след което да се нанася.

# 595
Part of me, много ми харесва и формата и цвета. Коя е тази база?

# 596
Защо ми изсъхват допълнителните четки? След ползване почиствам хубаво със спирт, държа ги с капачка и пак стоят като полимеризирани. Киснах ги после в лакочистител, но не се оправят. Четох, че трябва да се намажат с база и после се избърсват. Със суха кърпичка ли се избърсват? Няма ли да се полимеризират така?

Може да сте ги скапали с този лакочистител.
Почистват се със спирт и се държат на тъмно.

# 597
Привет, момичета.
Пускам моя маникюр от събота, чак днес намерих време да го снимам.

Май ще е последен тъмен за сезона, след това започвам с пролетните дизайни.

И да ви се оплача, изхвърлих 20 гел лака и бази с изтекъл срок на годност. Cry На някои им се беше променила консистенцията, други си изглеждаха добре, но реших, че е време да разчистя, за да ползвам по-новите неща. Мъките на ноктохолика ...
Страхотен е тъмния😍! Кой е?

# 598
Part of me, много ми харесва и формата и цвета. Коя е тази база?
Lila Rossa gummy base 04
И аз изхвърлих 3-4 бази. Бяха се пресекли 😳

# 599
А базата на Голдън Роуз каква е точно? Нищо не пише обстойно .. 😃

Общи условия

Активация на акаунт